çıkrık makine için spin kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında turkerozturk tarafından paylaşıldı.

1. turkerozturk

turkerozturk Türker Öztürk

selamlar
    abu garcia blackmax 3600 ve magtrax 5600 makina ile kıyıdan at çek levrek avında kullanmak üzere hafif atarlı spin kamış almayı düşünüyorum.
    shimano alivio 240 cm almayı düşünüyorum. ancak pelican trigger pelistick kamışı da yeni gördüm. çıkrık tipi makineler ile kullanmak için tetikli tipte olan kamışların daha uygun olur mu :confused: pelican kamışın atarı 6-18 lbs olarak görülüyor. 6 lbs = 2700 gram gibi :eek:. sanki bir yanlışlık var. ne dersiniz.
    tavsiyelerinizi bekliyorum

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16877
    http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=7240
    http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=7246

yada

http://www.avmarketi.com/asp/product/2888/CORMORAN-BULL-FIGHTER-SPINNING-LIGHT-195cm
    http://www.avmarketi.com/asp/product/2376/2650240-D-A-M-E-MOTION-240-CM-KAMIS

Türker Öztürk
    İzmir Manisa

Son düzenleme: 18 Şubat 2010
  2. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    öte yandan 18 lbs 8.165 kg ye denk gelyor :)
    yani bu değer kısaca atar değil çeker

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

evet bu aldanmaya herkez düşüyo aslında bi kandırmaca gibi bilmeyen kanıyo 6-18lb çeker erdem abinin dediği gibi
    atar çeker konusu en yakınzaman da bu linkte konuşuldu

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31154 satış yapan site sahiplerinin verdikleri bilgilerin net anlşılır ve doğru şekilde yazmaları için buradan sesleniyorum

Son düzenleme: 19 Şubat 2010
  4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    6 lbs = 2700 gram gibi . sanki bir yanlışlık var. ne dersiniz.
    tavsiyelerinizi bekliyorum

Bu sonuca nereden vardiniz ben merak ediyorum,benim bildigim 6 lbs=180 gr civari ediyor,bir lbs 30 gr civari olarak verilir kamislarda...

5. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    Şimdi bende dünyada libre yada lbs karşılığını bir ons yada 30 gr veren bir cetvel varmı merak ettim

6. turkerozturk

turkerozturk Türker Öztürk

Linklerdeki kamışların hangisini tercih etmeliyim?

Malzeme satıcılarının internet sitelerinde yazılmış olan değerler her zaman doğru olmayabiliyor. Tahminimce trigger modeli pelistick london kamışla aynı atara sahiptir ancak üreticinin (pelican firmasının) internet sitesini bulamadığım için doğruluğunu bilemiyorum.

1 lbs = 453.592 37 gram olarak kabul edilir ise 6 lbs yaklaşık 2700 gramdır. (http://www.onlineconversion.com/weight_common.htm)

Kamışların atar ve çeker değerleri karışmış sanırım.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu yazi yardimci olur sanirim...
    Kamışların çekerleri

Kamışın çeker gücü ile aksionu karıştırılmasın,çeker gücü kamışın kuvetini gösterir.
    Kamışın ucuna bağlanan ağırlık kamışı 90 derece eğerse uca bağlanan ağırlık kamışın çeker gücünü gösterir.
    Genellikle boile ve bot kamışlarında belirtilir,çeker gücü malzeme üreticileri tarafından kamışın üzerine lb olarak yazılır(1 lb=453,6 gr)Yani bir sazan kamışının üzerinde 2 lb yazıyorsa,kamışın ucuna 1 kiloya yakın bir ağırlık takarsak kamış 90 derece eğilir.
    Çeker gücünü atar gücüne çeviri yaparsak basit bir işlem gerekli
    çeker gücü x 453,6=sonuç-bölü 16=atargücü,,,,biraz karışık onun için düz rakamlarla vermek istiyorum,diyelimki kamışın üzerinde 2 lb yazıyor biz bunu gırama çevirmek istersek şöyle bir örnek çıkar
    2 x 453,6=907,2 /16=56,7 bu örnekte kamışın atar gücü 56,7 gıram olarak karşımıza çıkar.

Devamida burada...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=25756

8. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    Bu forumda yazdığınız sayfalarca çok faydalı yazıları okudum çok yararlandım bu bakımdan önce teşekkürlerimi sunarım
    fakat sizin aşağıda alıntı yaptığım ifadeniz ve yönlendirdiğiniz konudaki anlatım da başka bir şey demiyor
    yukarıda bahsedilen miktar atar değeri değil çeker değeridir ve istersek sizin belirttiğiniz gibi formülüze edip atar değerinide hesaplayabiliriz
    klasik kamışlarda kamışı 90 derece eğen güç onun aksiyonunu gösterdiği gibi emniyetli dayanma gücünü gösterir ki biz de buna çeker deriz
    en azından bu güne kadar anladığımız ve kullandığımız karşılığı budur
    Siz bizden daha iyibilirsinizki batı toplumları dolambaçlı formülleri sadece uzmanlık isteyen bilim konularında sever günlük kullanımda doğrudan sonuca ulaşan/ulaştıran değerleri vermeyi tercih ederler
    bu basit formülle çevrim yapıp doğrudan değeri vermek yerine normal vatandaş için karmaşık ve anlamsız böyle bir değer neden kullanılsınki?

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben zaten atari veya cekeri icin bir yazi yazmadim,benim yazimda anlatmak istedigim kamislarda 1 lbs in 30 grama es deger oldugu idi,atar ve ceker tabiki baska seyler.

Zeten cogu avrupa icin üretilen kamislarin üzerinde atari yazar,sadece sazan kamislarinda ve tekne kamislarinda lbs olarak belirtilir...

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

selam selim usta, Kamışın çeker gücü ile aksionu karıştırılmasın,çeker gücü kamışın kuvetini gösterir. demişsin burada kafamı karıştıran bir çeliş ki var sipin takımlarda daha öncede konusu geçmişti yanlış hatırlamıyosam bu konuyu ya siz açmıştınız yada erdem bey açmıştı orada sizlerle beraber kamışların aksiyonunu belirten harfler hakkında konuşmuştuk orada UL,L,ML , M H,UH gibi fakat sizilerinde bildiği gibi bu bilgiler bize kamışın atarı hakkında değil hareketi hakında bilgi edinmemizi sağlar diye ortak bir kanı içerisindeydik. peki size bir soru sorayımda kafamın karışklığına cevap vermiş olun.L-H aksiyonluiki kamış var ikisininde 15-40gr dediğmiz şey atarı var ikisininde 2-3lb dediğmiz şeyde çekeri var peki bu uygulanan ağırlık testinde L kamış 90dereceye H kamıştan Daha önce gelmezmi ? yoksa atarına göre aksiyonlarda belli ağırlıkarda bağlantılı olrak deşikliklermi oluyor yani 15-40gr M aksiyondiye gecer L aksiyonu olmazmı?
    birde Ugly stick - pelican london gibi modeller U veya O olabilecek kadar aksiyonu var hangi hangi segmente girer yoksa farklı klasmanlardamı onlar

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Daha baska türlü nasil aciklayacagimi tam olarak bende bilmiyorum ama söyle bir deneyelim,sazan kamislarinin üzerinde 1,5-3,5 lbs yazar,çeker gücü x 453,6=sonuç-bölü 16=atargücü,burada kamisin atarini belirtir,bunun nedenide sazan kamislarinla atis yapilir.
    Örnek= 2 x 453,6=907,2 /16=56,7 gr atar gücü

Tekne kamislarindada yukarida verilen örnekteki kamis gibi 6-18 lbs belirtilir,bu rakamlari 453,6 ile carpmak kamisin cekerini bulur,buradada ceker gücü belirtilir,bunun nedenide tekne kamislari ile atis yapilmamasidir,yani atarak avlanilmaz,ha ben bu kamisla atacagim derseniz(uygun olmaz ama) o zaman sazan kamislarindaki gibi cekerini 16 ya bölerek atarini bulmaniz mümkündür.

Bu konunun buraya kadar anlasildigini umarim.

Senin soruna gelince,ceker gücü ile aksion karistirilmasin dedigimi yazmissin,evet dogru ayni sey degil,bende iki tane kamis mevcut,ayni marka,boy,materiyal ve atarlari ayni,biri uc aksionlu digeri parabolik,yani ceker gücleri ayni ama aksionu degisik...

Son düzenleme: 20 Şubat 2010