MERCAN, ÇİZGİLİ Familyası : Sparidae Bilinen adı : Pagellus mormyrus Boy, uzunluk : 15-30 cm Yumurtlama Dönemi: haziran, temmuz, ağustos Vücut hafif uzamış ve yanlardan basıktır. Yaz çizgide 55-62 pul bulunur. Üst tarafı esmer alt tarafı gümüşi renktedir. Hermafrodizm vardır. Belde kaybolan enine 10-12 siyah bant bulunur. Kuyruk yüzgeci bağlantı yerinde siyah leke yoktur. kaynak ve resimler: sea crop university, kkgm.
sevili reis mırmırı ben mayıs 15 ten sonra silivirye bağlı olan gümüşyaka'dan tutuyorum. ekim sonuna kadar yapıyor. cenesi güçlü olduğu için yakalaması cok zevkli. bazen iskele üzreinden kamışsız olarak şeytan oltasıyla tutuyorum bazende 75 gr kurşunlu dip oltasıyla açıktan alıyorum. yem olarakta kum solacanı kullanıyorum ama yemin iğne takılması sırasında kesinlikle canlı kalması gerekiyor yoksa balık hiç vurmuyor desem yeridir.
Çizgili Mercan Ve Mirmir Arkadaşlar bir düzeltme yapmak istiyorum. Çizgili mercan ve mırmır aynı balık değildir. Ama aynı familyadan gelmektedirler. Ege'de çizgili mercan, kınalı mercan ve kırmızı ağız mercan olarak çeşitli türleride vardır ama mırmır yapı olarak benzerlik taşır ama üzeri diğer mercanlar gibi pembe ve yukarıdan aşşağı inen cizgileri kalın ve koyu renk değildir.SAYGILARIMLA
yanlış anlaşıldım sevgili reis ve shark ben kesinlikle alınmadım zaten burada bulunma sebebim bilmediğim bir çok konuda bilgi almaktır. ben o mesajı alındığımı göstemek için değil biraz gırgır olsun diye yazdım . sizlere böyle düşündürdüğüm için özür dilerim. ayrıca buradaki ortam o kadar güzelki insanların bildiklerini paylaşması birbirine yardımcı olması gerçekten çok güzel . belki toplum olarak trafikte,günlük yaşamda gösteremedikleri saygıyı biz burada birbirimize gösteriyoruz. ilginiz için tekrar teşekkür ederim. yanlış alaşıldıysam da özür dilerim
evet kitapta gecen cizgili mercandı biz geliboluda marmaroz derdik sonradan bize bu ismin rumcadan geldigini söylediler marmor rumcada mermer demekmiş cizgilerinden dolayı bu isimle söylenir olmuş herkeze rast gele.
Çok teşekkürler bu ek bilgi için Rauf bey... Çok severim dipnotları, hakikaten hoşuma gitti... Sağolun,
biraz daha açabilirmiyiz balıkları tanıtırken rica etsem nerelerde yaşar nasıl göç eder avlanma zamanı nedir boyları ve kiloları en fazla ne kadar olur gibi açıklayıocı bilgileri verirseniz sevinirim çok teşekkürler
Mırmır Lithognathus mormyrus Kullanılan İsimleri;Lithognathus mormyrus (Lat.), Stripted sea bream (İng.), Marmorbrasse (Alm.), Marbré (Fra), Herrera (İsp), Mormora (İtal.), Mourmoura (Yun.) Morfoloji;Vücut lateralden yassılaşmıştır.. Burun gözlerin ön kısmında ve uzundur. Burun ve baş üstü kahverengidir. Gözler nispeten küçüktür. Linea lateralde 59-65 arasında pul bulunur. Vücut genellikle gümüşi gridir. Sırt kısmı daha koyudur. Karın beyaz veya sarımsı-beyazdır. Vücudun yanlarında 14-15 koyu renkli bant açıkça görülebilir. Dorsal ve Kaudal kahverengimsi renktedir. Kaudal yüzgeç homoserktir. Diğer yüzgeçler daha açık renklidir. Gözler arası mesafe burunun uzunluğundan kısadır. Ağız büyük ve dudaklar incedir. Yaşadığı yerler;Demarsal bir türdür. Maksimum 150 m derinliğe kadar olan sularda dağılım gösterir. Kumlu, kumlu-çamurlu bölgelerde dağılım gösterir. Posidonia yataklarında özellikle genç bireylere sıklıkla rastlanır. Genç bireylerin sürü oluşturduğu gözlenmiştir. Genellikle erginlere 25 cm lik uzunluklarda rastlanır. Euryhalindir. Maksimum Boyutları;55 cm (Total Boy) 2,2 kg (Ağırlık) Üreme;İki yaşında cinsel olgunluğa ulaşır (14 cm). Nisan-Haziran arasında yumurtlar Beslenme;Karnivordur. Küçük eklem bacaklılar, kurtlar, Bivalvia ve Gastropoda sınıfındaki canlılar ile beslenir.
Gözde, merhaba, Hoşgeldin, iyi ki geldin. Peki, benim mırmır için söylediğim Echelus Myrus hangi balık acaba,mırmır değil mi, değilse ne? Teşekkürler.
merhaba tekrar teşekkür ederimSizin dediğiniz Echelus Myrus türü mırmır yılan balığı olarak geçiyor ve yılan balığı familyasındandır. Boyu 100cm’ye ulaşabilir. Demersaldir, acısuya girer, çoğunlukla 3-12m fakat biraz daha derinde çamurlu kumlu zeminde bulunabilir. Kendisini başı dışarda kalacak şekilde kuma gömer. Balıkçılığı önemsizdir. Türkçe adı mırmır balığı ve mırmır yılanbalığı’dır. Kingdom : Animalia Phylum : Chordata Subphylum : Vertebrata Superclass : Osteichthyes Class : Actinopterygii Subclass : Neopterygii Infraclass : Teleostei Superorder : Elopomorpha Order : Anguilliformes Suborder : Anguilloidei Family : Echelidae
Bütün arkadaşlar ve büyük ustalar kollarınızı sıvayın lütfen. Forum içinde dağılmış olan bilgilerinizi balık türleri konularının altına toplayalım lütfen. Bu tür hakkında kısa öz bilgiyi balıkçı ve melih reis vermişler zaten. Konunun devamını bizler doldurmalı ve güzelleştirmeliyiz. Herkesin el atması lazım. Çok güzel bir arşiv olacaktır. Neler yazılabilir: Bu balık türü hakkında herşey, ama herşey. Avlanabilecek yerleri, avlanma takımı, avlanma incelikleri, ustaların engin tecrübeleri (bu balık hakkında), vs.. vs.. gerekirse diğer konularda görüp çok beğendiğiniz bu tür hakkındaki yazıyı buraya alıntı yapabilirsiniz. Buna izin verileceğini sanıyorum. Önemli olan Balık türleri konu içeriğini (tür adedi değil) genişletmek. Forumda Mezgit hakkında aranılan her türlü bilgi MEZGİT konusunda olursa çok güzel bir forum olur. İlerledikçe sizler sayesinde çok güzel bir arşivimiz olacaktır. Özellikle Sadece Bu Konudaki Balık Türü İçin Yazı Yazmamız Çok Önemli. Yazacağımız Yazının Faydalı Olmasınada Özen Gösterelim. Gereksiz Özel Sohbetlerden Kaçınalım. Bunu yazmamdaki amaç sitemizin daha güzel olmasıdır. Şimdiden bütün duyarlı forum dostlarına teşekkür ediyorum.