ben hiç birşey anlamadım 4 adet çipura ne olmuş ızgara tava veya arkadaş 4 adet çipura bir gün dolaşırlarken............
Tebrikler harika av harika anlatım olmuş. resimler tartışılmaz. Çekim alanı ışık güneş bambaşka güzel. Tebrikler yeniden
Ali Osman bey, av raporlarımızı paylaşmamızın asıl amaclarından biri de avlanan balık türü ve avlama şekli ve tekniği ile bilgi edinebilmek... Bu anlamda bundan sonraki av raporlarınızı yayınlarken,avlarımız,ve avlanma tekniğimiz hakkında faydalı olabilecek bilgilerde vermenizi rica edeceğiz. 4 adet çuprayı şurada, şu yemle şu teknikle şu şekilde avladım gibi bir hikaye eşliğinde raporlarımızı sunarsak daha faydalı ve paylaşımcı olacaktır... Sevgilerimle...
Dostum duvarin ardina saklanip, koseyi donunce yumruk atip kacsaydin bu kadar olurdu. Sanirim ben memleketten ayrildiktan sonra fazla soze vergi koydular veya cep telefonundan foruma mesaj atmak mumkunlesti, insanlar kisa yazip,ekonomi yapiyorlar. Istersen tarihteki 4.Cupra olayindan bir kesit sunayim sanada olayin vahametini biraz anla. "Fotolari isteruk" diye emretti hunkar. "Tiz katli vaciptir" sesleri yukseldi, "Bir damla bal agza calip kacmak neyundur? Ne malamettur?diye sordular. " Bre devletu umuminin ortak bakasini daim etmede bu islahat ne icun gerektur?" diye agzinda bir iki kelime geveledi. "Kellesunu isteruk " diye direttiler. "Hala densuz densuz konusmaktadur." Kiramadi gitti getirdi. Bu sefer yanin da hikayesi de vardi. Oldu mu? dostum , anlatabildim mi?
Sizin çupralar doğrudan camdan atlıyor sanırım eve Tebikler tabi şaka bir yana ama,biraz daha açsaydınız konuyu??
Ali abi çok net yazmış bizi tembelciliğe alıştırmıcak. Hadi bakalım herkez hayal gücünü zorlasın acaba bu 4 çipura nasıl yakalandı !
Konuyu açan arkadaşımızın fazla rencide olmaması adına bu konunun silinmesi iyi olur bence Gereken anlatılmıştır,ve arkadaşımızda anlamıştır sanırım rapor detay özelliklerini
çipura Arkadaşlar bütün yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Raporun kısa olması ve fotoğraf olmaması o anda vaktimin olmaması ve kıyıdan yakaladığım için yanlış yere yazdım.Birde fotoğrafı eklemeyi beceremedim. 23.4.07 günü 3 arkadaş sabah 7:30 avlağa vardık.Herzaman olduğu gibi ilk oltayı diğer iki arkadaş attı.Ben ise hazırlık yapıp 3 oltamı sırayla atmaya başladım.Yemler yengeç,kalamar,tavuk göğsü,karides.İlk oltayı yengeç taktım ve attım.İkinciyi atmak için hazırlık yaparken oltamın ucunun hareket ettiğini gördüm ve tasma atarak çekmeye başladım.Hepinizinde bildiği gibi kafa atışlarından çipura olduğunu anladım.Çipurayı karaya aldığımda 300-400 Gr olduğunu gördüm.Sonra tekrar attım 1 saat sonra aynı olta ile aynı büyüklükte aynı mettotla ve yemle yakaladım.Daha sonra öğle saatlerinde yine aynı oltayla tekrar yakaladım.Ama bir fark vardı balığı kenara doğru çekerken oltayı rüzgara karşı ve yana doğru çekiyordu.Arkadaşa kepçeyi getirmesini söyledim.Dışarıya aldığımızda 700-800 Gr çipura olduğunu gördük.Tabiki çok sevindik.Arada kalamarla yakaadığım 100-150 gr çipurayı anlatmıyorum. Akadaşlardan bir taneside yaklaşık 1 tane 250-300 Gr çipura yakaladı. SONUÇ:Toplam 5 çipura yakaldık.4 tanesini anlattıklarımı ben yakaladım. Bir tanede 03 kancanın yumulduğunu gördüm.Tahmin edeceğiniz gibi bunu hangi balık yapar.Tabiki çipura. Herkese rastgele.
ali osman kardeşim.. herşey güzelde yukarıda 23 nisan avı demişsin.. fotoda 12 mart tarihi var.. nedir işin aslı..