Çılgın Proje balıkçılığı nasıl etkiler?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Tamam görüşlerinizi belirtmeniz benimde hoşuma gider ama konu balık ve denizlere etkisinin ne olacağı İDİ. saygılar cümleten.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İstanbuldan Tekirdağa kadar olan topraklardaki insanlar , özellikle kıyılardaki insanlar, gelecek olan depremden haberiniz varmı?? var.. duydum ...:)

peki kaç kişi bu anlamda önlem aldı ?? tamam sesler karıştı birbirine..kalsın.:confused: .

peki devlet baba ne yaptı bu konuda ?? malınız mülkünüz geleceğiniz canınız..?? yine hep birden konuştunuz.. olmadı:mad:

peki bu ülkede bilim insanlarına verilen değer nedir bilime verilen deger nedir?? tek tük sesler geldi tamam anladım..;)

Peki bu kanala yapılacak masraf sizin binalarınızı güçlendirmede kullanılsaydı ne dersiniz ?? hımm güzel.. teşekkür ederim..:)

Yaratıcıya sesleniyorum ,

_ marmaraya insaflı davran..:( :( :(

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    gelelim sadede ,

- Deniz trafiğinin bu kanala kaydırılması ve Boğaz'ın gemi gürültüsünden, kirliliğinden kurtulması, üstelik büyük çevresel felaketler riskinden korunması projenin en büyük artısı olur mutlaka.

demişsin peki Çatalca tarafında insanlar yokmu? orası kirlenmezmi? orda felaket olmazmı? bunlar artmıdır?

teşekkür ederim..

bu kanala giren balık sürüsü kanaldaki bu kirlilikten mutlaka etkilenir zira dar bir alanda hapis kalacaktır kaçaçcak derinlik yok - ve kirlilik çabuk yayılır..balık ölümleri kaçınılmazdır..

teşekkür ederim kardeşim.. iyi ki bu başlıgı açtın..

4. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    Allah akıl fikir ihsan eylesin memlekette her sorun çözüldü bi kanal eksik.çok agır şeyler yazmak istiyorum ama burası yeri değil valla.bi atasözü varya ayranı yok içmeye diye ............... aynen durum bundan ibaret .maksat yandaşlar zengin olsun.herkese şapkasını bi önüne koysun arkadaşlar gidişhat nereye ...................

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Nisan 2011
  5. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    kanal acılırsa zannedıyormusunuz orada balık tutturacaklarını uluslararası geciş yolu denıyor sayfiye yeri degil etrafına yaklaşayamacagız bile balıgı unutun orada;)

6. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Bugün Türkiye'nin gündeminde çözüm üretilmesi gereken bir çok sorun var iken güneydoğu sorunu eğitim sorunu sağlık sorunu adalet sorunu çevre kirliliği yeşil alanların ve denizlerin doğal yaşamlarının yok edilmesi, ekonomik sorunlar, dış kaynaklı etnik sorunları gibi.

Garibim Anadolunun bilmem hangi köyünde yaşayan vatandaşımız köylü bilmem kim kışın kar yağınca hasta eşini ilkel elle yapılan sedye ile kilometrelerce yol olmadığından sırtında ilçe merkezine doktora götürürken

( Bu örnekleri dahada çoğaltabiliriz )

Sanki her işimiz dört dörtlük gibi kaynaklarımızı bu projede kullanmak sizce ne kadar doğru bunu anlatmak istiyorum

Ben ne siyaset bilimciyim ne eko bilimciyim ne ekonomistim sadece ülkesini çok seven bir vatandaşım benim için sağcı solcu yok ocu yok bucu diye bir görüş söz konusu değil benim için bu ülke için gerçek anlamda bir şeyler yapan kişi ve kurumlar önemli. Neden benim vatandaşım bir avrupalı bir Amerikalı gibi turist olarak dünyayı gezmesin neden benim vatandaşımında refah düzeyi okuma oranı kültür düzeyi yükselmesin önemli olan bu kriterler

Yoksa bu mesele sen şucusun ben bucuyum meselesi değil beyler Zaten hep bu oyunlarla kandırılmadık mı ......

Konumuz bu değildi diyen arkadaşlar konu bu konuma geldiği için cevap yazma ihtiyacını duydum kendimde yoksa amacım kimse ile polimik yapmak değil

Kanal evet balıkçılığa etkisi nasıl olur dedik ama kanalın gerekliliğinide düşünmek lazım hem ekolojik hem ekenomik olarak ......

Her neyse bu konu çok göreceli bir konu kime göre neye göre değişecek yorumlar ....

Herkese iyi akşamlar saygılar surçi lisan ettiysem affola.....:D :D :D :D

7. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Zamaninda 1.bogaz koprusunede karsi cikanlar oldugunu soylesem acaba kac kisi inanir??

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
  9. aydemirler

aydemirler xxxx

süveyş,panama,kiel kanalı yeter bu dünyaya

kanalistanbulda neymiş yahu

gerek yok

bu ülkeye zerre yatırım yapılmasın,bir çivi dahi çakılmasın

benim parti yapamıyorsa başkasıda yapmasın arkadaş :)

partizanca bakarım ben olaya,goygoyculuk ruhumda var.

yaptıklarınızıda yıkın arkadaş
    bizler
    toplu konutlar,barajlar,duble yollar,marmaraylar,havaalanları filan istemiyoruz sonra birinin arazininden geçer rant sağlanır.birilerine peşkeş çekilir.

almanyada,abd'de,mısırda aç insan yok bizdeki gibi bırakalım onlar tekrar açsın kanallar

biz fakir fukarayı,depremi,çevreyi daha aklımıza ne geliyorsa kullanalım yinede yaptırmayalım.bünyemiz alışık değil...

balıkavı.net forumunu siyasi foruma dönüştürüp,konuyu açan arkadaşın sorusuna kel alaka cevap verenler olarak tekrar görüşürüz efendim.

istemezük siyasi platform üyeleri

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Merak etmeyin arkadaşlar...Kimse üzülmesin...
    Bu projenin zaten 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.
    Zaten 2023'e kadar denizlerimiz de balık değil kılçık bile kalmaz.[/COLOR]
    Baksanıza geçtiğimiz hafta Bakırköy'de İstavritin Kg'mı 30 TL'ydi:( Yakın bir zamanda İstavriti de lüfer gibi tek tek alacağız galiba:(

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    sevgili Adem bogaz köprüsüne ben de karşı çıkmadım ama ilk olanına ..
    ancak sorun nufusu patlatmamak , istanbulu şehirden öte eyalet haline getirmemek , cazip kılmamak .. sorun bu temeli bu ...
    bu böyle olunca 5 tane köprüde yetmez , 3 tane kanalda..ve yapılan her şey mutlaka gerek denizde gerekse karada canlılar üzerinde etki yapar.. ne kadar çok insan o kadar çok problem..dert . kirlilik vs..

bogazı kurtarayım derken trakya topraklarını risk altına sokarsın.. kara parçasını kuzeyden güneye böldüğünde bir haritaya baktıgımızda kaçtane yol ki bunlar kırsal kesim yolları bunlar bile değişecek..bunların hepsi belli köprülere verilecek..o köpru başları rant kapısı olacak vs..bazı yollar uzayacak..
    zaten bu proje illaki bir yerlere takılacak .. çevreciler devreye girecek , mahkemelik olacak vs..vs..

kısaac bir proje düşünülürken olması en uygun sorunsuz itirazsız max.fayda . dogaya zarar vermiyen şeyler üretmek önemli olan..yoksa herkesin aklından çılgınlıklar geçer..mesela yeni bogaz köprüsü 3 katlı olsun felan..:D

12. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    is dogaya mudaheleye gelince:yapilan her baraj dogaya,su yatagina cok buyuk mudaheledir,ama hepimiz o barajlarda biriken su sayesinde evimizde hergun temizligimizi yapabiliyoruz,bir gun akmasa kiyameti kopaririz,yapilan her kaldirim,asfalt yol dogaya mudahaledir,su topraga isleyemez,oradaki yesil hayati tamamiyle oldurmus oluyoruz ama sokaga ciktigimizda kaldirimiz,asfaltin oldugu yerde dogal toprak olsa,yerler camur,ot olsa kiyameti koparir soveriz,petrolden kumasdan ayakkabiya,evlerin cercevesine kadar hersey uretiriz ama dogal degil,plastigin donusumu yuzyillar aliyor,plastikden yaptigimiz bircok seyi geri donusumu olan agactan yapmaga kalksak yesiller,cevreciler umugumuze coker vs vs vs,bu listeyi uzattikca uzatabiliriz,insanoglunun attigi her adim tabiata mudaheledir ama baska alternatifi olsa keske

13. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    google yeryuzu programindan sehirlere baktiginizda betondan coller goruruz,ama o evlerimizi agactan yapmaga kalksak memleketimizde agac kalmazdi,bir agacin kereste kalitesine,buyukluge ulasmasi en az 50 yil.

14. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    cevreciler deyince aklima altin madeni ornegi geldi:madeni kanadali veya amerikali bir sirket isletmeye calisiyordu kaz daglarinda bir yerde,cevreciler koyluler ve malum medya tekeli ele ele verip adamlarin umugune cokdu,mahkemeler vs,adamlar makinelerini filan satip nasil kacdiklarini bilemediler,eee,noldu,maden hala isletiliyor,burda ismini vermeyeyim bir -turk sermayeli,asil isi davetiye basmak olan- firma tarafindan,peki ayni cevreciler koyluler nirde??

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:

İlginç bir yaklaşım....kardeş..binlerce insanın hayatı söz konusu,, deprem tabiiki kullanılacak..önemsenecek..99 u istanbul - avcılarda yaşasaydın böyle konuşmazdın.. 45 saniye boyunca dolaplar üzerine devrilseydi - yataktan kalma fırsatın olmadan..

yanı başındaki insanı 10 saniye içinde öldüğünü görseydin sende depremi kullanırdın.. hastane kapısında anan baban ölseydi sende kullanırdın..

konu sapmış olabilir..sapmasıda dogaldır.. bize has bir olaydır..zira memleket sorunlarla yüklü bir memlekettir...

böyle bir başlık almanyada olsa sedece balıklar ve canlılar konuşulurdu belki tek tük te olsa sapardı ama bizde çok sapar .. hatta konunun dışına çıkar..

millet dolu - bazıları rahat olabilir ama bazılarıda çok rahatsız..ve dolu.. bu yüzden zaten forumlarda bir çok kişi nin tayini BANdırmaya çıkar..

evinin önü kirliyken evinin içinin temizleyip misafir çagırırsan hata edersin.. bu kadar basit..

altı kaval üstü şeşhane..misali

vazgeçtik kardeşim depremden fakirden fukaradan dogudan ,ve edebiyatından ,

Kanala akıtılan para ile anadolu topraklarında iç su balıklarının çogaltılması - ıslahı - mersin balıklarının çogaltılması - abant alasını çogaltalım - kaybolan tükenen türlerin yeniden yaşama döndürülmesi için harcıyalım kara hayvanlarına harcayalım..

Son düzenleme: 28 Nisan 2011
  16. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
  17. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    konuyla alakasi yok,yazilanlarin yuzde 99 gibi,ortalik yumusasin diye paylasdim

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    iyi olmuş..;) :)

19. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Kanadalı veya amerikalıların buradan kaçışı sizi oradaki çevre katliamından daha çok etkilemiş gibi görünüyor.

Bu mesajda anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir.

a) Köylü ne anlar çevreden çevrecilikten
    b) Mahkemeler haksız yere ümük sıkabilir
    c) Doğa katladilecekse ya amerikalı ya da kanadalı katletmelidir. Zira katliam yapmayı iyi bilirler.
    d) Medya tekeli nerede diyerek cem yılmaz'ın tahtına gözümü diktim
    e) Kanal ayarlarınız değiştirmeyin, problem yayından kaynaklanmaktadır.

Son düzenleme: 28 Nisan 2011
  20. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.