İbrahim abim, yer fotograflar olunca önce fotograflar yüklemek istedim. Yalnız foto koysaydım akıllarda soru işaretleri olacaktı. Dedim bari kim nasıl tutmuşu da yazayım ki karışıklıklar olmasın. Haklısın abi bu tür sürüler yerlerinde çok kalmıyorlar. Belli havalarda belli noktalara yemlenmek veya üremek için giriş yapıyorlar. Genelde yemlenmek için çırpıntılı havada giriş yaparken yakalıyoruz levreği buralarda. Belli havalarda belli noktaları tahmin yürüterek sabaha kadar yokluyoruz. Bazı slikon veya bazı sahteler farklı zamanlarda farklı performans gösteriyorlar. Mesela bu avlarda benim çok önce aldığım beyaz renkli bir slikon çok çalışmış. Avlakta çok kişi varmış ama iyi derece de balık tutan 2-3 kişi. Tabi dediğin gibi sürü çok kalıcı değil ama o hava, çalkantı bitene kadar geceden, sabaha av veriyor abi. Saat mesela ilk levrek 23:00 gibi alınıyor, son levrek saat 03:30 gibi. O sürü o an orada o bölgede yemlenip, yoluna yemlenme bitince devam ediyor sanıyorum. Sen zıpkıncı olduğundan aslen, sanırım o tür bir sürüyü seyir halinde izlemişsin. Keşke becerebilsem dalma işini de bende görebilsem. Harika bir görsel şölen olduğundan hiç şüphem yok.
Kızdın mı abi? Şaka yaptıydım ben Yazıp çıkmışsın. Bi çuval inciri pisledim sanırım. Kızma nolur, kırıldıysan üzülürüm çok.
Deneme sakin, soyle 3 kiloluklardan kalabalik bir suru denk gelir de gorursen maazallah gece ruyana girer, bir daha da iflah olmazsin, oltayi moltayi atar, birakirsin bu isleri...
Volkan sizin orlarda levro hep varda..senin zamanın öyle haftada bir olunca..birde bohcacılar olunca mekanda sana yemek kalmıyor sizin o mekanlarda anasını ağlatıyorlar levreğin.. aç gözlü amatör ruhdan yoksun,tutduğunu satmıya götüren bohcacılar bunlar..
Limonu iyice bir sıkayım şu levreklere, ekşisin iyice turşu olsun. Levreğin bu zamanda yumurtaya durduğu biliniyor değil mi? Serhat abimiz ne diye olta atıyor peki? Kazara gelen balık idiyse veya hedef dışıysa ilk balıkta durum belli ederdi kendini zaten. Nasılsa gidecekler bu fırsat bir daha düşmez anlayışını mı güdüyoruz? Göç balığı ne demek, yatak (taş) balığı ne demektir ki; onun avlanılıp avlanılmamasında bir meşruiyet kriteri midir bu ayrım? Silikonu niye sormayacakmışız, pekala onu da sorarız. Evet, bekliyorum.
Yahu sana kızabilir miyim, kardeşime bakmrsparkle Levrek havyardan çıkınca haberimiz olsun, hamile balıklara dokunmamak lazım Bu arada hala avlak soran olmamış, google earth'den noktayı işaretleyip yazabilirmisin, herkes merakla bekliyor
Birçok yazdığın doğru abi. Benim de sık gördüğüm, canımı sıkan şeyler. Ben bu avlaklara yakın olmadığımdan ve tüm avlara kendi arabamla gidip geldiğimden ayda en fazla maksimum dört av yapabiliyorum ve o dört avda da 3 av günü levrek havası olmuyor. Bu balıkları tutan hırslı biridir, lakin satıcı değildir. Dövsen satmaz balığını. Bir haftada yakaladığı balıkları dağıttı genelde. Yazdığım balıklar bir hafta içinde hergün sabahlanarak yakalandı abi. En büyüğünü pişittirdi kendi arkadaş grubuyla yediler dışarda. Birini ailecek biz yedik. Birini anneannesine verdi. Biri dolapta duruyor halen. Mükemmel zamanlama Nuri abi. İsa abiyi de küstürdüm sanırım. Moral pert. Levreğin yumurtası konusunda hassas olanlar bir elin parmakları kadar varmıdır bilmiyorum abi. Yazanlarda ne kadar samimi yazıyorlar emin değilim. Emin olduğum Kadir abi. (Kadir levrek peşinde) Çünkü çok kereler gördüm saldığını, o salabilir. Benim için ne gördüğüm önemli, söylemler değil. Sende salarsın, kocaman sazanı salmıştın. Lakin ben kendimden bile emin değilim. Serhat abinin havyar konusunda bir hassasiyeti yok zaten. Bölgedeki hiçbir levrekçinin yok, varsa da benim haberim yok. Tanımıyorum öyle birini. Tuttuğunu satmayan 5-6 kişi varken havyar düşünen kaç kişi çıkar bilmiyorum. Tabi suçlama yapmak istemiyorum. Birilerini de aklamaya çalışmıyorum. Termal kameram yok bişey ispat etmeye. Duyduklarımız o yönde yalnızca. Serhat abi bölgede bir hafta sabahlamış, (bende sonradan öğrendim sürü gidince) Hemen hergün bişeyler yakalamış. Havyar falan diye bir hassasiyeti de yok. Bana ilk zamanlar yazaydı bende giderdim müsait ilk zamanımda. Hedefi iri levrek yakalamaktı ve yakaladı. Ben tutsam salarmıydım? Gerçekten bilmiyorum, hiç emin değilim. Hatta ilk kilo üstü levreğim deyip alırdım gibime geliyor. Neyse, göç ve yatak balığı kavramlarını her daim böyle balık çıkmıyor, çıkmaz durumunu vurgulmak ve mantığını açıklamak için yazdım. Ben yatayım en iyisi. İsa abi de kızdı galiba, uyku yine haram. Gir şuraya da kızmadım de beya. Ha, slikon sormuşun bi de : Balık şeklinde, beyaz yumuşak plastik.
Senin hatan benimdir. Serhat abimizin hatası da senindir... Bir partnerle iki ayrı anlayış, iki ayrı dünya gibi balığa gidilir mi hiç? Allah rahatlık versin, hayırlı geceler dostlar.
Atmışsın, hemde bayağı çok büyük atmışsın Volkan kardeşim. İnsan avcı gibi atarda,.................... bu kadarına da pes doğrusu. Biraz küçük at da civcivlerde yesin. O takım, o balığı yakalayıp da çekemez. Patlar alimallah, elinde. Sonra da cırrrrrr olur, oyuncak niyetine oynarsınız sonra. Vallahi ne yalan söyleyeyim, bende İbrahim kardeşim gibi düşünmüştüm; tamam bu iş oldu diye.cyrr cyrr Bak az kalmış. Adım adım, yavaş yavaş ve emin bir şekilde, o şanssızlığı kıracağın günün yaklaştığını hissediyorum. Eh, yaşlıyız ya artık.cyrr cyrr Rast gelsin ve kamışının kırılacağı büyüklükte ki balığı yakalaman dileklerimi iletirim.:thumb: :thumb:
Teşekkür ederim abi düşüncelerin için. Serhat abimin hatası benim değildir. Alıkonulan balıklarda havyar çıkması benim de hoşuma gitmiş değildir ancak yasal bir engeli de olmadığından direk karşı durduğum bir durum da değildir. Partner konusu, aslan partnerlerime dönmesin de. Avın fiziki şartları olduğu kadar sosyal yaşamın da fiziki şartları var. Daha ayrıntılı bilgi istersen özelden yazarım. Tamamen aynı çizgide ve düşüncede partner varda ben mi gitmedim? Sevgilerimle.
Nüfus kağıdın eski olsa da, benden dinçsin abi. Evet o makina çekti onları. Hatta 30 tl'lik makinalar la bile çekiyorlar. Yeterki misina kopmasın, kamış kırılmasın. Kalamayla oynayan, balığı bekleten ben görmedim. Hatta makinanın aciz kaldığı ve duraksanan anlarda da balık %90 kaçıyor. (benim bu zamana kadar gördüklerim) Makina olarak aslında memnun değil kullanan. Kalamayı tam sıkıp kapatsa dahi, misina sağımı oluyormuş. Kullanan hiç kalamasız kullanmak istiyor ama mümkün olmuyormuş. Düşüncelerin için teşekkür ederim abi, sana ve bana da rastgelsin.
Ahhh abi ah, işte biz ancak böyle ava gider sabahlarız, sabah boş döner o günün akşamına da illa ki balık yeriz ama başkalarının yakaladığı balıkları Dün akşam söylemesi ayıp bizim sofrada da levrek vardı, ama pazardan alınma kilosu 15 tl (pişirmesi bedava) Yalnız ben sabaha kadar malum avlakta olduğumdan pazara eşim gitti ve o da balıktan pek anlamaz (sanki ben anlıyorumda) Levrek diye satılan balıklar 25 cmnin en fazla 1-2 cm üstünde, bazıları altında bile olabilir. Hal böyle olunca ben de hanıma bundan sonra balık alma işini bana bırakmasını tembihledim. Allah'tan karşıma geçip "balıkçı olaydın da sen yakalayıp getireydin bende bunları almayaydım" demedi Bu arada hoşsohbetin, samimi içten davranışların ve avlaktaki bilumum muhabbetlerin ve ayrıca hediyelerin için çok teşekkür ederim abi. Sonunda seninle yüzyüze tanıştık, çok da güzel oldu bizim için, bi de balık yakalayaydık, yahu balık yakalamayı geçtim bari vuruş alaydık iyiydi ama olmadı maalesef Biz yine de senin gibi bir abi kazandığımız için trofeyi yakaladık abi, sen de ikisini toplasan(Özkan ve ben) bir ispendek edecek kardeşlere sahip oldun
Estagfurullah Yasin, o nasıl söz, ispendek falan. Keşke zamanlar çok daha müsait olsa beraber sık avlanabilsek. Hepimiz çalışan insanlar olduğumuz için zamanlar çok kısıtlı. İyi levrekçiler de çalışan insanlar gerçi ama bizler gibi sabah mesai mefrumu pek olmayan geneli kendi işini yapan insanlar. Bizim boş geçmemiz, genelde zaman ve mekanı tutturamamak ve az spin yapmak nedeniyle nokta atışlarımızın zayıflığı bence. Yoksa malzeme olarak siz, gördüğüm birçok ustadan çok daha iyi durumdasınız. Fazlasına da gerek yok. (akrepliğim tuttu yine ) Hediyeler önemli değil, inşaallah işine yarar. Bende teşekkür ederim. Tembel mizaçlı olduğumdan kaküllü yapmak zor geliyordu. Hediye kaküllü jighead, o açıdan çok işime yarayacak. Beyaz ojeyle boyayacağım yalnız jigheadı. Yüzüş testi de yaptık beraber, kaküllü çok güzel yüzüyor. Özkan'ın da eline sağlık, süper yapmış kaküllüleri ve bir sürü yapmış, sıkılmadan. (Kadir abi'nin de kulaklarını çınlattık) Bende değerli insanlar kazandım gözüyle bakıyorum zaten ava. Balık yönünden zayıf geçeceğini biliyordum gelmeden zaten de sırf sizlerle tanışmak için geldim. İnşallah Gürel abi ve sizlerle birlikte hareketli geçen bir tekne avı da yapmak nasip olur. Gece çok eğlenceliydi benim için. Sevgilerimle...
Doğru söylüyorsun abi, zamanı bi türlü tutturamıyoruz, sadece hafta sonuna bağlı olmamızın bu konuda etkisi büyük. Ayrıca avlaklar bize en az 100km uzaklıkta olduğu için 2 saat deneyip geri dönme olayı da olmuyor haliyle. Senin akrepliğin tutsa ne olacak abi, iğnesi olmayan zehri zararsız bi akrep olur senden ancak Ama yine de malzeme almamı engeller bu söylediklerin Aslında normalde ben bu kadar kısa süre spin yapmıyorum. Genelde akşamdan sabaha hiç durmadan spin yapıyorum ama bu sefer muhabbet daha tatlı geldi spinden Vala Kadir abi sağolsun teknikleri o kadar güzel gösteriyor ki, yapmak hiç zor gelmiyor bize, özellikle bana hiç göre kaküllü yapmak çok kolay (Çünkü Özkana yaptırıyorum ) Siz ayrıldıktan sonra ilk mekanda biz biraz daha oyalandık, siz tam zamanında avı bırakmışsınız, biz avlağa yerleşmeden yağmur yağmaya başladı, senin yılan balığı aldığın yerden yemlileri attık ama takımlarımızı hep ot ve çöp dolu halde geri çektik. Atçek zaten bildiğin gibi... Çok uzun süre durmadan biz de bıraktık avı ve döndük İzmire... Bidahaki seferi tekne avı yapalım abi, ben sanırım bir süreliğine at-çeki bırakacağım. Rüyamda balık görmeye başladım (ancak rüyamda görebiliyorum artık)
:laughing: :laughing: Özkan da güzel yapmış hani kaküllüleri. Bişey alacaksan tulum çizme alman lazım ilk önce. Ben biliyordum zaten o havanın uygun olmadığını. Çamur akıyor, akıntı çok kuvvetli ve çok pislik taşıyor. Biraz daha zamana ihtiyacı var oranın. Sen de sabah 06:00'dan sonra yağmurlu gözüküyor demiştin sanırım. Çokta uykum vardı hakketen. Doğru düzgün dinlenemiyorum ki oğlandan. Zaten İzmir'e dönerken iki üç kez birkaç saniyelik daldım. En tehlikelisi İzmir'e girişte alt geçite girmek üzereyken oldu. Son anda gözlerim açıldı ve tam açıldı. Alt geçite gireceğime üst yoldan devam ettim artık Bir saniye daha geciksem beni alt geçitten toplayacaktınız sanırım. Uykusuz gitmemek lazım, bende sen gibi aslında sabaha kadar atçek yapanlardanım ama bu avda durum spin yapmaya uygun değildi. Zaten bölgedeki avcıların tümünün saat 01:00 civarı avlağı terketmeleri bunun en güzel göstergesiydi. Yemliden bir parça ümitliydim Best gün olduğundan ama o da pek çalışmayınca sohbet etmek daha cazip geldi. Termosunu da çok tuttum ayrıca.
Ben bunu görmemişim, nasılda gözümden kaçmış yav Abi tebrikler çok güzel fotoğraflar ÇEKMİŞSİN:laughing: :laughing: Balığı neden yaptırttın ki? Yazık 14 liraya
:laughing: :laughing: :laughing: Uyuyosun Çağrı, nasıl görmedin. Çok sanatsal fotograflar değil mi? :laughing: Serhat abi tutuyor bana da ölçüsünü alıp, boyunu posunu tespit etmek kalıyor. Sanırsın ki terziyim, levreğe takım elbise dikecem. İri balıkları temizleyip pişirme işi bana ait. Dolapta da yer yok son yakalanan balığı koymaya, mutlaka yapmamız lazım. (yoksa çok sevdiğimizden değil ) Bende yorgun ve uykusuzum. Şimdi ben yapacam yok şöyle olmuş böyle olmuş, mındar etmişin denecek Ben rezil olacağıma param rezil olsun dedim. 25 tl'de tutsa pişittirecektim.
Ya sen bana yolla abi öyle yorgun olunca, bizde bedava Temizler, pişirir, yerim sende doyarsın Bizde 2 haftadır çıkamıyoruz, öyle bir soğuk var ki Başlarım levreğe dedirtiyoridk
Daha önceki avlarda benim de başıma bir kaç defa gelmişti abi, çok tehlikeli. Onun için artık özkana söylüyorum izmire varana kadar konuşuyor ve uykumu dağıtıyor (herkese böyle bi arkadaş lazım ya, kaküllü yapar, yolda uyumanı engeller, hesabı paylaşır :laughing: :laughing: ) Birlikte yine av yapma imkanımız olursa termos emrine amade abi, ben termossuz çıkmıyorum genelde. Sabah dönüş yolunda nescafe içmek için bile kullandım, azcık soğumuştu ama yine de gideri vardı Tulum çizmeyi almamamın sebebi şuydu; Özkan kendi tulumunu yeni aldı, o deneyecek eğer kendine büyük gelirse onun tuluma el koyacaktım, o da kendisine yenisini alacaktı ve cebimdeki akrep bu olaya çok sevinecekti Ama maalesef olmadı, özkanın tulum çok iyi uydu kendisine