Çok bekledik bu golü çok bekledik!!!(Tüm CiMBoM lulara gelsin. Lagos-Lüfer)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    aslında kalın misina ile sardalya ile onu kesin denk getiririm ama olduğu yer çok ters, çıkarmak çok zor. yoksa bizim burada gece taşların aralarından sarkıtıp orfoz yakalayan çok.

benim dayım BOTAŞ'tan emekli. limanda remorkörde çalışıyordu. balığa da çok meraklıdır. bu orfozu anlatınca dedi ki : ben bir tanesinin peşinde bir ay koştum, bir sürü iğne koparttım. en sonunda çıkardım, ağzında 15 tane iğne vardı dedi :)

2. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Maşallah arkadaşım artık usta olmuşsun, artık zehiri tam aldın hayırlı işler.

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Farklı ve güzel bir rapor olmuş tebrikler, ellerinize sağlık, ayrıca hem balıklar hemde Galatasaray birada olunca tadından yenmez olmuş:thumb:

4. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Bu canavarın biri ile uğraştım geçen hafta ama sonuç sıfır. Ağzında onbeş iğne olması mümkün çünkü bu peşine düştüğüm hayvanın peşine düşen diğer iki avcı da aynı noktadan muhtemelen aynı balığı tutmalarına rağmen sudan çıkaramadılar. Yemi aldığı an fark edilmiyor çünkü kıyıdan atılan yemi alınca tekrar anında kıyıdaki yuvasına dönüyor , ters istikamete gitmiyor ve içeri girince olay bitiyor. Çıkarmak imkansız. Çıksa bile on kilo civarı olan bu canavarı zaptetmek çok zor, çok mücadele ediyor ve bi yerlere giriyor . Misina kalınlığı hiç mühim değil. Ya görmüyor ya da ukala hayvan kendine güveniyor. Yüzlük misinanın ucundaki yemi alıyor. Bu arada şunu söyleyeyim bi başka arkadaş bunlardan birini tutmuştu birkaç sene evvel , sudan kaldıramayınca suya girip hayvanı solungaçlarından tutma gafletine düşmüştü ve sonuç olarak jilet gibi keskin ve güçlü bu galsama arkadaşı hastahanelık etmişti. Eli kan içinde hayvanı kucaklayıp kıyıya almıştı ( 8 kg orfoz ). Bunu göz çukurlarindan tutmak gerekiyor . Saygılar

5. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Nesli tükenen balık

Merhabalar

Orfoz avı nerede ise tüm Dünya'da kabul görmemektedir. Nedeni ise sadece ülkemizde değil tüm Dünya üzerinde neslinin tükenme tehlikesi ile karşı larşıyadır neden mi? Çünkü orfoz çift cinsiyetli bir canlıdır ve hayatına dişi başlayıp erkek olarak decam eder bu nedenden dolayı boy limiti vardır.

Bildiğim kadarı ile 45 santim ama bence hiç avlanılmaması gereken bir balık. Bilmeyen arkadaşlara bundan sonra dikkat etmeleri için hatırlatma yapmak istedim. Denizlerimizi korumaya özen gösterelim.

6. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler..Daha irileri rastgelsin. :)

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Eyvallah Ali Abi sayende:). Teşekkürler...

Teşekkürler İsa Abi iki sevdayı buluşturmuş olduk raporda:).

Benimde en çok merak ettiğim buydu. Çünkü bu balığı tuttuktan sonra bikaç kere yem tazeleyeyim diye çekecektim oltayı. Hiçbir vuruş olmadı. Çekerken aynen bunda olduğu gibi ağır geldi başta. Sonra biyerlerde kitlendi olta kopartmak zorunda kaldım. Misine kayalara sürttü ondan ağır geldi heralde dedim ama misinede bi iz yoktuidk Bu olay 3-4 kere oldu. Demekki balık yemi almış ama ters istikamete gitmediğinden vuruşu alamamışım.

Solungaçları inanılmaz güçlü. Parmaklarımı sokar sokmaz kapatıyordu parmaklarım karşı koyma gücünü gösteremiyordu:D

Teşekkürler...

Yorumunuz için teşekkür ederim lakin 44 cm boyunda bu balık:). Ayrıca kayda değer boyunu ilk kez yakaladğı için alıkoydum.

Sağolasın kardeşim daha büyükleri sana da rasgelsin. Teşekkürler...