Çin den Aliexpress ten sahteler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında mserler tarafından paylaşıldı.

1. lecter

lecter ilker

Balıktan anlamasamda size bu konuda yardımcı olmak isterim bu sitede satılan ürünlere şu şekilde güvenip inana bilirsiniz türkiyede 100 lira olan i malı 10 tl ye buluosanız buyuk ıhtımal çarpılıcaksınız ama yarı yarıya seviyesinde fiyatlarda sıkıntı olmaz birde satıcı geçmişine ve aldığı yorumlara bakın ayrıca gümrük prosedürüne dikkat edin geliş süresi ve kargo ücreti ciddi bir süreç ancak 6 ayda bir 100 Dolara kadar ürün getirebilirsiniz daha ayrıntılı sorarsanız yanıtlarım

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    gümrük parasını nasıl ödüyorsun misal ben alıcam 20 30 dolarlık balık mazemesi oda sahte olacak gümrüğe takıldı diyelim gelmedi o parayı bu site üzerindenmi ödüyoruz nasıl oluyor free shipping diyor aldık eleman gönderdi diyelim gümrükte sorun cıkınca para yanıyor, ? onu biliyorum ama su gümrük ücretini nasıl ödüyorsunuz onu bir türlü anlamadım kardeşim ?

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dolandırıcı ithamı ağır ve yanlış olur.

Sadece, kaliteli markaların ürünlerinin sahteleriyle karşılaşma olasılığınızdan bahsettim.

Mesela bunun gibi.:confused: :confused: Fiyat, olması gerekenin hemen hemen yarısı.:confused: :confused: :p

Fotoğrafı büyütürseniz, ne denli kötü bir piksel olduğu ve bu çekimi 5 yaşında ki çocukların bile yapmayacağını görürsünüz.:confused: :confused:

Sonuçta, bu fiyata böyle bir Biomaster sahibi olursunuz.:confused: :confused:

http://tackleshop.ecrater.com/p/1536993/shimano-biomaster-8000-pg

Orijinali ise;

http://www.google.com.tr/imgres?img...PILXtAb7pYG4BA&sqi=2&ved=0CEQQ9QEwBA&dur=9348

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    çok doğru sölüyorsun tevfik abi o konuda yerden göhe kadar haklısın, benim kafamda jigging takımı var onuda suan alamıyorum malesef :( sahte alayım dedim vazgeçtim avmarketinden alır gecerim artık ne bulursak ona şükrediyoruz sahibinden .com da bile dolandırıcılar var oradada cıkmayacagı ne malüm işte emitasyon vs gönderirler 2 kurus paramızda ziyan olur 1 ayda beklemesi cabasi zaten ben vazgectim simdiden... :) popper sahteler ucuz die düşündüm ama sonradanda vazgeçtim :(

5. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Murat o kadar hesap yapmana gerek yok. sonuçta 5 tane sahte ortalama tanesi sana 2 dolara geliyor. sonuçta daiva yada yozuri almıyorsun.fiyatı belli,iyide çıkabılır kotude, sıteyi iyice kontrol et , Türkiyede Kendo diye satılan sahteleri göreceksin. burda 8-9 tl oradan alırsan 3-4 tl. )))

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    hesab yapmaya gerek var para benim cepimden cıkacak, doğru adam bulmak lazım :) satış sonrasında göndersin diye yoksa ? neden düşüneyim bu kadar hehe link atarmısın göremedim ben :)

7. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh
    Verilen ilk linklerdeki satıcıdan 3 hafta önce alışveriş yaptım. 2 hafta içinde kargo sorunsuz bir şekilde ptt tarafından evime teslim edildi. Zaten ptt nin kargo takip sayfasından 1, 2 gün gecikmeli olarak takip edilebiliyor.
    Satıcı gayet ilgili hatta sahtenin renkleri ilgili ufak bir yanlışlıktan dolayı konuştuğumda doğru renk seçeneklerini ücretsiz göndereceğini söyleyip yeniden kargo etti. Yarın müsait olursam sahtelerin fotoğraflarını aktarabilirim. Henüz yüzmediler ama görünüşleri ve içindeki bilyeler gayet yeterli geldi.

8. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    renkleri nasıl matmı ? canlımı hologramlımıdır, okuma salina baktım aynı fiyatları hiç değişmemiş ehehheehe sahte alınabilir ama ? saglam satıcıdan kargo ücreti almadan 2 haftada ulastı aldıgınız ürünleri resimlerini yayınlarmısınız lütfen. musait olunca merak ettim :)

9. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    MALZEME BAHANE AV ŞAHANE....

VALLAHİ SERDAR SAĞOLASIN MALZEMELERDE İŞE YARAYACAK GİBİ GÖRÜNEN ÇOK ŞEY VAR....HELE O FUJİ SPİN LERE BAYILDIM....DA....YANLARIM AĞRIMAKTA....AH YANLARIMMMM....ÇOK GÜZEL BE....TEKRAR SAĞOL....reeling hooked

10. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh

Gelen sahtelerden bunlar. Fiyatlarını düşündüğüm zaman renk ve hologramlar gayet iyi.
    Tek sıkıntısı üçlü iğne ve halkaları sanırım. Onları da kaliteli iğnelerle değiştirilirse gayet avcı olacaklarına inanmak istiyorum :)

11. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Daha önce benzeri sitelerden alşveriş yapmayanlar burda dolandırıcıdır, başka bişey gönderirler size falan demiş ama ürünler resimde gördüğünüzden farklı değildir.

Zaten 100 dolar üzeri alışverişlerinizde mucize olmazsa gümrükte vergi de sorun çıkar sizin için.

Sahtelere gelince ben bugüne kadar aldığım birçok sahtenin birebir tamamen malzeme olarak da kalite olarak da aynısını, burda yerli markaların sahtelerinde gördüm. (Remixon, protackle, oskar...)

Yani çinde yaptırıp üzerine etiket basmakla hiç bi sahte orjinal olmaz.

Rahatlıkla alabilir düşünenler, ben çok defa sıfır sorun ile alışveriş yaptım.

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    mustafa hocam satıcın kımdi olmazsa bende arada bakayım güzel birşeyler, düşerse bende kapayım ?

13. mserler

mserler serdar

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    dünden beri yazıyorum kimse cevap vermedi yada bilmiyordamı yazmıyor, yada görmedimidir nedir gümrük ücreti cıkınca mazemeler patlıyor benim anladım bu, veya gümrük ücretini site üzerindenmi ödüyorsunuz bunu anlamadım ? kimse neden bu soruyu cevaplamıyor ? Gırr :(

16. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    benim yazdığımı cevaptan saymıyorsun sanırım :)

bu sayfanın son mesajında yazdım...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=53460&page=2

17. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    benim aldıgım sahtelerde remixon yazyordu bazılarında.

18. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    makina ve kamış konusunda size katılıyorum riskli degmez
    ama ebay dan 2 adet shmano makina aldım exage fb 10000 ve avtivecast ikiside
    orj. tabi satıcılar çinli degildi :D

19. kağan

kağan Kağan

Gümrük ücreti çıkarsa ptt ye ödüyorsunuz. Ama bunların gümrüğe takılacağını pek sanmıyorum tabi ki alışverişte abartılmazsa.

Bunun dışında ebay ile karşılaştırıp karar vermek daha iyi. Çünkü bazı ürünler ebayda çok daha ucuza bulunabiliyor.

Aliexpress'deki güvenlik uygulaması ebaydan daha farklı. Aliexpress Escrow diye bir sistem kullanıyor. Siz ürünü alıp ödemesini yapıyorsunuz Escrow ödemeyi tutuyor ürün size ulaştıktan sonra onay veriyorsunuz ondan sonra para satıcıya aktarılıyor, gittigidiyor'da olduğu gibi. Daha önce birkaç alışverişimde sorunlar yaşadım ve paramı sorunsuz geri aldım. Ama yine de satıcı hakkındaki yorumlara ve satıcının güvenilirliğine dikkat etmek yararlı olacaktır.

20. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    gittigidiyor ve sahibinden.com' daki gibi get hesabı gibi işte, parayı ödüyorsunuz site tutuyor elinize ürün gecince onaylıyorsunuz satıcı parasını alıyor benim derdim zaten antalyada balık biliyorsunuz az cıkıyor orkinos turna zargana sinarit grida kıyıda yok zatne 10 tane sahte alsam yeterde karar veremedim halen sipariş versemmi vermesemmi diye?