Çılgın Proje balıkçılığı nasıl etkiler?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    işde benim hayalim aynen katılıyorum.hemde istanbulun nufus yoğunluğu boğaz ve çevresinde olduğunu düşünüsek bir nebze nufusu komple istanbulun sonuna kadar dağıtabiliriz. yerleşim bir nokdada yoğunlaşmaz yani demek isdediğim.beylikdüzünde oturuyorum ama önüme İSTANBUL tabelaları çıkıyor:D bu kanal bu tarafı baya bir canlandırcakdır... hayırlısı neyse o olur işşallah.

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ellerine saglik Nuri agabey. Yardimin ve emegin icin tesekkur ederim.

Haklisiniz Umit bey. Sadece sunu belirtmek lazim; Suveys ve Panama Kanallari ornegini basinda yer alan haberlerde goruyoruz. Yani sozkonusu projeden bahsedilirken boyle bir karsilastirma yapilmis. Ben de bunun uzerine Suveys ornegini buraya almistim ve ozellikle `bu ornekler bire bir kiyaslama kabul etmez, farkli ozelliklere sahipler, fakat projenin mutlaka cevreye etkisi olacaktir, Suveys ornegi en azindan bir fikir verebilir" diye belirtme geregi duymustum.

Sagolasin Ismail dostum.

Hicbirimiz bu alanda uzman bilim adami degiliz ama evet, benim okuduklarimdan anladigim da bu.

Adem dostum, Kanada`da yasadigin belli :) ... hayal ettiklerinde dogadan kopmadan gelisme arayisi var, bu cok guzel, fakat bir yandan da son yillarda hic Istanbul`a gitmedigini de anliyorum :D ... ozellikle Avrupa yakasindaki `modern, son teknoloji urunu gokdelenler` adi altinda dogayi yok sayan cirkin, soguk gorunumlu, demir yiginlarini gorsen kahrolursun...

3. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    olumlu yonleri
    1.bogaz trafıgı rahatlayacak
    2.bir nebze kirlilik azalacak gemilerin sintine vs vs artikları gibi
    3.yalılara şilepler badoslama dalmayacak
    4. geciş buyük ihtimalle paralı olacak ogs kgs olmayan gecemıyecek ülkeye dövüz girecek bu özel bır kanal olcagı ıcın mondros anlaşması gecerlı olmayacak sanırsam
    5.gemılerın ahır kapı acıklarındakı park alanı olmayacak

olumsuz yonleri
    1.doga buyuk tahribat alacak bolge sıtraca ormanlarının oldugu bolge trakyanın en fazla yagmur alan bölgesı
    2.kanal 45 km olacakmıs bence daha uzun gıbı olacak genışlik ortalama 150 mt derinlik 25 cıvarı buyuk ihtimalle gidiş geliş olacak 1 yilda bogazdan 54 bin gemıi geciyormus söylenen o boyle bır trafılte hangi balık göc eder acaba veya yerlesik balıklar barınabılır mı
    3.buradan cikacak hafrıyat nereye dokülecek söylenene gore tekırdag kumbag dakı sahıle dokulecek ve lıman yapılacakmıs ve proje suresı 12 olacakmıs bu sure zarfında kınalı tekırdag yolu 2 şerit daha yenı oldu onceden gıdiş gelişti yalnızca hafrıyat trafıgın boyutunu düşünün
    4.kanalın gececegı yer karacaköy ormanlı yalıköy terkosun yanı başi oraya yeni kanal yani deniz suyu yeraltı kaynaklarıni nasil etkıler acaba
    5.trakya ovası tarımsal alandan olumsuz etkılenecek kanalın uzerine 5 adet köpru yapılacak mış buda su an maddı degerı dusuk arazılerın tarımsal alandan cıkıp yapılasma sonucu trakya ovasının vasfını kaybedecek olması
    6. boye buyuk projede omanlardakı canlıların oradan surulmesı gıbı etkıler ve bolgede avcılık gıbı unsurlarda kalkacak ulaslar arası bır tasıma yolu uzerınde sılah attırmazlar bence
    7. bogazlarda şilep trafıgı bıtecek ama bu sefer gırgır trafi başlayacak nasılsa gemı gecmıyor tehlıke yok aglarını daha rahat atacaklar daha rahat at koşturacaklar sahıl guvenlık hak getırene

şu an benım aklıma gelenler bunlar
    baska fıkrı olan arkadaş varsa paylassın
    bu doga hepımızim herkezın doga ıcın bır fıkrı olmalı

4. trakya

trakya Ali Enver

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Tele Surf 4.20, D.a.m Spezi Composite Tele Surf
    Bence alım gücü çok düşük olmasına rağmen benzinde 100de 60lara varan vergileri ödemekten ve dünyanın en pahalı benzinini alan, daha ucuz olduğu için yurt dışından kamış, makine, dijital ürünler, cep telefonu gibi cihazları hiçbir garanti güvencesi olmadan almaktan bıkan, çok daha da önemlisi bu ülkede hala çöpten topladıkları yemek artıkları ile yaşayan kişiler varken, şanslı üniversite öğrencileri kredi yurtlar kurumunun kibrit kutusu kadar odalarının içine 8 kişi doluşup sabah kalktıklarında pis kokudan boğulmaktan bıkarken. Böyle bir projeye milyon dolarların akıtılması çılgınlık değil resmen saçmalıktır...:mad: :mad: :mad:

Av konusuna gelince o gölgede oturanlar ilk başlarda balık sıkıntısı çekerler ama zamanla avlanmak için güzel ve yakın bir bölgeye kavuşmuş olurlar.
    Genişliğinin 150m olacağı söyleniyor, çok çalışılırsa iyi bir surf kamış+makine ile kurşunu karşıya ulaştırmak mümkün olabilir. :p

Hatta zamanla geçiş yapan gemiler nişan alınarak eylenceli vakit geçirilebilir. hihi

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Orda bir köy var uzakta gitmesekte görmesekte..​
    Orda bir çoban var dagda tanımasakta.​
    Orasıda bizim memleketimiz..İstanbul olmasada

[​IMG]:cool:

6. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    şahane esprili yazıydı :) hele kurşunu karşı kıyıya ve gemilere nişanlama stratejiniz fevkalade idi :)

7. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    arkadaşlar istanbulun öncelikle bir kanalamı ihtiyacı var yoksa sorunlarının cözümünemi?

8. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    25 mt bana göre sığ bi derinlik koca koca şilepler tankerler zırt pırt oturmasın dibe ,tabana /ayrıca derinlik belli sıtandart ,ne takımlar yapılır ne avlar olur orada :)kolay olur yani

9. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Hey gidi hey yurdum insanı ülkemizde her sorun düzeldi refah seviyeniz çok çok yüksek memlekette yapacak başka hiç bir iş kalmadı artık ne işssiz var nede hastane, okul, yol, köprü,tren yolu ağı eksiğimiz kalmadı eeee ne yapalım kanal açalımda ülkemiz refaha ulaşsın dedik ya ülkemizde hiç bir sorunumuz yok artık yurdumuzun tüm illerinde sanayimiz o biçim gelişti işsiz insan kalmadı yapacak bir şeyimizde yok canımız sıkılmasın kanal yapalım dostlar alış verişte görsün
    Ha çevremi ne çevresi kardeşim biz ülkemize nükleer enerji santrali yapmayı düşünüyoruz kimse gıkını çıkarmadı bundan mı çevre zarar görecek
    Yapmayın arkadaşlar abiler ablalar kardeşler bu çılgın proje yapılmassa diğer ülkeler bizim insanlarımızın nasıl yaşam standartlarının çok iyi olduğunu anlayacak,
    Evet havanda su döğme diye buna derler neymiş yılda bilmem kaçtene boğzdan gemi geçiyormuş neymiş bu gemilerin bilmem kaçı petrol taşıyormuş bunun çok büyük riski var mış eeee bu mu sorun
    Yapın kardeşim karadenizden ( Samsun limanından ) Akdenize ( iskenderun limanına ) petrol boru hattı.problem çözülsün işte çılgın proje......
    ben çılgın proje diye neye derim biliyormusunuz ben diğer ülkelerin yanında prestijimizin nasıl olacağına inanırım biliyormusunuz
    Möntrede, lozanda kaybettiğimiz haklarımızı geri alabiliyormusunuz ben buna çılgın proje derim elin oğlu senin boğazından elini kolunu sallaya sallaya geçsin istediği yükü taşısın çok az bir ücretle geçiş yapsın sende yap ikinci kanalı çözüm diye bizlere yedir vay yavrum vay yurdum insanı
    Kardeşim doğuda ilk önce gapı tam anlamıyla tamamlayıp hayata geçirin işsiz insan bırakmayın yeterli hastane okul açın Türkiye sadece istanbul'dan ibaret değil daha yolu olmayan köyler var yurdumda....
    Bence ülkemizde bu kadar sorun var iken öncelikli çılgın proje bu olmamalı bu benim şahsi düşüncem haa şunuda söyleyeyim benim hiç bir siyasi düşüncem yok şu partici bu particide değilim sadece bu ülkenin sevdalısı bu ülke insanımızın aşığı bir sade vatandaşım
    Kalın sağlıcakla

Son düzenleme: 28 Nisan 2011
  10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Mustafa mehaba;
    Yani bu forumda "BEĞEN" tuşu olsa ark arkaya 50 defa basmıştım bu mesajının üzerine...:)

11. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Şimdi Bu forumda çok sayıda benden yaşça büyüklerim var. Onlar bu ülkenin sorunlarını eş zamanlı yaşamış görmüş insanlar. Çok değil 2 ay önce Meksika körfezineki petrol sızıntısını ve denizlere verdiği zararı hepimiz gördük yaşadık üzüldük. Şimdi siz değerli büyüklerime sorum yarın sabah uyandığınızda ortaköyde bir tankerin dümeni kitlenmiş karaya oturmuş petrolün denize karıştığı ile ilgili bir haber okusanız ? Kızar mısınız devlete ?Önlem almazsan böyle olur arkadaş ! Dermisiniz ? Bu kadar mı gereksizmiş bu proje ben anlamadım. Herkes devlet bütçesini tartışır olmuş.

12. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Abi kayıkları bağlamaya yer ayarlıyalım kanalın girişlerine yakın. Yarın öbürgün pahalılanır. :)

Bir çok arkadaşın dediği üzere çok büyük para çok gereksiz yere. Bu memlekette çok daha önemli meseleler var. Alternatif olmasa ilk defa karadenize bağlanacak olsa anlarım. Olanın bir tane daha yapmaya bu kadar paralar verilmesini anlamıyorum. :mad: :mad:

13. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Bu verdiğin ihtimal pek tabii olabilir. Kanalda olursa bu ihtimal dahilindeki olay petrol başka bir yere mi karışacak. Bu kadar kanal açıldıktan sonra ne kadar tatlı su kaynağına deniz suyu karışacak acaba. Ne kadar tarım arazisi olumsuz etkilenecek. vs. vs. Tarihe bakınız insanlığın başına doğanın dengesini bozmak yüzünden onlarca felaket gelmiştir.

14. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    :) Olur tabi :)

15. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

istanbul boğazının kaç türlü akıntısı olduğunu benden iyi bilirsiniz.koca tankerin manevra kabiliyetini boğazda bir düşünün kanalda bir düşünün. balıkların asıl göç yolu olan boğazın darlığındaki petrol sızıntısının popülasyona etkisiyle diğer kanaldaki sızıntının etkisi bir mi olur ? Açıklamalarda tatlısulara zarar vermemek adına büyük göllerin 40 Km. uzağından ormanları biçmemek adına etrafınan dolaşılarak boğaza nazaran daha virajlı çizilen bir rotadan kazı yapılacağını görmüşsünüzdür. Söylediklerinize aynen katılmakla beraber faydalı yanlarıda olduğunu; şehrin merkezinden dışa yönelik kentsel gelişim ve nüfus yoğunluğu dağılımı sayesinde bir rahatlama ve ekonomik debide hızlanma olacağını düşünüyorum.

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Aynen..​

Çoban diyorum , Dağda diyorum
    Hani oyu şehirdeki ile bir olmayan çoban diyorum​

ama bazıları hala ne yapılsa yeniliktiri diyor.. Yapılsın kardeşim yapılsın

ama ondan sonrada sakın ha kimese şunları demesin ,

- İstanbul çalışıyor katma değer.üretiyor doğu da hiç bir şey yok sadece tüketici oluyor

- İstanbul doldu taştı 7 milletten insan var .çok karıştı. vs..vs..vs

sen her şeyi batıya istanbula yaparsan daha da beter olur.. devlet kendi eli ile yatırım yapmak zorundadır .. halkına iş aş bulmak zorundadır..kendini secçen ve o makamda oturanlar her şeyi özel sektöre bırakmamlıdır..

17. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM

Necip kardeşim tabiki boğazda bir petrol tankerinin herhangi bir sebebten dolayı güzelim denimizi kirletmesini istemeyiz o zaman ne yapıcaz karadenizden rus petrolünü taşıyan tanker samsun limanına petrolü boşaltıcak oradanda boru hattı ile iskendurun limanına gidecek ne gemi batar boğazda nede kirlenme olur
    Burada anlatılmak istenilen güzel ülkemizin bir çok sorunları varken öncelikli olarak bu projemi geliyor.......
    Bunu düşünelim .....;) ;) ;) ;)

18. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Bu söylediğiniz uluslar arası anlaşmalar ve uluslar arası ticaretteki nakliye şekilleri bakımından imkânsıza yakınbir durumdur. Aradaki ülke olarak buna biz karar veremeyiz. A-B-C diye sıralarsak Biz ''B' oluruz A ile C kendi arasında önce anlaşıp sona B ye teklif götürebilir sadece.Ki hepizinde bildiği gibi petrol dışında da birçok kimyasal madde taşıyan tankerler geçmekte ve bu olay A-B-C kadar basit bir durum değil dünya büyük.Bir Diğer konu ülkemizde terör varken petrol boru hattı sadece zarar verir. Ben bi artısı olacağını zannetmiyorum. Şerefsizlere hedef inşa etmiş oluruz sadece.

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Bogazda patlıyan bir tekne ile kanalda patlıyan tekne arasında ki farkları yada benzerlikleri sıralıyalım isterseniz..

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Arkadaşlar, görünen o ki bu konu çok daha tartışılır. Gerçekten tam bir polemik konusu. Ben sadece balıkçılığa olan etkilerini tartışmak istemiştim ancak konu ister istemez başka yönlere de sapabiliyor.

Balıkçılıktan bahsetmişken, Boğaz'da, Haliç'te balık tuttuğumuz gibi bu kanalda da balık tutulabileceği gibi fikirler ortaya sürülmüş. Bu da ilginç olur gerçekten. Surf kamışlarla 100+ metre atılabildiği düşünülürse, 150 metrelik bu kanalda yandakinin oltasına takmak kavramına, karşıdakinin oltasına takmak kavramını da ekleyebiliriz. Bunların birbirinden ayrılması da oldukça güç olur tabii. Hele bir de tam o sırada dev bir tanker geçerse seyredin tiyatroyu.

Bu seçimlerden önce Kanalİstanbul projesi açıklandı. İster misiniz bir dahaki seçimlerde KanalTürkiye projesi açıklansın?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.