Çılgın Proje balıkçılığı nasıl etkiler?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Herkes bir nevi siyasi düşüncesini yazmış gibi.
    Madem herkes yazmış bende bir kaç kelam edeyim.
    Kanal istanbula karşıyım; şayet yapılırsa oltamı alır en güzel yeri kimseye kaptırmam!
    Üçüncü köprüye karşıyım; şayet yapılırsa yollarını en çok ben aşındırırım.
    Bilumum HES, Nükleer vs lere karşıyım; şayet yapılırsa ucuz enerji kullanmak için ilk sıraya ben girerim.
    Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.
    Burada sorulan soru şudur ki bu kanal yapılırsa balıkçılığa ne gibi eksileri ve artıları olabilir?

Son düzenleme: 28 Nisan 2011
  2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    :)
    sadece balık açısından bile düşünsek, bireylerin ekonomik, sosyal ihtiyaçlarından ve çevreden/doğadan soyutlayarak nasıl karar verebiliriz?
    Alt yapısı olmayan ya da zayıflayan bir toplumda Balığı TUTMAK ve YEMEK olarak kalmayacak mı?
    Sürdürülebilir balıkçılık?
    Doğal çevre?
    İhtiyaçlar hiyerarşisi?
    Vs...
    Örnekler çoğaltılabilir...
    İstemesek de doğa ile ilgili her şeyin siyasetle de ilgisi vardır maalesef...

3. simendifer

simendifer Sennur

Yazılacak çok şey var da, bu konulara fazla girmek istemiyorum. Ama sağolsun Yılmaz ağabey benim yerime hep bir şeyler anlatıyor zaten. Anlayana. ;)

Boğazcık niye olmasın şekerim?

Bu da daha önceki yazılarından;

Çılgın Proce

.

4. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    beyfendi 2023 e kadar sadece bu projemi yapılcağını sanıyorsunuz?eğer böleyse yanlış düşünüyorsunuz.bu proje bu mega şehri bir nevi hem deniz trafiğini rahatlatmak hemde istanbulda bir noktada toplanmış olan nufusu tüm istanbula yaymak gibi bir çok amaç ediniyor.eksileride yok deil var muhakkak.gelelim buraya harcanan parayla işsizlik, istihdam ve benzeri sorunlara niye değinilmedi diyenlere... yolda bir çok proje var eğitim olsun sağlık olsun vesayre... hayla büyük bütçeler ayrılan gap projeside cabası veya yapılacak çift katlı köprüler, tüp geçitler, metro çalışmaları, vesayre daha bir çok şey sayarım.o yüzden kimse çıkıpda buraya harcanan para boşa demesin.1 projeyle yetinecek bir devletimiz yok başımızda.bu kanal bana yakın ve kanalın etrafına yapılacak çevre düzenlemesiyle harika yerler ortaya çıkacak.ve otarafdaki köylerdeki insanlar olsun işçiler, çalışanlar olsun kanal bitene kadar( yaklaşık 12 sene sürebilir) yüzlerce hatta binlerce kişiye ekmek teknesi olcak.köylülerin toprakları değerlencek vesayre. daha birçok faydası var...

5. ssdk

ssdk Ahmet

Favori Kamış:
    V-System 2,70
    Favori Makine:
    Shark 10
    Bu proje yapılır, O kanal açılır ve size şunu temin ederim ne doğaya ne çevreye hiçbir zararı da olmaz.
    Neredenmi biliyorum? Çünki ihtisas alanım bu.

Kimsenin hesaba katmadığı bir husus var. İnsanoğlu karşısında doğayı çok ezik ve çaresis zannediyoruz halbuki işin aslı böyle değildir. Tam tersine insan oğlu doğa karşısında elinde olan tüm teknolojik imkanlara rağmen aciz ve eziktir.(Bakınız 2011 Japonya Depremi)

Siz doğadaki bir dengeye dokunursanız doğa buna yeni ve bambaşka bir denge ile karşılık verir (Etki Tepki Hadisesi)

O kanalın açılması ile kaybolacak tüm doğal değerlerin yerine yepyeni doğal güzellikler zaman içerisinde meydana gelir. Bu kaçınılmaz ve kesin olan birşeydir.

O yüzden herkesin içi rahat olsun ve olaya birde bu açıdan baksın.

Ben Deniz Bilimleri Fakültesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümü mezunuyum. Bu konular üzerine yeterince ihtisas sahibiyim. Ve son olarak diyorum ki öyle bir kanalın açılması ile Ülke olarak zarar değil fayda görürüz. Doğa da kendini korumasını bilir.
    Hem birde şu açıdan bakın, İstanbul Boğazı Eski güzelliğine yeniden kavuşmazmı?

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Sennur selamlar. Dediğin gibi yazılacak çok şeyler var.
    Ama sağolsun ahmet ağabey benim yerime bir şeyleri çok güzel anlatıyor. Anlayana :D

http://www.stargazete.com/politika/yazar/ahmet-kekec/daha-cilgini-var-haber-347466.htm

7. simendifer

simendifer Sennur

Hani şu malum ihtilal zamanı aşırı solcu olup, son hükümetle birlikte aşırı sağcı olan, sayın başbakanımızı pohpohlayarak kendine rant kapısı sağlayan (hatta ailesinde başbakandan ödül alanlar da olan), sonra da kuyruğuna basılınca başbakana hakaret edip hakkında tazminat davası açılan hercai Ahmet ağabey mi? :) E ne diyeyim, sen kendin için temsilci olarak Ahmet ağabeyini seçersen, bu memlekete daha çooook kanal yapılır. ;)

8. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:

NE DİYE REKLAM YAPIYOSUN!!! ADMİN OLDUN DİYE BÖLE BİR HAKKAMI SAHİPSİN?? O ZAMAN BİZDE KENDİ PROPAGANDAMIZI YAPALIM YAYINLANAN YAZILARIMIZI ,SİTELERİMİZİ, ŞİRKETLERİMİZİ BURDA PAYLAŞALIM.... BURASI BALIK FORUMU ALİBABANIN ÇİFTLİMİ KAFANIZA GÖRE AT KOŞDURUP ONUN VEYA BUNUN REKLAMINI YAPIYOSUN...EĞER BÖLE BİR ŞEY VARSA BİZDE REKLAMIMIZI YAPALIM

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    Böyle bir temsilci seçtiğim için kendimle gurur duymuyor değilim.
    Benim vatandaşıma hakaret edip göbeğini kaşıyan kıllı ... diyen bir adamı temsilci seçmediğim için gurur duyduğum gibi.;)

10. simendifer

simendifer Sennur

Biz arkadaşlarla gazetelerin linklerini verip reklam yapmaya bayılıyoruz, ondan sebep. :)

11. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Girme istemiyorsanız girmeyin,olayı siyasi boyuta çekmeyin..Konunun siyaset vs. ile ilgili değil ekoloji dengeyi tartışmak adına açıldığını bizden öğrenicek değilsiniz sanırım...

12. simendifer

simendifer Sennur

Olsun, senin için sorun değildir zaten. Temsilcine bakılırsa, nasılsa yarın "bugün seçmediğin için gurur duyduğun" temsilciyi de göklere çıkarırsın. :)

13. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    O şahsı göklere çıkarmayacağıma emin olabilirsin. Çünkü şamil abim onun hakkında bana şunları yazmıştı. :D

http://www.turktime.com/haber/TAYYAR-DAN-OZDIL-IN-CIRKIN-BENZETMESINE-CEVAP/7160

14. simendifer

simendifer Sennur

Valla arkadaşım, benim derdim partiler onlar bunlar değil. Benim derdim, isminin, cisminin, düşüncesinin ne olduğuna bakmadan "bu ülkeyi doğru düzgün yönetmesi için seçilen hükümet"in yaptığı icraatlardır. Ben burda bir parti propogandası yaparsam, o zaman haklı olursun. Ama bu projeleri v.s. yapmayı söyleyenler, bizi yönetenlerse, böyle bir konu da açıldıysa, ne yapıp ettiklerini önceki icraatlarına da bakarak değerlendiririm. Vakti zamanında bu projeyi Ecevit düşünmüş ama yapılamamış. İyi ki de yapılamamış. O olsa aynı tepkiyi ona da gösteririm. Benim için önemli olan bu memlekete adam gibi işler sunulmasıdır. Ama hali hazırda canımıza okunmuşken, bu projenin de neden yapılmaya çalışıldığı belliyken eleştirmemek imkansız. Siz kendi payınıza tüm icraatlardan memnun olabilirsiniz ama ben değilim ve bana göre memnun olmadığım bu icraatlara bakarak, bu projenin de neye yarayacağını çok iyi biliyorum. Millet aç kardeşim, aç !!! Milletin her yerde (adliyede, sınavlarda, iş haklarında) çatır çatır hakkı yeniyor. Önce bunlara çözüm bulunsun, kanalımız eksik kalsın. Kimse kusura bakmasın ama canımıza okunurken kimseyi şakşaklayacak değilim. Bu cetvel eğri, eğri cetvelden de doğru çizgi çıkmaz. Son diyeceğim de budur.

Not: Bu proje tasarlanırken, bir tek bilim adamına ekolojik denge ile ilgili olarak danışılmadığına da emin olabilirsiniz. Belki de bilim adamı oldukları için "ben yaptım olacak" diyemediklerindendir.

15. melih ergin

melih ergin melih

her ırktan cins balıklarımız var ve hepsi ...canlı...can taşıyor

16. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Arkadaşlar benim merak ettiğim bu proje hangi kaynakla yapılacak. Devlet ufak tefek bütçe fazlası harcamaları zam olarak vatandaşa yansıtıyor. Devletin bu kadar harcayacak parası varsa önce işsizlik sorununu halletsin.
    Kasap et derdinde koyun can derdinde diye bir söz var. Zengin kesim para harcayacağı mekanların olmasını ister, fakir kesim ise akşam evine ekmek götürebilmek için iş ister.
    Zannımca bu proje anıtsal bir yapı-milli park gibi bir şey olacak. İstanbulun alt yapısına veya ekonomisine projeyi amorti edecek kadar fayda sağlayacağını zannetmiyorum.

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    :) :) :) :) :) :)

ilk aklıma gelen akdenizi karadenize birleştirmek gibi sinoptan - antalyaya bir kanal .. daha kestirme..:cool: :cool: :cool:

18. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:

tahminen böle olcak....

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun

Tehlikeli gemi ha bogazdan geçmiş ha bu yaşam ortamından , ne farkı var..?? bogazdakiler insanda burda yaşayanlar uzaylımı?? kanal suyu desen aynı denizler..,,bu zamanda yandaş müteahhit olmak vardı 7 sülale çalışmadan hazır paramı yerdi..dualarınıda alırdık..

20. melih ergin

melih ergin melih

abi marmarayada bi geçit olsun balık bitti buralarda aynı cins balıkları tutmakdan bıktık hamsi falan takılır belki:)fena mı olur ha..bi köprü altıüstü yaparlar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.