Çeşme Ildırı (09.08.2009/12.08.2009) av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Tektoros tarafından paylaşıldı.

1. Tektoros

Tektoros Hakan

Rüzgarın şiddetinin artmasıyla beraber, balık avı biz kıyıdan balık tutmaya çalışanlar için zor hale gelsede, gezerek iyi avlak bulmaya çalışıyorum.

Avlak :Ildırı Günkent sitesi karşısındaki ada
    Olta:Şeytan oltası. Merak edenler için: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27783
    Yem:4 Adet sülünez
    Süre:4 Saat

Son düzenleme: 11 Ağustos 2009
  2. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Eee bu balıklardan biraz Yakup abiyede çalışır gibime geliyo.Demi Hakan nedersin.

3. Tektoros

Tektoros Hakan

Tabi abi ne demek. Yakup abi değil Çeşme İzmir'de bile olsa buzluktaki balığın hepsini seve seve getiririm ama Sinop uzak. Ben 10 gün daha Ildırı Günkent sitesinde misafirim. Yakınlarda olupta balık yemek isteyen, birlikte balık tutmaya gitmek isteyen olursa burdan mesaj atabilirsiniz.

Son düzenleme: 11 Ağustos 2009
  4. Tektoros

Tektoros Hakan

12.08.2009

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Gerçekten çok güzeller,her avınız böyle olsun.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şeytan oltası gayet güzel çalışmış. :)
    Balıkların türü nedir?:confused:

7. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    hakancım ilk fotodaki bir tepsi balığı 4 tane sülünezlemi yakaladın? tebrikler.

yanlış görmediysem ilk fotoda küçük boyda levrekler var. bunlara biraz daha dikkat etmeni rica edicem. son tepsidekilerde süper bol çeşitli av yapmışsın afiyetler olsun...

8. Tektoros

Tektoros Hakan

Teşekkürler

Merhaba. Şeytan oltası bende artık bir tutku oldu. 4-5 oltayla gittiğim avlakta şeytan oltasından başkasını kullanmak istemiyorum. Kullanmayanlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkes kullansın. Balıklar; 1 çipura, 2 lidaki, 1 karagöz, 1 mırmır, 1 kefal.

Tuttuğum bu çipura hayatımda tuttuğum en büyük balık. Ve bu balığı sinek iğneyle çekeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Hikayesi ise şöyle; 0.30mm'lik misina ucuna siyah sinek iğne bağlı kasnağımı açıp, önceki gün gözüme kestirip gittiğim avlakta açıp bismillahirrahmanirrahim diyerekten ucuna taktığım sülünezle birlikte ilk kez attım. İlk 3-4 atışta balık gelmedi bende bir parıltı gördüğüm yosunların arasına doğru oltayı atmayı denedim ve yaklaşık olarak istediğim yere düşürdüm. 30-40 saniye kadar bekledikten sonra misanın ucunun gerilmesini görmemle birlikte misinaya asılmam bir oldu. Ve misinanın ağırlığı beni "ah be, yine yosuna, bitkiye yada taşa taktırdık çekiyoz diye düşündürken, suyun içinde gördüğüm büyük parlaklık aklımı başımdan aldı. Sonrasında sevinç nidalarıyla balığı çektim ve iğneyi tam 10 dakka ağzından çıkartmaya çalıştım. Şeytan oltası yapımında Yakup Erdem'in belirttiği gibi iğnenin keskin olması gerçkten önemli. İğneyi güç bela çıkarttıktan sonra iğnenin 8 olduğunu gördüm ve iğneyi değiştirdim. İlk balığımdan sonra büyük balık yakalayamasam da ilk balığın verdiği mutluluk ve heyecan bana bütün gün yetti.

Herkese bereketli avlar.

9. Tektoros

Tektoros Hakan

Merhaba, Evet 4 sülünezle yakaladım. Yakaladığım çoğu balığın ağzındaydı zaten sülünez bu yüzden az sayıda sülünezle, özellikle şeytan oltasıyla çok balık tutabilirsiniz.

İlk tepsideki balıklarda küçük balıklar olabilir ama 15 cm'in altında hiçbir levrek(ispendek) yok. Birde hayatımda ilk defa levrek tuttuğum için onun heyecanıyla biraz dikkatsiz davranmış olabilirim. Teşekkürler.

10. ergir

ergir ergir

sülünez nedir midye türü bi şeymi...

11. balikci

balikci

Buradan , sülünes'in ne olduğuna ve nasıl takım için hazırlandığına bakabilirsiniz.

Son düzenleme: 13 Ağustos 2009
  12. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    şeytan oltası bayağı işe yarayacak sanırım benimde aklıma yattı. özellikle kayalık bölgelerde çok işe yarayacağına eminim...

pazar günü bende ıldırdaydım biz botla çıktık ama hava çok bozuktu fazla duramadık.

tekrar afiyet olsun ve paylaşım için teşekkürler.

13. ergir

ergir ergir

resimden ne olduğunu tanıdım fakat adını hatırlayamamıştım.malum istanbulda pek kullanılan yemlerden değil...

14. kumadam35

kumadam35 semih

En İyi Avı:
    henüz buraya yazamıcak kadar küçük :(
    bende izmirde yaşıyorum fakat hiç ıldırda avlanmadım. bu avı gördükten sonra kesin gidilmesi gereken bi avlak oldugunu daha iyi anladım :) mükemmek bir av olmuş.... tebrikler

15. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,Çok güzel ve çeşitli bir av olmuş.Paylaşım için teşekkürler,

Rasgele,Gökhan Yılmaz

16. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Arkadaşlar bu şeytan oltasını hiç kullanmadım kamışlada kullanılabilir mi??

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Utkun bak burada, yeni fırından çıkmış, sıcak-sıcak. Şeytan oltası hakkında aradığın tüm sorular için:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27783

Selamlar.:)

18. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Tavsiye ettiğiniz konuyu okudum,fakat sorumun cevabı maalesef yok,teşekkür ederim.

Son düzenleme: 26 Ağustos 2009
  19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani hocamız bu konuyu eksik mi anlattı? Hiç sanmam, daha önce görebildiğim kadarıyla eskilerin değimiyle, "etrafını cami, ağyarını mani" bir şekilde gayet güzel izah ve tanıtımını yapmıştı.

Gözlerini sil ve bir daha bakıver güzel abicim. Aynı linkten bir ipucu da benden olsun. Gerisini takip edersin zaten...

Selamlar.:)

"İkinci tip; Halkasız göl kamışı ile kullanılan Şeytan Oltası dır.

şeytan oltasını yapı ve kullanım şekli olarak çok çeşitli biçimlerde kullanabilir ve kendiniz de yeni çeşitler üretebilirsiniz."

20. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Sevgili Nuri Abi
    Hocamıza bu konuda eksik anlatmış deme bilgi birikimine sahip olmadığım aşikar,fakat benim sorum başka,şöyle ki, ben tuzlu su avcısıyım,kamışı da botla kıyıdan biraz açıkta kullanıyorum, bu durumda halkasız göl kamışı değil,bildiğimiz (makaralı) kamışı kullanacağım.şimdi soruu tekrarlayacak olursak:bu tür bir kamışla şeytan oltası düzeneği kullanılır mı?