yengeç bağlama Selam ,iki iğneli gezer kurşunlu ,takım yapmanı tavsiye ederim en altdaki iğne ,(496.0/1)iğne ikinci iğne gezer iğne(496 .0/2) nolu iğne bağlamanı ,iki iğneyide yengecin alt sağ ayağının ve ikinci iğne sol alt ayağının altından geçirip ,yengeçin canlı olmasını sağlasan sanırım olur bişeyler ,,,,rast gele ..dedereeling reeling
*** arkadaşlar bu topic i komple okudum hiç denize olta atmadım. baya bilgim oldu... yazan herkese çok ***ler bakalım muğla milas ören de 1 haftam *** orada atacağım....
çupra hangi denizde olur. selam kardeş ben izmit ağvaya gidyorum karadenize yani gittiğim yerin derinliği ortalama 5-6 metre dibi kum burada çupra olurmu yoksa karadenizde çupra çıkmazmı.cevabını beklıyorum.
3er liradan pakette kurutulmuş kurt ve sülünez aldım iş yaparmı sizce? Geçen denemiştim 3lü dip takımında, suda beklettikten sonra rahat takılıyorlar kokusuda baya var ama hiç ilgi görmedi.
izmitte olacağını hiç sanmam ege ve akdeniz balığıdır kendileri balık varsa merada olabilir ama tamamen şans faktörü devreye girer öyle bir yemde. öncelik olarak tercih ettiği bir yem değildir çipuranın. istanbulda çipura tutman imkansıza yakın bence hiç uğraşma bile bulabilirsen canlısını kullan. canlı yemle 5 balık alıyorsan kurutulmuş tuzlanmış vs. yemle 1 balığı zor alırsın
Merhabalar.Arkadaşlar ben tekirdağda çipura nalığı avlamayı DENEMEK İSTİYORUM.Ufak yengeçleri nereden bulurum denizde?....Yarın eşkinaya gideceğim.bi oltaya yengeç takar beklerim...
selam.. öncelıkle sıtenıze yenı kayıt olmus aranıza yenı gırmıs bır balık avı tutkunu olarak tum balık avı tutkunlarına merhaba demek ıstıyorum...
Ben çipura avlarımda yem olarak canlı boru kurdu; iğne kısa pala çarpraz, siyah 4 no iğne ve ikili gezer kurşunlu takım kullanıyorum.
Değerli abilerim sorun bendemi yoksa av bayindemi anlamadım AYDIN Didim e yeni taşındım ve ilk kez denizde balık tutmanın acemiliğiyle soluğu av bayinde aldım hazır takım sorduğumda adam gülerek kıbrıs takımı verdi tanesi 2tl den aldım ama hangi balık için sorsam adam kıbrıs diyor benmi cahilim yoksa adammı kolayına kaçıyor anlamadım reeling
Çipura avı yaparken iğneye ne zaman ne basacağı belli olmuyor, sonradan saç baş yolmamak için iğne tercihini iyi yapmak gerekiyor. Uzun senelerdir kullandığım mustad 530 2/0 ve mustad 505 2/0 serisi benin en sevdiğim seridir. Şimdi yeni bir marka çıkmış daha önce görmemiştim, ya da vardı ben bilmiyordum. Youvella 1403, aynı mustad 505 e benziyor, yine youvella 1404 serisi, mustad 530 a benziyor. fiyatları çok cazip ve çok güçlü iğneler, test ettim size de tavsiye ederim. Bu iğneyi yengeç hariç tüm yemlerde kullanabilirsiniz. Rastgele.