Arkadaşlar ben 15 ps iki zamanlı parsun kullanıyorum.gayet memnunum..bir de çin malı motorsikletim var 6 senedir kullanıyorum sadece lastıkleri ara sıra patlar ve başka sorun yaratmadı..demek istediğim ne malı olursa olsun iyi bakmak korumak gerekiyor..çin malı diye bir çok insan önemsemiyor ve aldıkları motorsiklete yada marin motorlara fazla özen göstermeden kullanmaktalar (nasıl olsa ucuz bozulursa birdaha alırız manığı ile) o sebebten arızada çabuk gelmekte.. ben 15ps iki zamanlı parsun motorumu 450cm teknede kullanıyorum..gayet iyi yol yapıyo..yakıtıda normal sayılır 1 saat 20 dakikalık deniz seyirinde 20 liralık benzin yakıyorum bunuda 4 kişi ile..tek başıma çıktımmı yarısını yakıyor..yukarıda ustanın dediği gibi ağırlık çok önemli..tekneye bindiğinizde mümkün olduğu kadar az ağırlıkla binin..o zaman yakıttanda fark edecektir. saygılar
ilginize sonsuz teşekkürler, easen doğruyu söylemek gerekirse onca motor tecrübe etmeme rağmen 2hp gerçek anlamda tecrübe etme şansım olmadı elektrikli motrun bile tadına vardım gerçi ama ciddi bir test ortamında heleki kalabalık bir grupla gezi ortamında 2hp bize yetmeyebilir sonuç olarak 15 parsunla devam mecburen... Çin Halk Cumhuriyetinin ayıplı bir mal üreteceğine zaten inancım zayıftı, tecrübelerim sonucu güvenim arttı....
2 hp elektrikli motorların 2-2.5 katı gibi düşünülebilir. Botta 2 hp ile bozulan 4-5m civarı ahşap tekneyi çekmiştim. Hemde havası 3-5 di. Tabi yol biraz uzun sürdü
. Serkan doğru söyledin. Aslında ucuz olsada atsam sandalıma bir tane , kenarda dursa. Geçen sezon 2 kez pervaneye halat vesair dolaşmasından denizde mahsur kaldım. Hiç olmasın ufak ufak kıyıya getirirdi beni. .
Abicim nasılsın. Aslında aradınmı takip ettinmi uyguna bulunuyor. Ben 2003 2 hp yamahayı 400TL ye almıştım. Deposu doluyken bile 10 kilo gelmiyor. Ama bu olay her zaman dilimizdedir de bir türlü elimiz almaya gitmez bilirsin. Bu arada abi sen son levrek raporumu görmedin galiba
şu royal motorları getiren vatandaş azıcık daha ciddi yapaydı işini ne güzel ma aile sitece gidip toplu alım yapacaktık sinek motorlarımızı....ama ne fatura ne garanti üzerinede 1 ayda 3 zam yapılınca heves meves kalmadı....Onur arkadaş birazda bu yüzden patladı bence....
Sanırım benim de bir sinek motora ihtiyacım olacak. Yazlıkta 4.5 metrelik yamaha 4 zamanlı bir teknemiz var ama bazen araçla rahat ulaşılabilen yerlere denizden gitmek zor oluyor. Onun için 3-4 kişilik orta üst bir bot alıp onda kullanmak istiyorum. Tekne ile az botla hiç tecrübem yok. Fakat Akbük ve Kazıklı gibi koylarda avlanacağımdan botun sorun olmayacağını düşündüm. Sinek motoru bu durumda önerir misiniz? Bot ve motor olarak tavsiyeniz ne olur?
honda 2bg....4 zamanlı ama çok hafif....hava soğutmalı ama genede sessiz vede saatlerce sorunsuz çalışabiliyo...üstüne bidee dizayn ödülü almış, azda yakıyo daha ne olsun
bot olarak bu motora uygun 3-4 kişilik bot öneremiyorum dğal olarak, bu motor için arimar ın 240 (yanılmıyorsam) altı pencereli versiyonunu öneririm. 2 kişi keyifle gezip avlanırsınız.
Teşekkür ederim Umut Bey ama eklemeyi unutmuşum senede 15-20 gün kadar kullanılacağından çok ekonomik ama beni yarı yolda bırakmayacak bir motor olmasından yanayım. Mercury ve Parsun'ların 2 zamanlıları uygun gibi. Tam olarak da bilmiyorum ama 2 zamanlıların yağ ve bakım derdi de yokmuş gibi duymuştum.
2 zamanlılarda her kullanımda benzin ve yağ karışımı yapmanız gerekecek ama hafifliği vede seriliğide 4 zamanlıya karşı avantajları.....bu durumda ben size ekonokik vede hızlı bir motor olarak parsun un 2 zamanlı 3.6 sını önerebilirim.....
"http://www.youtube.com/watch?v=z7A-2lHaPQ0" 3.6 Beygir PARSUN Tabii burda yanıltmasın kullanılan tekne çok dar olduğundan suya karşı koyma kuvveti de zayıf. Ama yine de doğru tercih hissi uyandırdı bende.
ustam 4 zamanlı 15 bg mi yoksa 2 zamanlı 15 bg mi önerirsiniz hangisi daha ekonomik olur yakıt oranları sitesinde 2 zamanlıda 7,1 4 zamanlıda 5,3 litre gözüküyor saatte sizin fikriniz nedir
Yunuka'yı tavsiye ederim Çin'de fuara gittim 1 AY KALDIM ORADA çok motor gördüm bir çoğunun yapıldığı yere gittim fakat %95 i sağdan soldan toplama parçalarla yapılıyor yani parça sıkıntısı yaşatacak motorlar ama YUNUKA'nın fabrikasına girdiğimde şaşırdım doğrusu çok büyük ve güzel bir fabrika tamamem üretim yapıyorlar iğneden ipliğe deler ya işte öle bişi ve kalıpları yamaha malzeme kaliteli kolay aşınır malzeme değil 15hp 4 ZAMANLI aldım çok memnunum 2430 $ 'a fiyatta güzel isteyenede YARDIMCI OLURUM..
bendeniz Çin malı motorlarda nacizane Parsunu önermekteyim zira Lianzigr deki Parsun fabrikası Çin in en büyük outboard fabrikası. (aklımda kaldığı kadarı ile dünyanında) gerek bayigerekse servis ağı ile, yedek parça stokları ile Parsun dünya piyasasına çok sağlam şekilde yerleşmiş durumda. Parsun motorlar artık muadili diğer yerleşik markalarla kıyaslanmakta vede çok iyi sonuçlar almakta. bu olumlu durum diğer Çinli markalarada referans olmakta. kısacası Parsun motorlar günümüzde (hesaplı Çinli) motor kategorisinden ziyade iddialı yerleşik bir marka konumunda. yaklaşık 25 yıllık outboard tecrübeme dayanarak gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim