Bir süredir pc'min bozuk olması sebebiyle paylaşımda bulunamamıştım.Bu pazar işyerimden arkadaşım Gökhan'la ava gitmeye karar verdik.Saat 13.30 civarı avlaktaydık.Son yağmurlardan sonra barajın debisinin oldukça yükselmiş olduğunu farkettik.Hava çok bulutlu ama yumuşaktı.Rüzgarda yavaş esiyordu.Gökhanla sahile indik ve takımları hazırlamaya başladık.Osırada yanımıza iki av köpeği geldi ve av boyunca ayaklarımızın dibinden ayrılmadılar.Av boyunca güneşin yüzünü pek göremedik sık sık yağmur çiseledi Allahtan hızlı yağmadı hazırlıksızdık yağmurluklarımız yanımızda değildi.Beş adet ben bir adette arkadaşım 25 cm üstü kasnayla avı 16.30 civarında sonlandırdık. Bu resimlerde 2 hafta önceki avımdan.Avlaklarımızın nekadar temiz olduğunun kanıtı Balığı çekerken çok heyecanlanmıştım kamış ve makaram oldukça zorlanmıştı.Büyük bir trofe yakaladım zannederken bu duruma gülsemmi ağlasammı bilemedim.
Trakyadan raporlar görmek sevindirici mera çok hoşuma gitti. Güzel kasnalar rastgele Ayrıca üzülerek söylemekteyim çok pis bir milletiz kimse gücenmesin darılamsın herks olduğu gibi yiyior içiyor çöpünü bırakıyor dereye, göle atıyor. Hele ki bir gölün, derenin etrafında piknik alanı varsa akılalra zarar pis oluyor. BIktım o poşetleri temizlemekten.
abi tebrik eder devamını dilerim.abi bişey dikkatimi çekti.en alttan üçüncü resimde kırmızı renkte küçük bir sahte...bu strikepro yanılmıyorsam.ve ağırlığı 2 gr anca var.siz bu sahteyi hangi kamışla attınız?sahteyi erim için herhangi bi destek malzeme(kurşun vs)kullandınızmı?
Tebrikler güzel bir av olmuş yalnız birşey dikkatimi çekti, bizim oralardaki kasnaların yüzgeç kısımları daha açık renkli hatta turuncumsu bi renkteyken bu kasnaların renkleri neden bu kadar koyu merak ettim.Mevsimden dolayı olabilirmi acaba ?
Teşekkürler.Bahsettiğiniz sahte surecatch SH48s-L81 super hopper.Ağırlığı 4.8 gr.Bunların sadece kırmızı ve yeşil renkli olanından bulabildim.Kullandığım kamış okuma luremanina 185 cm. 3-12 gr.atarlı kamıştır.2-3 gr.lık sahteleri ağırlık eklemeden av için yeterli mesafeye atabiliyorum.
Siz söyleyince benimde dikkatimi çekti.Eski avlarıma göz attım onlarda da yüzgeçler koyu.Yalnız bu kasnalar barajda tutuldu.Akarsudaki kasnaların yüzgeçleri barajdakilerden farklı renkte olabilirmi bilmiyorum.