Sazan hamurlarındaki civciv yemi derken ne kastediliyor.Aktarlara civciv yemi soruyorum aşurelik buğday var o mu diyorlar Civciv yeminden kasıt aşurelik buğdaymı
Ben çocukken civciv beslemiştim. Oradan biliyorum toz gibi içinde ezilmiş buğday ,yulav vs.gibi malezmeler bulunan bi yem çeşidi diye biliyorum.
civ civ yemi buğday mısır vb karışık un kıvamında civciv yemi. bizzat bu iş için yapılır ve satılır civciv beslemeye yarar
Aktarlara değil, yemcilere yada civciv ile uğraşanlara sor. Civciv yemi ağırlık ile mısırdan üretilir. Kepek kıvamında hoş tahıl kokulu sarımtırak kaba un şeklindedir.
Yasin kardeşim sen en iyisi yemciye gidip istediğin miktarı söyleyip şu kadar civciv yemi alcam de...görevli bunu nerede kullancan derse civcivlere vercem de tamamdır
büyükbaş hayvanların yemlerini satan yerler vardır diğer isimleride zahire'cidir buralara gidip civciv yemi istiyorum de verirler başka istediğin varsa onlarıda aynı yerlerden temin edebilirsin mesela kuzu yemi,mısır küspesi,kırık mısır,yemlik iri mısır yani bize lazım olan herşey yemcilerde mevcut aktarlarda değil
bu civciv yemi dediğiniz pek zor bulunan birşey değil bilhassa kolay bulunan birşey öncelikle isterseniz biraz içeriğinden bahsedeyim ; bildiğiniz üzere yediğimiz hazır piliçler; civciv yumurtadan çıktıktan sonra 42-43 günde kesime gelirler ufacık civciv 43 günde yenecek olgunlaşma haline geliyor... tabi bu çivçivlerin çabuk büyümeleri için PROTEİNE ihtiyaçları var bu yüzden civciv yemlerinin protein degeri büyük baş hayvanlara verilen yemlerin protein değerini 2-3 hatta4 katıdır % 40 ham protein daha özel yemlerde daha fazladır... neyse şimdi arkadaşların civciv yemi demesinin en büyük nedeni protein bakımından çok zengin olmasıdır...protein bakımından 1.sırada et gelir ne eti olursa olsun bildiğin solucan böcek çekirge dana eti balık eti aklına gelebilecek bütün etlerdir. sazan balıkları bölgelere göre değisebilir HAZİRAN-TEMMUZ aylarında havyar dökerler. bu zamanda balıklar çok zayıflar ve kendilerini toparlamak için protein ıranı yüksek yiyeceler tercih eder solucan sinek su içindeki diyer et kaynaklı yiyecekler... bu yüzden bazı aylarda protein oranı yüksek yemler kullanmak gerekir yanı mısır ve hamura tenezzül etmeye bilirler.... civciv yeminede gelince çevrende kuşcu varsa muhabbet kusu satan yada yemci olur kırsal kesimlerde ilcelerde hayvan yemi satan veya uncular vardır un satan buralarda bulabilirsin yemide alırken ETLİK CİVCİ YEMİ diye al HAYDİ RASTGELE