İyi günler balık tutmayı herşeyden çok seviyorum ama şırnaklı oldugmdan ancak cizrede tutma imkanım oluyor cizrede dicle nehri oldugundan silopide yaşamama ragmen 30 dklık uzaklıkta cizreye halamlara bayram için gittik bayramın 1.günü akrabaları ziyaret ettik 2.ve 3.gün balık avlamaya gittik 1.gün yem olarak sucuk ve gögüs götürdük bir fazla vuruş almıyorduk ama aldıgımız vuruşlar sert vuruşlar oluyordu en sonunda bir tane normal boyutlarda bir balık yakaladık..tutmasakta olurdu çünkü vurş bile yeterdi ama tutmakta iyi oldu ha bu arada sucuk dagılıyordu suda en sonda sert tarafını taktık.. ve balık geldi 2. gün Balık avlamaya yine aynı mahzemlerle gittik ama oltalar kötüleşmişti.. ona ragmen çok güzel ve heycanlıdı iki tane küçük balık tuttuk =) Üstadlara Ssaygılar Bana Öneride Bulunmak İstiyen Varsa Buyursun.. Türler Hakkında Pek Bilgim Yok Türlerini Yazarsanız Sevinirim.. Resimler 1.gün 2.gün
Tebrik ederim Erhan, gerçekden çok ilginç balıklar daha önce cizreden hiç rapor okumamıştım. Balıkların türleri hakkında gerekli bilgiseye sahip olan forum sakinleri yardımcı olacaklardır. Umarım daha güzel fotoğraflarla bir sonraki avınıda yayınlarsın, rastgele.
Yem olarak tavuk ciğerini tavsiye ederim, üstteki balığı çıkartamadım (daha önce yemiştim adı aklıma gelmiyor) ama diğerlerine tahta balığı diyorlardı, her ikisi de suyun temizliğinden olsa gerek oldukça lezzetli türler, dahasına rastgele.
Erhan hoş geldin. Cizre'de köprü yıkıntılarının orada şambrel'le dereye girip öyle yakalarlardı balıkları. Ama tavsiye etmem boğulma ihtimalin yüksek. Cudi dağının eteklerindeki dereye bakarken az hayal kurmamıştım bir zamanlar. Yarı hemşerim gibisin kardeşim. Silopi'de dere olmamasına çok üzüldüm. Oysa o kadar bereketli ve sulak bir memlekette yaşıyorsun ki kıymetini bil derim. Bence gerekli malzemeleri Diyarbakır'a gittiğinde tedarik et veya adresini yaz ben buradan alabildiğim kadarını alıp yollayayım sana. Ben orada askerlik yaparken, görev icabı beytüşşebap'a gitmiştim. Yol üzerinde bir dere vardı yakınsa oraya gidebilirsin, veya kasrik boğazını geçince bir dere daha vardı oradan da balık tutabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam. Biraz uzak kalıyorsun ama eminim senden başka arkadaşların da vardır balığa giden. Bir ihtiyacın olursa özel mesaj atmayı ihmal etme. Elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye hazırım. Görüşürüz.
1. günde yakalamış olduğun balık sis balığı olarak adlandırılıyor. latince ismi aspius vorax'tır. Çoğunlukla fırat ve dicle nehirlerinde yaşayan mezopotamya bölgesine has, ender türlerdendir...
Aramıza hoşgeldin. İlginç ve güzel balıklar avın için tebrikler. Arkadaşlar bu terör illeti yüzüden Güzel Türkiyemizin doğu illerinde kim bilir nice el değmeyen bakir göllerimiz vardır. Kim Bilir Türkiye'de görmediğimiz olmadığını sandığımız ne balık Türleri vardır.
hepinize ayrı teşekkür ederim ben blaık tutmanın hasatasıyım işte ama burda imkan olmuyor mahzemeler yok bide isterseniz sizde gelebilirsiniz terör yüzünden filan bişey olmuyor korcular türkiyeden aldıgı bombaları suya atıyorlar balık bırakmadılar ama istiyenler oradada balık avı yapabilir hiç sorun yok =)
Adamim Bende Silopide Görev Yapiyorum. Epey Olta Takimim Var . özelden Mesaj At Gideriz Beraber. Biz Babindağa Gidiyoz Genelde Cizreye Gitmek Isterim
Ah Erhan ah, bir isterdim ki senin gibi Dicle'de balık avlamayı. Avın için tebrik ederim; her şeyin gönlünce olması dileği ile ve rast gele
erhan bende idilde görev yapıyorum,benim ikimizede yetecek kadar takımım var ben genellikle beyaz suya gidiyorum nusaybin tarafına ama cizrede daha önce hiç avlanmadım gercekten burda avlanacak yer olmaması büyük sıkıntı rastgele arkadaşım
Ümit abi bende Midyat ta görev yapıyorum. Bende beyazsu ya avlanmaya gitmeyi düşünüyorum. Olta yem iğne hakkında tecrübelerinizden bilgileri paylaşırmısın? şimdiden teşekkür ederim.
cizrede yapmıştım askerliğimi kalede dicleyle sınır yanyana aklımda kalan o kadar güzel hatıralar varki hani fırsatım olsa tekrar giderim ozamanlar diclenin kumsalında oyunlar piknikler olurdu voleyboluda gördüm hala oluyormu ?
Erhan kardeşim öncelikle seni tebrik ediyorum. Dicle Nehri'nin balık faunası ile ilgili araştırma yapıyorum. Senin 1. gün yakaladığın balık olan Aspius vorax bulamadığım birkaç türden birisi. 2. gün yakaladığın küçük balıklar ise resimler çok net değil ama %95 Kosswigibarbus kosswigi (türkçe veya yöresel ismini bilmiyorum), oda değilse çok küçük bir ihtimalle Cyprinion kais'tir.