Burda Tek tükde olsa güzel çinekop yapıyor ben bildigimiz istavrit çapari ile istavrite atlıyorum çinekop yaprak geliyor atlıo çapariye Kaşikla;Çinekop için kaşık olarak 00 no? Çapari;Kıyıdan iş yapar mı? Elle;Çinekop takımla atmak dogrumu bildigmiz lüfer takım gibi mi atcaz elle atarken 3lü firdöndü şekli ile mi atıyoruz Yem olarak İstavrit fileto nasıl bir tercihtir?
bügün konuştum caddebostandan bir kaç kişinin istavrit takımına atlamış ,gece 12 -2 gibi istavrit filetosu takıp denedik hırsızlı çinekop çaparisiyle ama bişi gelmedi artık gurur meselesi yaptım tutmam lazım çinekop
Bencede çinekop Takimindan Vazgeçme. Yem Olarak Ya Kiraça Ya Hamsi Kullan. Hamsi Genelde Iyidir Ama Bu Mevsimde Bulduğun Hamsiler Parlak Olmadiği Için Verim Alamayabilirsin.
karamürselde çinekop burada bayağı çinekop yapıyor.Gördüğüm kadarıyla kaşıkla tuttuluyor.Beyaz tüylü çapara ilede tutabilen var.Karamürsel-gölcük arası bayağı yapıyor.
Deniyecem çinekop takım var dün kaşık yaptım 00 no tık yok belki böyle olur Bir yandan çapari takılcam kamiş ile el oltası ıle bır sıstem kurcam yada dıger kamısı goturup atabilirm çinekopa peki yemli olarak 3 lü firdöndü kursunu yemden 1 kariş gibi aşagıda yemide fileto şeklinde takıyoz hadi hayırlısı
Çinekop Takım'la atarken yemin batmasını saglıyacaz dimi suyun üstünde durmasın mı çino genelde üste yüzer nasıl bir sistem kurmalıyım _?
abı bız h.sonu unkapanına gıttık, ıstavrıt kullandık, nerdeyse dakıkada bır gelıodu ama cmt deıl cm gunu. 2 samandıralı kullandık
Bu mevsimde tutulan çinekoplar havyarlı olabilirmi? Geçen sene bu aylarda arnavutkoy fenerin orada tutuğum çinekopların çoğu havyarlı idi. Bu sebep ten artık tutmuyorum. Tahminimce tuttuğunuz balıklarda havyar olabilir. Yumurtlama mevsiminde balık tutmayalım arkadaşlar. Bırakın yumurtasını döksün gelsin eylül den sonra tutalım.
srcn41:arkadaşım aynı hatayı ben yaptım sende yapma istersen çünkü bende çinekopdiye hep yaprak tuttum ama sonrapişman oldum o yapraklar bize çinekop,lüfer.kofanaiolarak dönüyor zaten istersen onların birazda olsun büyümesine izinver ok kendine iyibak byyyy
abi ya el kadar yaprakları tutuyorlar bide kovalarına atıyolar bigün birini uyarim dedim adam bana diyorki ben tutmasam başkası tutcak mantıka bak ya
2 numara kaşıkla sabah gündoğumunda daha yoğun olarak yaprak çinekop yakalıyorlar.. Bu günlerde sıyırtma ile yakalamaya bile başlamışlar.. Ancaaak.. Balıklar istavrit kadar.. Bir sabah gittim, adamlara "atın onları denize, bırakın büyüyüp gelsinler, istavrit kadar balıkları kovaya atıyorsunuz" diye söylenirken, lüfer yakaladım.. Denk geldi işte.. Tek farkımız benim 3 numara kaşık atıyor olmamdı.. Balık sarıkanattan lüfere yeni dönmüştü.. İskeledeki diğer balıkcıların seslerini duydum.. "Aha, kofana yakaladı" diyorlardı.. Dedim ki; "siz denizden çıkan balığı geri atmaya kıyamıyorsunuz, ben denizin içinden seçip de yakalıyorum. O bir lokmalık balıkları kovaya atacağıma, balıkcılığı bırakırım daha iyi !" ( Çoğu tanıdığım insanlar olduğu için dayak yemedim.. Sakın tanımadığınız insanlara bu şekilde söylenmeyin.. ) O günden beri de kaşık atmadım..
çok iyi demişsin abi bak bizim gibi yapanlar herzaman karlı çıkıo ama aynı olay benim başımada geldi palamut çaparisine 4 lü 5li yaprak atlıyodu millet de balık tutuyoruz diye seviniyodu bana gelen balıkların hepsini denize attım sonunda bi tane sarıkanat bi tane palamutla eve döndüm başka yakalayan olmadı
Çinekop için beyaz tüy takım deniyor ama albashopta kırmızı tüylü takımda veriyorlar. Bu nedir. İş görürmü .Selamlar.