Cennetten Köşe turna avlağımız ve avımız.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Üyeler

Nihayet bugün sabahın ilk ışıkları ile yola koyulup sıkı bir sürüşten sonra avlağıma vardım.

Bir gün evvel üşütmüş olmalıyımki,kendimi gayet halsiz,ayrıca başka bir forumda yaşadığım polemik girdabından bezgin adeta sopa yemiş gibi hissetmekteydim.

Bu kadar emeğin,özverinin karşılığı bu olmamalı.

Bu durum, ne insan vicdanına,ne Türk örf ve adedine nede insanlaığa sığmaz.

Neyse gelelim avımıza;

Ekibi ikiye böldüm.İstanbuldan gelen kardeşlerimden Sheroyu yanıma aldım.Bülent ,Atilla ve Selçuk kardeşlerim ise birlikte avlanacaklardı.

Daha evvelindede birkaç kere avlandığım bu cennet avlağımın karşı kıyıları,özellikle tabiat güzelliği açısından harika köşeler içermekteydi.

Ancak önemli bir sorun vardı.Baraj bendinin yanında geniş ancak hızlı akan,üstelik iki tarafı takriben 1,60 metre yükseklikte cift duvarla çevrili bu fazla su tahlisiye kanalını bu koca göbeğimle nasıl geçecektim.

Shero için sorun değildi.Neyse hallettik,nasıl hallettiğme ise sonradan hayret ettim.Demekki bende halende iş vardı:)

Shero ilk bir kaç atıştan sonra hayatının ilk turnasını aldı,resimledik itinayla saldık.

Öbür kıyıya varmıştım.Bülbüller ve güya onlarla yarışan kurbağalar nasılda ötüyorlardı.

O kadar yorgundumki baraj kenarına oturdum az uzanayım dedim dalmışım.

Bülentin sesiyle irkildim,fırladım.Shero ortalıkta yoktu.Neyse oda çimenlerin daha uzun olduğu bir bölümde kendine bir yer yapmış uyumaktaymış.

Sonucta Bülent ve ekibi 26 Turna yakalamışlar güzelce salma videolarıda dahil muhtelif sahneler çekmişler.

Benmi eh az manzara resmi çektim.

Dönüşte İstanbul ekibini bu kere Kasna avlağıma götürdüm.BU seneye kadar görülmemiş yükseklikteki sel,eski tarihi köprüde dahil kıyılardaki söğütleri adeta süpürmüş haldeydi.Su durulmaya yüz tutmuştu ama hayli derinleşmişti.Mera sanki hiç tanımadığım bir hüviyede bürünmüştü.

Halsizliğim ve bezginliğim halen devam ediyordu.Shero bütün gece yolda uyumamış,dolayısyla ben kardeşleri mera kenarına götürken arkamızdan gelemedi,belliki yarım kalan uykusuna devam edecekti.

İtinayla üçüne Kırmızı kafa beyaz vücut Strike-Pro çılgın kurbağalardan bağladık.Böyle suya bu olurdu.

20'nin üstünde kimi kiloluk kasna yakalandı,video ve resimlendi ve hepsi telefat vermeden suya iade edildiler.

Kardeşler devam ederken ben arabaya döndüm,mışıl,mışıl uyuyan Sheroya hiç elleşmedim,hızlı bir sürüşten sonra evime döndüm.

Elimdeki bir kaç kareyi sizlere sunuyorum.

Sair resim ve videoları ise bilahere yollayacağım.

Sevgi ve Saygımla kalınız

Ençok çalışan sahte;Salmo Poland.

Uploaded with ImageShack.us

Shero ve mutluluğu,hayatının ilk turnası.

Emsalsiz meramdan görüntüler

Ayrıca yeni partnerlerimden,forumumuzunda üyesi sevgili Hasan Dedeoğlunun aynı gün başka bir avlakta gerçekleştirdiği ve tuttuklarını bazı eksiklikler görünsede salıverdiği video görüntüsünü sunuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=TPSp_fuoqr4

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Üstadım öncelikle çok çok geçmiş olsun..
    Mekan gerçekten cennetten bi köşe sanki..
    Bu güzel paylaşım için çok teşekkürler..

3. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Bu güzel paylaşımın için çok teşekkürler vedat abi..

4. 4443

4443

Geçmiş olsun VEDAT amca dikkat et kendine , avlağınız tam bir cennetten köşe ciddi anlamda o havayı solumak bile yeter keyfli avlarınızın devamını dilerim Shero'yuda kutlarım ilkler unutulmaz sevgiler..

5. wolkanik

wolkanik volkan

En İyi Avı:
    Japon balığı 2 cm.
    Vedat amca gerçekten senin her mesajını zevkle okuyorum paylaşımların için çok saol biz yeni başlayan acemiler olarak seni örnek alıyoruz :) Saygılar

6. mrersoy

mrersoy Mustafa

Vedat bey geçmiş olsun dileklerimle paylaşımınız için teşekkürler, ayrıca mera gerçekten cennetten bir köşe sanki.

7. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili vedat ağbi öncelikle geçmiş olsun ,havaların mars havası gibimütemadiyen düşüp ,çıktığı bu günlerde şifayı kapmamak elde değil.avınızı ve fotoları görünce tatlı su avcılığının en cazip noktalarından birisinin doğa güzelliği olduğunu bir kez daha irdelemedim,ilk turna o kafa atışları takip adeta rüya gibi.Bu spora vermiş kişiler senin bilgi dağarcığından sağolasın çok faydalanıyoruz benim değerli ustam sevgilerle kal:)

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    manzara muthis. tebrikler tüm ekibe.

9. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    çok güzel görüntüler,
    ve salınan balıklarda, örnek olacak yeni başlayan arkadaşlara.
    herdaim rasgele.

10. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Sizi ve tüm ekibi kutlarım Vedat abi, vallahi on parmağınızda on marifet 41 kere maaşallah:thumb:

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Berkan

Bu raporumu sunarken öncelikle vurgulamak istediğim husus,denizlere nazaran tahrip edilmesi çok daha kolay olan tatlısu meralarımızda,yakala bırak disiplinin uygulanmasının önemiidir.

Tüm partnerlerim bu bilinçtedir.

Aynı gün devamlı telefon irtibatımızla yakın meralarda avlanmakta olan Hasan Dedeoğlu kardeşimle konuşurken,onunda gayet güzel turnalar yakalayıp salıverdiğini sevincle öğrendim.

Salınma sahnelerinde bazı eksiklikler göze çarpsada,yakala bırak anlayışına tümüyle sahip bu kardeşimizi huzurlanırınızda bi kere daha tebrik etmek istiyorum.

Müteakip videolar geldikce sizlere sunacağım.

Sevgimle kal

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    isim olarak vermiyimde sudak ve denız levregının bol oldugu, bir tatlı suyu kurutmuslar arkadaşım bizzat görmüş 5 km evet yanlış okumadınız 5 km suya ag geriyorlarmış, ne sudak varmış ne bişi kurutmuslar, sizin böyle yapmanız gerçekten gururlandırıcı bir davranış , belki sizin gibi düşünceli insanlar "katil" odunlara örnek olucaktır vedat amca , cok gecmiş olsun

13. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

büyük geçmiş olsun vedat amca Allah seni başımızdan eksik etmesin.
    ve ekliyorum baliği ekipte tutmak nasıl bir mutluluktur tarifi olamaz heralde ya Allahım inşallah banada nasip eder belli bir yaşa geldikten sonra :)

1.resim standart resim'de 2.resim gerçekten Cennetten bir köşe suyun üstüne vuran güneş saten başka bir güzellik katmiş :)

bu güzel paylaşim için teşekkürler.

14. köroğlu

köroğlu ZAFER HASAN

Favori Kamış:
    270cm DAM Effzett Spin
    Favori Makine:
    Shımano Gatana
    En İyi Avı:
    Turna 5.350 kğ
    turna

Üstaddım avlak yerin bir doğa harikası. Davrannışınızda tam bir sportif balıkcılık yakala ve bırak. sizleri tebrik ederim. rastgele

15. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    vedat bey merhaba,

öncelikle geçmiş olsun, istirahat edip dinlenmeniz gereken yerde fedakarlık yapıp arkadaşlarınızla organizasyona katılmanız çok büyük bir özveri. acil şifalar diliyorum.

bahar gelmiş, sezon açılmış, hava çok güzel, merada öyle, engüzeli ise muhabbet, hepsi bir arada olmuş hasretler giderilmiş. keyifli bir gün olmuş.

avlarınız daim ve bereketli olsun. esenlikler dilerim.

16. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çok kıskanıyorum Turna avcılarını çoook. Bizim buralarda da olsa keşke.

17. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power

Başka bir konudaki mesajında gördüm buraya yazayım dedim abi inanki ben senden daha çok sevindim seni seviyordum şimdi o sevgim ikiye katlandı bende Kastamonu'nun doğusunda Taşköprü'nün kuzeyinde Dağböleren köyündenim. İnanılır gibi değil hiç tanımadan görmeden sadece yazdığı konulardan,mesajlardan ve paylaştığı foğraflardan tanıdığım sevdiğim abim öz be öz hemşehrim çıktı hala şoktayım.

18. harunzengin

harunzengin harun

Karadenizimize gidebilsek de vakit bulup biz de böyle güzel yeşillikleri tatsak. biraz da av tabi.

19. LEVİ

LEVİ MEHMET

Vedat abi Avlağı çok beğendim, Çok güzel av olmuş tebrikler. Turna için balıkçı pensesi olsa daha iyi olurdu :) Hoşçakalın

20. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Vedat abi tebrikler :)

hakikaten güzel avlakmış dogası enfes

rastgelsin