ÇİPURAYA AVI İÇİN YARDIM.

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında haliluysal1717 tarafından paylaşıldı.

1. haliluysal1717

haliluysal1717 HALİL UYSAL

merhabalar sevgili abilerim kardeşlerim.
    ikamet ettiğimiz yerin yakınlarında bir meramız var ve burada buyuk çipuralar kıloluk cıpuralar çıkıyor. benim balık avcılıgı geçmişim daha yeni oldugu için bu gune kadar hep sulune ıle avlanıyorduk ve kucuk ve orta boylu cıpura ve karagozler alıyorduk buradan,
    artık sulune yerine cıpuranın daha cok seveceği yemlerle avlanayım dıyorum ve daha buyuk cıpuraları avlamak istiyorum artık acemilik dönemimi attıgımı varsayıyorum :D
    şimdi bana kaç numara iğne nasıl misina nasıl takım ve hangi yemleri kullanacagımı bi tarif edebilr misiniz :D kıyıdan attıgımızın altını birkere daha çiziyorum :)
    tesekkurler şimdiden... :)

2. vayacon

vayacon Gürel

merhaba,
    bulabilirseniz madya çipura için iyi bir yemdir.
    rastgelsin.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kısa pala, sağlam yapılı herhangi bir iğne işini görecektir. Önemli olan çipuranın sevdiği değil, diğer balıkların pek tercih etmeyeceği bir yem kullanmak olduğunu düşünüyorum. Yem iğnede ne kadar çok durursa o kadar iyidir bence. :)

1 - Yengeç (Diğer balıklar pek tercih etmez - Baş parmaktaki tırnak büyüklüğünde olması iyi olur)
    2- Madya (Diğer balıklar pek tercih etmez)
    3- Mamun (Mutlaka yem ipi kullanın, diğer tür balıklar da çok sever)
    4- Boru kurdu (Mamun için yazdıklarımın aynısı :))

Çipura boru kurdu ve mamunu çok daha iştahlı yiyecektir ama diğer balıklar rahat bırakırsa, rastgelsin... :)

4. haliluysal1717

tesekkur ederim paylaşımın için :)

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Igne olarak owner 50173 siddetle oneririm.Mustad 496 da olabilir veya sesame serisi.Igne 1 yada 2 no olursa iyi olur.Yem olarakta diger arkadaslarin dedigi gibi su an en guzel yem madya.Mamun kullanacaksan mutlaka yem ipi kullan.Misina 0,30 0,35 arasi iyidir.

Rastgele:thumb:

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Naçizane ben de fikrimi vereyim. Yem ve iğne için arkadaşlar zaten tavsiye vermişler. Benim tavsiyem takım ile alakalı. Büyük çipura peşindeyseniz gezer kurşunlu ve tek iğneli takım yapmanız faydanıza olacaktır. Eğer normal takım yaparsanız çipura yemi alıp çekerken kurşunu hissederse geri tükürebilir, ama gezer kurşun kullanırsanız bir süre gerginliği hissetmeyecektir bu da yemi yutması için fırsat oluşturacaktır.

Beden misinası için de flourocarbon (%100 fc) misina kullanmanız yine şansınızı artıracaktır.

Rast gele...

7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    olta ise gezerli takım olmalı temsili resmini yapıyorum..

====-GEZER KURŞUN======-FIRDÖNDÜ========-İĞNE

ÖNEMLİ HUSUSLARDAN BİRİ İĞNE İLE FIRDÖNDÜ ARASINDA 15 CM CİVARI OLMALI ...

Yem Madya .. fırdöndü orta boy gümüş renk ... iğne mustad 505 -496 3 numara sahilden 25-30 metre ileri atmanız yeterli olur mera taşlık olsun ki gezer kurşunu saklasın ..:D iyi avlar

8. haliluysal1717

tesekkur ederim bilgi için

9. haliluysal1717

taze sardalyanın kafasını ve kuyrugunu kesip geri kalan kısmınıda 2 ye kesip sardalye parçalarını taksam nasıl olur çipura için?

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    kuyruğun üstü ile sidikliği arası(karın boşluğunun bittiği yerle kuyruk arası) iğnenin büyüklüğüne göre ebatlandırırsan(iğneyi kılçığının ortasına saplayarak geçir) oranın çuprası ,levreği ve melanuruyla tanışırsın.İri balık için bütün mesele küçüklerinin yemi bozmasında.Canlı teke(çalı karidesi) iri boyda kullanırsan(iğneye komple geçir,kafadan sok kuyruktan çıkar) şöyle 6-7 cm lik,küçük balık pek saldırmaz. Sardalya çok taze olmalı,keserken çok keskin bir bıçak kullanmalısın. rast gelsin:)

11. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Arkadaslar guzel tavsiyelerde bulunmuslar. Benden de sana yem olarak kalamar tavsiyesi gelsin :) Kalamari parmak boyu ama ince bir vaziyette kesip, kisa pala sesame porto chinu 2 numara igneye dikis atar gibi igneyi bitirip misinaya kadar cikarman, kivrilmis bir kurt edasi vermen gerekiyor. Benden de bu kadar :) Rastgelsin

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
  13. haliluysal1717