Çok büyük dülgerler ile mutlu bir av. 19 Eylül 2011 Kuzey Ege

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili arkadaşım,:) her zaman güzel yorumların ile bana çok moral veriyorsun,:) bizim burada çok yağmur yağdı o anda denizdeydik, geri döndük ama şu anda gene hava güzelleşti, yemek için bir kaç balık aldık, sana da güzel avlar dilerim, sevgiler, selamlar hoşçakal.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Aret kardeşim, dülger avı bu şekilde oluyor, bunun dışında haydi dülger avına gidelim diyen kimseyi görmedim, ama internette bazen okudum.:) :) :) yerse misali.:):) :) dülger balığının lezzetine gelirsek gerçekten olmaz böyle bir balık, dediğin gibi harika bir balık, kavurması çok güzel olur, ben eski bir İstanbul'lu olarak tavasını tercih ediyorum, sakız gibi yapışkanlı bir şekilde olmasını isterim,:) :) :)
    Sevgili Aret şimdi gülüyorsundur, ben balığı yemek için tutarım, sportif balıkçılıtan falan anlamam, tutarım balığımı kurarım masamı, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler ben de sizler gibi güzel kardeşlerimi çok özledim,:) bu internet denen alete çok alışamadım, bazen cabuk etkileniyorum,:) ama bende internette tecrübeli oluyorum,:) sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal Okan kardeşim.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah sana da nasip olur, rast gele, hoşçakal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili kardeşim, neyi yaşıyorsam onu yazıyorum, belkide ondandır, ama beğendiğin için de çok memnun oldum, sana da güzel avlar dilerim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tabi Feridun kardeşim hemen dülger avında dikkat edilecek püf noktalarını kısaca anlatayım, Dülger avı diye bir av yok, bu av mercan avında tesadüfen oltana takılan küçük izmarit veya kupes balıklarının oltana takılması ve bu arada bir dülger balığının bu balığı yemesi ile tutulmaktadır, ama çok zaman ben dülger balına canlı yem attım ve yakaladım diyenlerde var, ama bu böyle olmuyor, eğer mercan avını yaparken oltana izmarit veya kupes takılıyorsa onu bir su dolu kovaya koy,ikinci balığı yakaladıktan sonra canlı olarak oltanı burunlarından geçirerek canlı yemleri yavaş yavaş denizin dibine indir, burada yapılacak en önemli işlem misinanı serbest bırakacaksın bu süre 5 dakika kadar olabilir sonra bir dene eğer takımında bir ağırlık varsa yukarı zor geliyorsa bu bir dülgerdir, dülgerleri olta ile böyle yakalıyoruz, başka yöntem bilmiyorum, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

7. umitdulger

umitdulger Ümit DÜLGER

Favori Kamış:
    Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler x 1000
    En İyi Avı:
    Daha kiloluk balık tutamadık :)
    Ayıp Ayıp...

Çok ayıp Orhan abi biz gidip marmara'da Küçükbiçmen balığı tutuyor muyuz, bi de ballandıra ballandıra anlatıyorsun :) Şaka bir yana güzel bir av olmuş. Allah oltanızı boş çıkarmasın sudan. Bir de av bölgeniz tam olarak neresi abi? Bizim de ezine yeniköy'de yazlık var hemen boğazın çıkışında. Bu aralar babam orada ama daha siftah yapamamış kıyıdan. Balık yok diyip ihaleyi denize yıkmaya çalışıyor :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

:) :) :) Çok teşekkürler Mahir ağabeyim, başımızın üzerinde yeriniz hazır, sen yeterki iste.:) :) :)
    Dediğin gibi Kuzey Ege denizi ve Sivrice, balık avlamayı, sessizliği sevenlar için yurdumuzun çok güzel köşelerinden biri, denizi, havası, doğası, güzel insanları ile tam bir emekli cenneti, bizler İstanbul'lular 30aile kadar burada yaşıyoruz, hepimizin birer teknesi var, çok güzel dostluklarla ihtiyarlığımızı hep beraber burada geçiriyoruz,:) sende gel aramıza katıl,:) :) :) tabi sen o boğazın çocuğu olarak oraları artık bırakamayacağını biliyorum, bir ara fırsat bulursan seni aüırlamaktan mutluluk duyarım,:) bizlere eski İstanbul balıkçılığını anlatırsın,:)
    Sevgili ağabeyim sana güzel günler ve güzel balık avları dilerim, sevgiler saygılar hoşçakal.:) :) :)

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Orhan Hocam Dülger bildiğim kadarıyla derin su balığıdır. Kaç metre derinliklerde olursak bu balığı yakalama şansımız olur?

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Bülent kardeşim, ne yapalım emekliliğimiz böyle geçiyor,
    havayı güzel bulursak doğru denize açılıyoruz, bir kaç alternatif balık avı yapma şansımız olduğu içinde nevaleyi doğrultuyoruz,,Hayrettin kaptan bu işi çok iyi biliyor, ama bir küçğk balığıda kendi yedi, :) :) :)
    İnşallah sizlere de nasip olur, sevgiler, hoşçakalın.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili kadem kardeşim.:) :) :) fotoğraf makinasının flaşını açmayı unutmuşuk, ama seb yine de gel valla bizler bu işten fazla anlamıyoruz, sen buralarda balık avlamaya alışkınsın, şu anda mercan var, Sivrice'den de sevgiler, selamlar hoşçakal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İbrahim kardeşim bana sarfettiğim bu güzel sözler için çok teşekkürler bundan sonra sizlere yardımcı olmak için daha çok uğraşacağım.
    İlk başta sizlerle paylaşmanın balık avları konusunda sohbetler etmenin her şeyin üzerinde olduğunu söyleyebilirim.
    İnsan her işte olduğu gibi yeterli bilgi ve tecrübeye ulaştığı zaman diğer kişilerle paylaşması gerektiğini, bu dünya döndükçe en dünyanın insanlarının en önemli ilkelerinden olduğunu zaten hepimiz biliyoruz, yeterki bu paylaşımlarda dostluklar, arkadaşlıklar, sevgiler, saygılar hoşgörüler ve güzel ve unutulmaz anılar olsun.
    Raporlarımı yazarken aynı zamanda o avdaki uyguladığım yöntemleri, tüyoları o andaki hava durumunu denizin durumunu, hengi mevsimde hangi balıkları tuttuğumu da belgelemekteyim Zamanla benim yapmış olduğum avlarımı tekip edenler ne zaman hangi balık olduğunuda öğreneceklerdir, ben genellikle sadece yapmış olduğum avlarımdan o andan bahsederim, sadece yaşadığım anı yazarım, eğer başka taraftan bir bilgi ilave ediyorsamda mutlaka alıntıdır veya ismini söyleyerek onu, o kişiyide yaşatırım.
    Sana da çok güzel avlar dilerim sevgiler, hoşçakal İbrahim kardeşim.:) :):)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Bu güzel yorumların ve övgülerin için sonsuz teşekkürler sevgili Levend kardeşim, işte bu bizim gibi emekli balıkçılara verilen en büyük ödül, tabi bunu gerçekten hak ediyorak, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Umut kardeşim, soyadının Dülger olması çok güzel her halde babanın veya dedenin mesleği aynı zamanda marangozlar için kullanılan çok eski bir kelime, tavan işi yapanlar içinde kullanıldığını hatırlıyorum, inşallah sende bir an evvel denize açılırsın, sana şimdiden haydi rast gele, sevgiler selamlar hoşçakal.:) :) :)

15. kumluk-24

kumluk-24 salih

reeling çok güzel av olmu

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sana da güzel avlar dilerim, teşekkürler Salih kardeşim, hoşçakal.:) :) :)