Çok teşekkür ederim. Daha güzelleri oltalarınıza yapışsın... Roycuğum, iyi ki sonrasında mideye yayılan lezzetten bahsetmemişim.
İsa kardeşim çok teşekkür ederim. Daha önce hiç Palamut tutmamıştım. O nedenle direk Palamut için avlandım. Balığı kandırma kısmı çok eğlenceli değil, çünkü çok hızlı sarmaktan başka birşey yapmıyorsun. Lüfer hayvanını kandırmak daha zor ve haliyle daha zevkli. Ama Palamutun yapıştığı an da çok güzel. Makina tak diye duruyor balık binince. Mezuraya gelince; eh benim için önemli olan kısmı asgari büyüklük. Onu tutturduk mu diğeri artık kısmet. Recep Ağabey çok teşekkür ederim. Ufak ufak sezona gireyim dedim. Sana da rastgelsin güzel Ağabeycim. Enesciğim, çok teşekkür ederim. Devamı yarın Sabri çok teşekkür ederim. Zaten dişli girmiş suya, bozmuş Palamutu. Yakında hepimiz dişlinin peşinde olacağız.
Kerem abi sezona muhteşem bir balangıç yapmışsın, şu sıralar her yerden palamut haberleri geliyor, Eminönü'nde de her sabah bolca yakalanıyormuş, hem palamut hem de lüfer avlarında iyi bir sezon dilerim.
Güzel bir başlangıç. Rastgele.. ikea mezure yanında bir çiftte bardak olması lazımdı sanırım oda artık lüfere sarıkanata kısmet heralde
Çok teşekkür ederim. Size de rastgele... Teşekkür ederim Vedat Ağabey. Bu sene Şemsipaşa dışında da boğazın birçok yerinde avlanmayı hedefliyorum. Hatta daha kimsenin olta atmadığı, gözden kaçmış birkaç yer keşfettim. Oralarda da denemelerim olacak. Orhan Ağabey, çok teşekkür ederim. Senin toriklerin yanında lafı mı olur! İbocum teşekkür ederim. Sana da rastgelsin. Daha irileri hem de...
Eyvallah Aliciğim. Teşekkür ederim. Sen lüferlerin canına okumaya başladın bile! Biraz daha palamut peşindeyim. Ondan sonra bütün dikkatimi dişlilere vereceğim. İyi avlar kardeşim. Teşekkürler adaş. Benim 1 numaram Lüferdir, ama Palamut da ilk beşin içindedir. Rastgelsin. Teşekkür ederim Cengizciğim. Sana da rastgelsin. Teşekkür ederim Ercan Bey. Hiç düşünmeyin alın derim. Tank gibi makina. Boğaz şartlarını düşününce daha hafif makinalar zaten çok çabuk bozulur. Bazı markaların iki-üç bin dolarlık titan makinaları dışında elbette. 4.8.1 devri ve 25 kg çekiş gücü var. Jig kullanımına uygun diye de lanse ediliyor zaten. Shimano'nun hafif, çok sağlam ve atış değeri 180-200 gr olan kamışları var 500 gr civarında. Elbette eldeki takım ne kadar hafif olursa, o kadar iyi. Teşekkür ederim Hakancım. Daha güzel avlara imza atman dileğiyle...
Ağabey, çok teşekkür ederim. Nedense çapariyle avlanmayı hiç sevmiyorum. İstavrit'i bile şeytan oltasıyla tek tek avlamayı tercih ederim. Hani karada tuzak kurup avlanmak nasıl avcılık değilse, çapariyle de balık avlamak bana avcılık gibi gelmiyor.
Teşekkürler ağabey. Asıl sen nerelerdesin? Rastgelsin. Teşekkür ederim Güraycım. Dileklerimiz karşılıklı. Rastgelsin. Alpercim teşekkür ederim. Sezon başladı artık daha sık olurum ortalıkta. Çok teşekkür ederim. İkea yeniden görev başında. Aretciğim çok teşekkür ederim. Bu sene balık gerçekten hem erken hem de bol başladı. Eğer bu 24 m. yasağı sayesinde olduysa, yasak 30 metreye çıktığında neler olur düşünmesi bile güzel. Sana da rastgelsin.
Aynen buyurduğun gibi abici. Yasallığına birşey diyemem ancak, kullandığım takım balık avının ruhunu hissettirmeli. "İstavriti bile tek-tek." Harika, işte budur.
Lüfer göründü, Cenani de günyüzüne çıktı. Tebrik ederim. Biliyorum ki devamı gelecek. Ama çapari konusundaki düşüncelerinize katılamayacağım. Lüferi zaten çapari ile avlamam ama gönlümün sultanı istavritin çapari ile avı inanılmaz keyif verir. Her vuruşla çekerken balığın kaçtane olduğunu bilirsiniz. Çapari kullanmak da ayrı bir ustalık gerektirir. Bazen batırırken bazen çekerken alırsınız balığı. Bazen sekiz çizersiniz, bazen koyu renkler bazen hayalet renkleri seçersiniz. Balığı ikna etmenin yollarını çaparide kurşunda renkte köstek boyunda arar durursunuz. Hele de el emeği bir çaparinizse değmeyin keyfe... Aradığınız aslında balığı tutmak değil, az olduğu zamanda balığı dizebilmektir. Ben balığı dizdiğimde suyun üzerindeyken çıkarırım kancaları, kurtulma niyetinde olana bir şans daha vererek. Bu da ayrı bir keyiftir. Fakat biliyorum ve görüyorum. Maaalesef ki çaparileri uç uca bağlayıp bu işi abartanlar vardır. ideali bence 6-8 kancalılardır en fazla 10 kanca olmalıdır. Sağlıcakla. Devamı da rastgelsin.
Can kardeşim çok teşekkür ederim. Daha güzelleri yapışsın oltana. Çok teşekkür ederim. Balık takvimiyle benimki uyuşuyor diyelim. Çapari, tamamen benim şahsi fikrim. Elbette ustaları var, ince işçiliği, sizin anlattığınız gibi amatör balıkçının ruhunu yansıtan güzel yönleri var. Küçümsemiyorum da. Sadece kendi bakış açımı, fikrimi söyledim.