ben bu balıktan çok tuttum ee nede olsa Karataş lıyık balığın bol olduğu yerdeyik ben bunu dalyanda el oltasıyla tuttum yem olarakta her zamanki gibi solucan kullanıyorum. tutulması ve çekilmesi çok zevkli ve lezzetli bir balık
Çipura Balığı Hakkında bildiklerim : Ben Daha Bu Forumda Yeniyim Ama Diğer Forumlarda İsmim Geçer Simdi Size En iyi Çipura Yemini Söylieceğim Karides_Balonbalığı Eti(YeşiL Zehirli BöLümü): Hangi Balık olursa olsun o yemi vurusa Yukarı ters vaziyette cikar Sonra Baliği Temizlerken Bagirsanını Kesin Zehir orada oLacaktir Hiç bir tehlikesi yoktur. Çimçin - BoruKurdu - Sülünez - Dikkat Sülünez Kesin Çözümdür balik tok olsa bile . Ona Vurur Kesinlikle karşı koyamaz !!! Hadi Rastgele
sulunezle zor sulunezle cipura,diplodus vulgaris yada dıplodus cınsleri pomatamus saltatrix(lüfer) levrek gibi balıkları yakalayabılırsınız ama igneye takılması zordur ama takıldımı tam takılır kucuk balıklar cok ıse sulunezı parca parca bıtırırler cunku cıpra yakalmaksa amacınız buyuk ıgne kullanırsınız bu yuzdendee kucuk balıklar buyuk ıgneye dentary kısmından tam yakalanmaz.neyse yumurtlama donemı ovualsyon bıttı sayılır avlanabılırız artık onemlı olan yakaldıgınız balıga saygı duymak
şunuda bir deneyin.. tecrübeli bir izmirli balıkçıdan öğrendim: fırdöndünün 30 cm ilerisine 1 tane sıkıştırma kurşun takın onunda 20cm ilerisine çelik tel takın(23 cm lik).. çelik telin fırdöndüsüne sülük zoka bağlayın ( hiç köstek yok)zokaya yem olarak canlı yengeç takın.. bir güzel saldırıyorlarmış... bu yöntemle çok balık çekmişler..daha denemek kısmet olmadı ama deneyince sonuçlarını paylaşırım.. eğer benden önce denerseniz siz paylaşın.
Bu haftasonu klasik dip oltası ve owner 50173 2 no igneyle deneyeceğim bakalım. Yem olarak sardalya düşünüyorum. Umarım verimli bir av olur
avlamayı istediğim yegane balık çok istiyorum bu balığı avlayıp yemek ama denizi olan bir şehirde oturmuyorum. Türkiyede hangi denizlerde çıkar acaba bilen var mı ? İstanbula giderim ara sıra İstanbulda avlama imkanım var mı bu balığı
istanbulda sadece balık halinde ve balıkçı tezgahlarında görüre bilirsin ankaradakiler gibi onlarda çifliktir aynıyerden gelir fakat çupranın yeri neresi dersen sana akdeniz ve ege diyebilirim. en büyükleride izmirden çıkıyor forumda 2 kg üzeri bir çupra raporu var
Acemiye yardım lütfen... Merhaba, Bayram tatilinde Çanakkale Geyikli Yeni İskele mevkiinde avlanmayı planlıyorum.Yeni lineaeffe 420 turnafresh kamış ile okuma exide makine aldım. Satıcı arkadaş 30luk misina sardı. Bu takım ile çupra avı yapılır mı? Ayrıca o bölgede bu mevsimde hangi yemi ve iğneyi kullanmalıyım? O bölgede başka hangi balıklara atabilirim bu mevsimde? Mesela rapala ile avlanabilir miyim(çok merak ediyorum rapalayı ilk defa deneyeceğim)?? Avlanabirsem hangi balıkları tutabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar burada çok az kişi bahsetmiş ama, ben çipura avında en iyi "boru kurdu" ndan randıman alıyorum. balığa çıkarken y<nınızda bulunduruun. onun parlak ve fosforlu rengi çipura için çok davetkar oluyor.
Tavuğu yarım cm kalınlığında iğne boyuna uygun şekilde kare veya baklava dilimi şeklinde kesip kurutarak kullanabilirsiniz.