Çeşitli Kasna Avlarım ve Queroz ile Gerçekleştirdiğimiz Avlardan Kareler

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KBenekliAla tarafından paylaşıldı.

1. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Balıkavi.net Ailesi Merhabalar, 4 yaşımda dedeimn ve babamın aşıladığı tatlı su balık avı hastalığımın en yoğun dönemlerini yaşıyorum diyebilirim. Muhitimde deniz olmasına karşın saroz avlarım hariç bir türlü ısınamadın tuzlu suya. Doğayla iç içe olmak kuşların cıvıltısı eşliğinde yemyeşil meralarda ağaçların gölgesinde tabiat anaya dokunmak gibisi yok. Bu sene yaz, kış, yağmur, çamur, sis, soğuk, rüzgar demeden izinli olduğum her hafta sonumu balık avı ile geçirmeye çalıştım. 7-8 sene önce babam ile gittiğimiz bir dere geldi aklıma sık ısk o dereye gittim. Bu avlarda 3 kez Queroz(fatih) kardeşim bana eşlik etti. Onun gibi bir avdaş,arkadaş ile tanıştığıma çok memnunum. Tam benim kafadan takım çantası olsun, ekipmanlarıi bilgisi, donanımı çok iyi. Gelelim balık avına :) Beni hala o kadar heyecanldıran bir hadise ki anlatamam. Resmen aşığım, şamandıranın en ufak hareketinde o kadar heyecnlanıyorum yada kamışın ucu biraz eğildinde o zil çınladığında o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. Kalp atışlarım hızlanıyor. O balığı gördüğüm kıyıya çıkardığım an orgazm oluyorum sanki. O kadar çok anlatacak yazacak şeyim var ki aslında bir gün bir hikaye,deneme tarzında bir şeyler yazmayı planlıyorum :) Geçelim Fotoğraflara. Balıkların hemen hemen hepsi tabiat anay geri iade edilmiştir.

Meralarımdan bir tanesi Fatih ile beraber derede kalma pahasına 3 defa geçtik bu dereden hemde golf ile sonuncuda az kalsın kalıyrduk su neredeyse kapı hizasını geçmişti :)

Dereyle buluşturduk oltamızı o nun bile verdiği haz paha biçilemez.

O merada tuttuğum ilk kasnam

Hava kapadı ambians çok güzel fakat sonbaharın azizliği yapraklar olmayınca çok çıplak kalıyor zaten nazlı olan kasna iyice kaçıyor.

Dere avlarında tercih ettiğim hasas ve bir okadar hafif göl kamışım. Yağmur bir yandan ama yılmak yok ciğerler ve yürkeler ile yemelemeye devam :)

Ve ilk kasnamız :)

Buda 2.

Buda 3. ve yaklaşık 15 kadar hemen hemen yanı boyutlarda kasnamızı tutup geri iade ettik.

Balıkçı Hilesi 20 cm lik balık alt tarafı 2 karış gibi :p

Güzel bir kasnacık daha.

yakışıklı nasılda poz vermiş çekildikten sonra aynen iadesi yapıldı.

Çekiyoruuum Ciğğğğeeer :D Ciğerler resmen parmaklarıma yapışmış katil gibiyim

Buda ikincisi arkadaşlarımın isteiğini kırmadım alıkoydum Piknip tüpü tava terayağı, tuz, pul biber, kekikte bagajda olunca bende dayanamadım. ama bu güzeli almak hayatımın hatasıymış, havyarlıymış. nasıl üzüldüm anlatamam ama yapacak bir şey yoktu sudan çıkrtırken biraz yaralanmıştı teselli etmeye çalıştım kendimi.

Güzelce temizledim yıkadım kalan artıkları ve sakatatları suya geri iade ettim sırada pişirme zamanı. Önce karton buldum tüpü güzelce yerleştirdim. Tereyağını erittim.

Arkadaşlarım dayanamadan tavaya saldırdılar :D

Bu da son hali kekik ve pulbiberler her yerine dağılmış.

O da ne normalde ciğere bile tenezzül etmeyen uyanık şiraz hamura atladı :D

Fatihi götürdüğüm diğer meralar

İskelesi çok güzel mevsimiz azizliği malum kasım bu meralarda çok balık tutamasakta israiller ile geçirdiğimiz vakit epey eğlenceliydi hele gece çakaların uluması sessizlik süperdi.

Fatihin sazanları özenle suya geri iade edildi.

Yemleme Zamanı

Fatihin kızılkanatı.

Fatihin fly denemeleri sonunda başarılı sonuç verdi :)

Bu da fatihin merasında israil o gün ne balıklar kaçırdık bi trofe sazan tutmak nasip olmadı banghead

Aslına meralardan daha o kadar güzel fotoğraflar var ama deşifre etmemek adına yayınlamıyorum.Birde rapordan ziyade fotoğraf ağırlıklı oldu biliyorum ama birikim sonucu bundan sonraki raporlarda hikayeleştirmeye ve betimlemelerime daha çok yer vereceğim. Balıkavı.Netin bana kazandırdığı bu dost içinde çok teşekkür ederim (Queroz & Fatih ) 2 defa benim yanı gelebildi ve inanılmaz mera değiştirdik gezdik avlandık çok eğlendik. En kısa zamanda atlıyorum uçağa daha bo lol avlar yapacağız dostum :)

2. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Son kısızmdaki fotoprafları şimdi düzelteceğim imla hataları ve tam raporlaştırmadığım için kusura bakmayın. Biraz aceleye geldi. Ayrıca o kadar fotoğraflayamadığım anlar oldu tek gittiğim zamanlar oldu tutup geri iade ettiğim kasnaları, tatlısu kolyozlarını sayamam. Umarım bundan sonra daha güzel avlar paylaşabilirim :)

3. emrekaya55

emrekaya55 EMRE

valla tebrik ederim guzel avlar yapmissiniz Allah daha buyuk trofeli avlar nasip etsin.

4. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Tebrik ederim fotoğfraflar çok güzel, daha iyileri, irileri rastgelsin :)

5. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kardeş dolu dolu bir rapor olmuş. Ellerinize sağlık. Ekibi tebrik ederim.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir rapor olmuş, eline emeğine sağlık. :)
    Güzel bir dostluğun da temelleri atılmış, zaman zaman balık ta yakalanmış, doğa zaten harika, insana huzur veriyor. Bu güzel ortamı paylaştığınız için teşekkür eder, keyifli avlar dilerim. :)

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Zevkli zmanlar olmuş. tebrikler

8. Querorz

Querorz Fatih

Okulumun bitmesine ve İstanbul'dan taşınmama 2 ay kala tanıştım ben Oğuz'la. Hayatta yaşadığım en büyük üzüntülerden bir tanesidir bu. Av konusunda ruh ikizimi çok geç buldum... Sırf yalnız gitmemek için serserilerle takılıp durdum, İstanbul'da bulunduğum süre boyunca. Oğuz'la 3 sene önce tanışmış olsaydık şimdi anlatacak yüzlerce maceramız olurdu herhalde.

Issız adaya düşecek olsam yanıma alacağım 3 şeyden en az 2si Oğuz'dur :D .

Oğuz'la yaptığımız avlarda bize en büyük zevki israil sazanları verdi. Küçücük boyutta olanları bile öyle güzel mücadele veriyor ki... Hatta "keşke bütün göllerimize atsalar da şu balığı, en azından elimiz boş dönmesek" şeklindeki düşüncem de Oğuz'la avlarımız sırasında hasıl oldu.

Gördüğünüz ahşap iskelenin bulunduğu göle gittiğimizde şiddetli rüzgar vardı ve Edirne'de yağmur başlamış, bu tarafa doğru geliyordu. Sonra hava kararmak üzereyken rüzgar birdenbire durdu. Göl ayna gibiydi. Çevrede bizden başka kimse yoktu. O huzuru kelimelere sığdırmak gerçekten zor.

Günün birinde Oğuz'la haftalar sürecek bir av gezisine çıkmaktır hayalim. İnşallah gerçekleşir.

9. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Teşekkür ederiz sizlerede rast gelsin :)

Sağolun teşekkür ederiz :)

Teşekkürler bilinçi avlandığımız sürece inşallah hepimize ksımet olur.

Çok teşekkürler aslında o kadar keyifli macera dolu avlar oldu ki çok fazla olduğundan anlatamadım. Biz teşekkür ederiz :) Umarım bir gün sizler ile de nasip olur. Rastgele abi :)

Teşekkürler sizlerde umarım zevkli avlar geçirirsiniz.

Kardeşim benim sağol tebessüm ile okudum yazını çok hoşuma gitti. Valla dediğin gibi şu ada işi aklıma yatnadı değil :D ekipmanımız olsun yeter aç kalmayız. Balık tutmaktan hiç sıkılmayan saatlerce güneşin alnında yılmadan usanmadan ayakta aç susuz bekleyen balık konusunda bu kadar özenli titiz(Derede yediğim 1 paket lavaşı bir düzine poağaçayı saymazsak :D ) bir ben varım heralde diye düşünürdüm. Kayıp kardeşimi buldum sanırım :D Ayrıca hatırladımda o gün jandarma epey bi ziyaretimize gelmişti hatta fatihin elindeki sazanı almadık diye neredeyse kızmışlardı :eek: yasalardan sirkülerden bi haber geziyorlar.

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Oğuz tebrk ederim balıklarda fotoğraflarda şahane. Benden sana ufak bir tavsiye o kasna avına birde at çekle başla asıl zevk ne o zaman anlarsın. Bir ava gittiğinde 2 numara mepps alıp dene bence bir kez at ekle tut bir daha şamandıralı ava dönmezsin

11. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Abi teşekkür ederim bende çok istiyorum at çek avını ama mera çok müsait değil derinlik yok ve balıklar acayip ürkek en ufak bir ses insan gördülermi kaçıyorlar nasıl yapacağım bilmyiorum

12. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    avınız ve keyfiniz daim olsun.rastgele :)

13. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Teşekkürler sizlerinde :)

14. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    arkadaşlar öncelikle RESİMLER için tebrikler. insanın ruhunu canlandırıyor. balık tutmak bir zevk işidir. kimi zaman arkadaşlarım derki '' olumm yaptığın masraf balıktan çokk. malmısın sen'' ... yav arkadaş o balıkla mücadele sırasında birbirimize verdiğimiz gözdağları, onun kurutulmaya benim kaçırmamaya çalışmam kelimelerle anlatılmaz. haa çoğu zmaanda suya iade edilirler ama o gidişleri bile bir hoş olur. ... bu arada resimdeki bahse konu göl harika bir yerdir. 1 saat yol giderim oraya gelmek için. yolunun asvaltlanması bu sene yapıldı. 3 senedir her fırsatta giderim daha hiç boş dönmedim.mayıs ayı civarı cuma c.tesi günleri yer bulamazsın geceleyenlerden. güzzel yayında verir. yayını lezzetlidir ama sazanı yaramaz. sadece bizim hanım sazanı çok sevdiği için onun yiyebileceği kadar kurban alıkoyulmaktadır :)

15. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Tebrikler arkadaşlar ne güzel bir ortamınız ve meralarınız var insan imreniyor.Her zaman diyorum .Şöyle güzel bir dere ırmak kenarı bulsam bütün yaz yatarım ağacının gölgesinde.

16. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Teşekkür ederim Sercan abim mesajına yeni dikkat ediyorum. Hiç sorma bu keyif para ile ölçenlerden nefret ediyordum bırak verdiğimiz paraya balık almayı göl inşa ederdik ama anlatamazsın. Bir hafta sonu yaparız *** organizasyon.

Teşekkür ederim. Her zaman beklerim meralar bana da çok yakın olmasada uzakta değil.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim, nicesine rastgelsin. Paylaşım için de teşekkürler.:)

18. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Ben değerli yorumun için teşekkür ederim Nuri abicim :)