Dört kişiye bir balık, ama olsun o da güzel. Avlak çok kalabalık -ses, şamata- ve o kalabalıkta ancak o kadar olur zaten. Umut, Balık dip oltasına mı geldi? Küspeli takım yasaktı sanki?
Küspeli takıma geldi .Yasak konusunda bilgim yoktu varsa böyle bir durum üzgünüm daha dikkatli olurum bundan sonra ...
arkadaşlar küspenin neden yasak oldugunu ne gibi sakıncaları oldugunu bilen varsa lütfen bilgilendirsin
şöyle açıklayayım.küspeli takımları suya atıyorsun.bazen suda takıldığı oluyor ota çöpe...vs.takım kopuyor.daha sonra sular çekilince bu takımlar ortaya çıkıyor ve otlanan büyükbaş hayvanlar bunları yeyip telef olabiliyormuş.bana komik geldi ama böyle bir açıklama duydum.
Benim bildiğim ise bu küspeleri suya atıyorlar suda takılıyor çünkü ağır olduğu için dipten geliyor küspe oda takılıyor ve kopuyor oda çok çekici olduğu için balıklar toplanıyor başına ve iğnelerde uçunda balıklarda iğnelere takılıp ölüyorlar diye duymuştum.
slmlar.. illaki yem olarak küspe kullanacaksanız benim yaptığım bir köstek var. Bunun yasak olma ihtimalini bilmiyorum ama eğer yasaksa biraz garip bir durum olur.. resimde görüldüğü gibi tek iğne koku yayması için küspe, iğneyede yem olarak mısır takıyorum.. daha bu yöntemle sazan avlayamadım ama sabırla deniyorum. bana göre güzel bir yöntem gibi... Eğer yasaksa beni bilgilendirirseniz sevinirim...
teşekkürler.. Zaten çok saçaklı iğneli yöntemde birçok küçük balık orasından burasından iğnelere takılarak zarar görüyor. Benim yaptığım yöntem pratik yemleme metoduda içeriyor. yemimi attığım bölgeye balıkları küspe ile balıkları çağırıyorum . Ama burada takacağınız yem çok önemli.. Mısıra genellikle büyük balık geldiği için yem olarak özellikle mısır kullanıyorum..
''küspeli takımlar sular cekildiğinde ortaya cıkıyor büyükbaş hayvanlar bunları yiyerek telef oluyor''..mussss??? sular çekildiğinde zaten küspe coktan erimiş olacak büyükbaş hayvanlar bunun neyini yicek ki iğnelerini mi??? eğer bu yüzdense bana sacma gibi geldi ama ufak balıklara zarar verdiği için yasaklanması iyi oldu
Küspeli takımın yasak olduğunu ilk defa duyuyorum şaçma sapan nedenlerden milletin ufacık zevki var onuda çalacaklar bana denk gelirse o cobanı kesin döverim
mevzuatı okursanız küspeli takımın yasak olduğunu görebilirsiniz. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.