güzel bir deniz çipra da ben tuttum 30cm. 500gr. :) [IMG] Volkan boş durmuyorsun tebrikler.
çipuraya hasret.. tekrar slm. avından büyük keyif aldığım bir balık çipura. ama bu keyfin tadı kaçmaya başladı son zamanlar. avlandığım yer altınoluk (liman,dere ağzı, kumsal) hemen hemen günün her saati değişik yerlerde avlanıyorum, ama son 2 haftadır yüzüne hasret kaldım meretin özellikle küçük balıklardan(ispari,kupa,karagöz ve mercan), ahtapottan, yılan balığından çipuraya fırsat kalmıyor. özellikle küçük balıklar pirana gibi kalamarı bile almasalar dahi iğnede yemi bozuyolar. yem konusunda cömertim, tek bir yemle avlanmıyorum, sert yem yumuşak yem vs. bişey dikkatimi çekti lüfer çıkmaya başladığından beri çipurayı göremez olduk, acaba bunun bir etkisi varmıdır? yada bulunduğumuz mevsimle? cevaplar için şimdiden teşekkürler,(bir resimle süsliyim msjı bari ) rasgele..
balığı ürkütmesi bir yana,ne kadar çok düğüm o kadar zayıf takım bence, 2 köstekli bir takımda 7 düğüm olacak, bunu düşünmekte fayda var,kanımca
Selam Zeynel abi bu aylarda yengeç kullanma mayıs haziran gibi yengeç iş yapar tuzlanmış sardalya veya madya kullan ıldırıda kumluk nereyi buldun at oltanı mutlaka yakalarsın yer olarak biliyosan o tarafları tarif ederim rastgele..
surf takımlarda 3lü fırdöndü kullanıyorlar genelde.Takımı zayıflattığını düşünmüyorum tabi sağlam düğümler olmak şartıyla Şahsen köstek düğümlerden ağzım çok yandığı için artık bu tür formüllerle sarkıtma yapmaya karar verdim bende.Özellikle minekop ve çupra avlarında.
arkadaşlar slm bende yeni amötörlerdenim ve bu iş çok güzel ve balık tutmaktan keyif alıyorum ancak son günlerde sanki izmir körfezinde balık tükendi bu yüzden bana tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim ..şimdiden teşekkürler..
Çipura avında 93 de karidesle çok guzel balık yakalamıştım.Karidesin kabuğunu çıkarıp içindeki beyazı kullanmıştım ama aradan seneler geçti YAKAKENT limanında yine şu aralar varmı merak edıyorum,yakın zamanda Samsun YAKAKENT eski adı GÜMENEZ liman civarında yakalayan varmı yazarsanız sevınırım bu yaz deneme şanşım inşallah olacak...
paylaşımlarınız için teşekkürler fakat ben ve arkadaşlarım bu balık avı konusunda biraz deneyimsiziz herhalde nedendir bilmem bi türlü istediğimiz avı gerçekleştiremiyoruz.ya yeri ve mekanı seçerken yanlıyoruz yada balıkların mevsimini tutturamıyoruz.şimdi sizden tek isteğim bana hangi balık nerde ve ne zaman tutulur bununla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim
eskiden bizde körfezimizde görürdük öyle çupraları ama şimdi göremiyoruz hayvanı kuruttular onu avlamak kadar zevkli hiç bir balık avı yoktur bence
yengeç için 496 1 numara gezer kursunlu takım sacak 20 cm boru kurdu için 50173 - OWNER İĞNE 6 numara klasik 2 li takım sacaklar 15 cm ben hep bu sistemle avlanırım
slm arkadaşlar izmirde bu mevsimde çipura için bana tavsiye edebileceğiniz kargı, makina ve iğne çeşitleri var mı yemler hakkında baya bilgi aldım. şimdiden teşekkürler.