Balık baştan kokar, ilk başta büyük gırlardan kontrolü başlatmak lazım. Eğer yaşaksa neden ve nasıl yapılıri yaptırılır, bunlar devamlı bizim ülkemizde neden olur, anlayan varsa bana anlatsın ben şimdiye kadar anlamadım.
Dün benim burdaki semt pazarında bir karışan ufak en fazla 15 cm çinekoplar tezgahta idi.. ufacık istavritler...tepem attı balıkçının yanına (satıcının)gittim ve şöyle dedim (sevgili üyeler Çok özür dilerim affınız sıgınarak) - Bu balıklar o tutanların b... tar..g... - yakındır onlarda aç kalacak sizde işsiz kalacaksınız...burda sebze satacaksınız.. dedim... cevap, - Haklısın abi ama bizim ekmek parası .. - kardeşim almayın satmatın sizde - kültür balıgı satın millet alışsın.. Satanlarda biliyor işin vahametini ama ..her zamanki gibi..eski tas eski hamam..
Muvaffak abi 2 dükkan ve 1 seyyar satıcıda gördüm fiyatları 10tl-15 tl arası satıyorlar.Her ilçede 2-3 sivil görevli balık tezgahlarını gezse ve ağır para cezası verilse bu kadar yüzsüz olamaz küçücük çinekopu yakalayanlar ve satanlar.Adamlar sanki dalga geçer gibi çinekopa gel diye nara atıyor.Bence bunu yapanların resimlerini gizlice çekip forumda yayınlamak gerekiyor belki o zaman akıllanırlar.
vallahı cumartesı gunu semt pazarına gıttım. ıkı tezgaahta da ufak cınekop vardı. bırıs 10 dıgerı 8 tl den satıyordu kılosunu :S
Az önce yoldan geçerken seyyar bir satıcı tezgahı kurmuş abartmıyorum 8-10 cmlik çinekopları (çinekop demeye şahit lazım) koymuş kg. 8 TL'den satıyordu.''Bunun cinsi ne?'' dedim bilmezmiş gibi.''Çinekop.''dedi.''Yazık bu hayvanlara nesli tükendi lüferin!'' dedim.''Denizde balık mı biter ?'' dedi. ''Böyle gitsin bakalım biter mi bitmez mi görürüz 3 5 seneye kadar.'' dedim.Yürüdüm. Anlayış bu kimsenin umrunda değil maalesef.Üzücü bir durum,çok üzüldüm o yavru balıkları tezgahta görünce. Yok mu abiler bunun yasal bir yolu,şikayet edilecek bir mercii.Yazıktır.Göz göre göre bir balık nesli tükenecek bu gidişle...
görülüyorki herhangi bir denetim yok kampanyanın yaratıcıları bunu mutlaka görüyorlardır ne zaman birileri çıkıp harekete geçecek bakalım medyayada kabahat bulamıyorum ki bunca acı gündemin içinde tutup cm hesabı ile haber yaptıkları zaman milletten küfür yiyecekler of of
Evet şişlidede balıkçılarda çinekop 8 lira. Kapış kapış gidiyor valla. 17-18 cm boylarda. Hamsi 7 lira alan yok. Görülmemiş bir çinekop akını var sanır görenler. Lüfer mi onun zaten kökü kurudu.
Merhaba herkese. Ben istanbul beşiktaş balıkpazarından geçerken sürekli şahit oluyorum balıkçılar çinekop diye bağırıyor. 10-15 cm balıkları satıyorlar. Zabıtanın ilgilendiğini düşünüp şikayet etmek için gittiğimde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgilendiğini öğrendim. Zabıta memuruna denetim yapılmıyormu bilginiz varmı diye sorduğumda "Arada yetkililer geliyor bidaha satmayın deyip gidiyorlar" dedi. Ayrıca denetim esnasında yasak balıkların toplanması gerekiyor bunuda yapmıyorlarmıs. http://www.alo174.gov.tr adresinden vede 174 nu.lı hattan dilekçe seklinde şikayetlerinizi yapabilirsiniz. Bu yasanın hiçbir çalışma yapılmadan laf olsun çıkarıldığını düşünüyorum. Çoğu kişi biilinçsiz alıyor balıkları. Bakanlığın populer balıkların resimli boy sınırlarını, satılması ve alınması durumunda oluşan yasal yükümlülüğü gösterir 1,5- 2 m boyunda bir afiş pankart hazırlatması ve bunların her satıcının tezgahının yanına yerleştirilmesini zorunlu kılarak halkı bilinçlendirmesi lazım. Ama her işte olduğu gibi Türk insanı bu şekilde çalışıyor işte plansız programsız.