çift kaloma ayarli makineler ( debrayable )

Konu, 'Makineler' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

  1. roy

    roy roy

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    4.646
    Şehir:
    dünya
    Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Baitrunner bu konuda ismini bu bransa verecek kadar iyi bir makine. Shimanonun tüm zamanlarinin en iyisi diyebilirim.
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu, free spool olarak geçiyor. İlk görüldüğü makineler Mitchell, 70'lerde filan taaa. Ama mitchell bir sürü icadı gibi, süper bir fikri, berbat bir makineye eklemek hatası yaptı. Yani, tamam, baitrunner mi baitrunner ama, makine tarafı döküntü. Benzer bir sürü şeyi vardır Mitchell'in.

    Bu arada başka markalarında benzer, makinesi pek matah olmayan baitrunner'ları çıktı. Ama eli ayağı düzgün bir makineye bu ilave, 80'leri sonu gibi Shimano Aero'larda geldi. Piyasaya yagınlaşması böyle oldu.

    Bu mekanizmanın sevilme sebebi ise, aslında daha farklı ve ilginç. Balıkların kamışı alıp gitmesi sorunsalına bir çözüm olarak kullanılmış bu düzenek.

    Daiwa'nın bu segmente hiç sıcak bakmadığını biliyoruz. Teknik olarak sazan makinesi yok denebilir Daiwa'nın. Numunelik bir iki baitrunner tipi makinesi var ama, onlarda öylesine işte.

    Aslına bakılırsa, Daiwa makine ile baitrunner gerekmez pek. Parasının bir sürüsü zaten kalaması için verilir. Kalama yeterince hassas ve kolayca ayarlanabilir olduğu için, istendiği zaman baitrunner gibi kolayca kullanılabilir. Diğer markalarda, makarayı boşa alacak kadar gevşetince çoğu zaman ayar knobu yerinden sökülür çıkar.