Cengiz Balıkçılığa teşekkürler

Konu, 'Kamışlar' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Zaten kimsede kötü bir malzemeci filan demiyor ama ben devamlı cengiz balıkcılığın methini duyuyorum,diğerleri yokmu..

Şu unutulmasın biz tüketiciyiz,sadece tek bir firma bizim için önemli değil,bu sektörü bütünü ile görmemiz gerekiyorki,bu firmaların rekabeti dengeli olsun,yoksa tekele mahkum oluruz...

2. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Belki bayi veya benzeri statüde çalışanlarda sayı fazla olduğundan farklılıklar olabilir ama marka temsilcisi/ana distribütör olanlarda durum böyle. Satarken melek olanlar sorun yaşadığınızda veya destek ihtiyacınız olduğunda şeytan kesilebiliyorlar. Maalesef, Türkiye'de insan dostu ve/veya dürüst satıcı bulmak çok zor, olanlar da bu şekilde övülmeyi hak ediyorlar. Bırakın övülsünler, çok ufak ihtimal ama belki diğerlerine de örnek olurlar.

3. GencoGnc

GencoGnc Genco

Aslında çok iyi pazarlıkçı değilim.Bu ürünü kullanan ve bana tavsiye edenler de bu fiyata almışlardı.Ben de onlar aldıysa ben de istiyorum dedim :)

Ben de kimseleri zor durumda bırakmamak için aldığım ürünün ne olduğunu söylemedim.Ama zaten bu ürün bayilere toptan vs satışı olmayan,bildiğim kadarıyla da ülkede başka hiçbir yerde satılmayan,kendi sitelerinde adı geçmeyen,muhtemelen birkaç meraklı için getirilmiş bir ürün.Alan arkadaşlar söyleyene kadar ben de hiç duymamıştım işin aslı.
    Bu nedenlerle 300 e değil 10 liraya da alsam pazarı olmadığından kimseyi zor durumda bırakmıyoruz.
    Cevap verme gereği hissetmemin sebebi gene Cengiz Balıkçılığın kimseyi düşük fiyata satarak bile zor durumda bırakmayacağını belirtmek.

4. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    selim abi benim yaşadığım yerin konumu dolayısıyla balık malzemesi alışverişinin çoğunu internet üzerinden yapıyorum. bu nedenle pek çok yerle muhatap oldum. benim durumumdaki kişilerin en çok sıkıntı çektiği şey şudur :

bir ürünü beğenirsiniz, fiyatı da iyidir. stokta var gözükür ve siparişi çekersiniz, halbuki o ürün müşteri çekme amacıyla ordadır. bir gün sonra bir telefon gelir ve o ürün elimizde kalmamış, onun yerine A verelim, B verelim vs. derler ve mecburen razı olursunuz. çok da beğenmediğiniz bir ürünü sırf paranız gitmesin diye alırsınız.

ama madem başka firmaları da sordunuz bu vesile ile bir konudan daha bahsedeyim. geçen yıl beğendiğim birkaç jig ve asist için SPOT balıkçılık firmasına sipariş verdim. siparişlerim ucuz ve sıradan ürünlerdi. alışık olduğumuz üzere bir gün sonra telefon geldi ve bana o ürünlerin tedariğinde sıkıntı yaşandığını, eğer istersem benzerlerini gönderebileceklerini söylediler. ben de mecburen peki dedim

telefonda bana gönderebilecekleri ürünleri sayarken ben de internetten baktım ve benim sıradan ucuz jiglerim yerine ima jig, sıradan asistlerim yerine de owner marka asist vereceklerini söylediler. bu iki ürünün toplamı benim ödediğim paranın neredeyse iki katıydı.

ben de kabul ettim ve aradaki farkı eft yapacağımı söyledim. görüştüğüm kişi kesinlikle fark istemediklerini, stokta var görünen ürünle ilgili hata kendilerinde olduğu için telafi etmek istediklerini söylediler ve o ürünleri gönderdiler.

belki o gün benden zarar ettiler, veya en azından karsız sattılar ama beni ve nazımın geçtiği arkadaşlarımı kazandılar. :thumb:

şu an hem onları, hem de kendimi sıkıntıya sokmamak için siparişten önce ürünlerle ilgili teyitleşiyorum, ne şiş yansın, ne de kebap.

5. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Ben bu gün Üsküdar'a gittim cengiz balıkçılığa okuma avenger av65b yi 110tl den 90 tl ye indirdi arkadaşım lineaffe seamaster kamış aldı onada bayağı bi indirim yaptı birkezde ben demiş olayım Teşşekkürler Cengiz balıkçılık

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Cengiz balıkçılık gerçekten iyi esnaf ve insanlardan oluşuyor.Geçen senede hiç kullanmadan kendi hatamla kırılan spin kamışımı değiştirmişlerdi.

7. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg

Kesinlikle doğru bir tespit..Ancak unutulmamalıdır ki bizim ülkemizde balık mazlemeleri dükkanlarından , özellikle net dışında alışveriş yaparkenesnaf arkadaşlar tutturabildikleri fiyatı söylemektedirler.Ayrıca bizde güzel ahlak olmadığından böyle tuhaflıklar hep olur .Burada bu şekilde rakamlarla örnekler verilmesi elbette doğru değildir.

8. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilge bey spot olsun , balıkavmarketi ,rastgele deki arkadaşlarda benzer durumlarda aynı şekilde davranmışlardır..;)

9. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    müşteriyi mağdur etmeme düşüncesi ile esnaflık yapanların hepsini tebrik ediyorum.

10. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Bence konu çok sulanmış,zaten insanların birbirine davranışı da bu şekilde olmalı,alışveriş yaptığınız yerden böyle bir hizmet beklemenizde normaldir.Eğer bayilerine karşı perakendede fiyat kırıyorsa da çok ayıp etmiş.

11. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Dün benim v system 240 uçtan 10 cm kadar kırıldı.
    Tamir olmaz diye de kırılan kısmı un ufak edip hırsımı aldım :mad: :mad:
    Hatta daha ileri gidip üstten ikinci klavuza kadar3-4 cm lik bir parça kalmıştı onuda kestim ve 240 kamış oldu 225 :D :D
    Bu şekilde ava devam ettim :D :D
    Acaba banada yeni bir üst parça gönderirler mi :eek: :eek: :eek:

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Beni niye aramadın ;)

13. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Abi daha dün gece avında kırıldı :( Özgür sağolsun farketmeden ucuna bastı :(
    Seni gece gece rahatsız etmiyim dedim abi :D :D
    Gerçi kamış o haldeyken bile balık aldım :cool:
    Beyaz max rap te koca bir levreğin ağzında gitti, zaiyat büyük anlayacağın :D Aklım hala o levrekte idk Kamışı, sahteyi geçtim hayatımın en büyük levreğinemi yanayım yoksa ağzında sahteyle öylece kaçan balığamı üzüleyim banghead banghead

Aklıma geldin tabiki ama bugün Cengiz balıkçılığı aradım 40 tl + kargo ile gönderebiliriz dediler :rolleyes: