İyi günler, Öncelikle herkese merhaba siteye az önce üye oldum. Makina Mühendisiyim ve amatör ama öyle böyle değil çok amatör olarak olta balıkçılığı ile ilgileniyorum. Bu hevesim nedeniyle 3-4 gün önce bir arkadaşımla birlikte 8.5 m lik yelkenli ile Çeşme -Dalyandan birkaç yüz metre açılarak. Kipadan almış olduğum :) 1.65 m lik 3.3:1 "gear ratio" su olan üzerine .30 mm lik bir misina sarılmış 4 yada 5 numara 4 iğnesi ve ucunda 75gr ağırlığı olan bir olta ile balık avı denememize başladık. Yem olarak merkezden aldığımız sülünezleri kullandık. 27-28 m derinliğe demir attık. Saat 17:00 de çıktığımız denizden 20:00 de geri döndük. Acemi şansımıdır bilmiyorum ancak tanıyabildiğim kadarıyla 2 Mercan, 1 Çipura, 1 Karagöz, 8-9 tane Gopez, 3-4 tane de adını koyamadığımız balık yakaladık. Neyi doğru neyi yanlış yaptık bilmiyorum ama işe dee yaramış görünüyordu. Akşam yemeğinde güzel bir ziyafet çektik. Gelelim nacizane sorularıma, cevap verirseniz sevinirim. 1- Çeşme Dalyanda ve civarında tekne ile balık avlamak için en uygun lokasyon neresidir. 2- Bu bölgede yakalamamız muhtemel balıklar nelerdir ve bunları yakalamak için seçtiğimiz yem ve iğneler ağırlıklar vb. doğrumudur? 3- Kipadan 9.45 YTL ye aldığım kamış olta (iç içe geçen versiyonlardan) yerine kaliteli bir olta alsam neler farkeder. En kalitelisi hangi markadır ve tekneden kullanılabilecek bir kamış oltada hangi özelliklere dikkat etmeliyim. 4- Hangi hava ve deniz şartları balık tutmak için elverişlidir/değildir. Örneğin puslu havada balık olur, dolunayda yakamoz olursa balık olmaz vb. 5- Son olarak tekneden olta atmak harici balık tutmak için kullanabileceğimiz hangi yöntemler vardır. Biraz hazır cevapların beklentisiymiş gibi görülebilir ancak yaşamış insanların deneyimleri kitabi bilginin çok daha ötesindedir diye düşündüğüm için benden çok daha tecrübeli balıkçıların her türlü önerisine kulak kabartmış bekliyorum. Herkese rasgele...