önce araştıralım bu kanun orman vasfını yitirmiş alanlar için arkadaşlar karıştırmayalım lütfen orman değil eskiden orman olupta şimdi orman olmayan yerlerin kullananlara tapu karşılığı devridir.. ne olacak peki..tapusu olmayan tapu alacak ve vergisini ödeyecek..lütfen araştırama yapıp ondan sonra kararımızı verelim..
orman vasvını yitirmiş ama sakeri bakımdan strateik önemi olan yerler satılmasın tabikide ama köylümüzün işine yarıyan yerler satılsın.balıkçı sedat'ında dediği gibi vergisini versin.
Mevcut kanunlarımız zaten orman köylüsünü koruyor her yerde,sorun orman köylüsü değil,sorun, orman arazilerine site kurup, orman arazilerine gecekondu(!) yapıp,orman arazilerine otel yapıp buraları işgal edenlerde.
Duyarliliginiz ve cabaniz icin tebrik ediyorum. Imzaladim.Daha fazla insanin imzalamasi icin elimden geleni yapacagim. Sevgiyle kalin.
Kanun başlangıçta zararsız gözükse de, kanun çıkmasına yakın orman talanlarının artarak kanunun kötü amaçlara hizmet edeceğini düşündüğümden oy veriyorum.Bence eski kullanım bedeli alınması olayı devam etmeli
Bildiğim kadarıyla dededen kalma arazilerin ve tarım için kullanılan arazilerin ruhsatlarıda verildi.Yada bir şekilde alındı.Ayrıca bunun kriterleri var.Mesela zeytin ağaçları.Arazi üzerinde dikilmiş 20 yıllık zeytin ağaçları varsa o arazi o insanların üzerine tapulanıyor.Ama yinede ben karşıyım sizi bilmem. Belek kıılarının 2005 teki hali ile şimdiki hali arasında nasıl farklar var bir inceleyin ve durumun vahimliini anlayın.100 yıllık ağaçlar kesilip golf sahası yapılırken buna sessiz kalmak vatana ihanettir.
3 kuşuş için memleket satılmaz kusura bakmayın Bugün orman olan yerler yarın ne olacak bu yasa kabul edilirse Orman vasfını ya kedilerin kuyruğuna bağlanan gaz tenekeleriyle çıkan yangınlar sonrası yada izinsiz kesimlerle kaybediyor bu yerler.Göz yummayalım lütfen
peki bu arazileri kullanan insanları çıkarabilirmisiniz yerleriden? devlet her şeyden vergi alıyor ama 2-B de yeri olanlardan alamıyo bu devlete külfet oluşturmoyurmu sizce?o toprakları(stratejik yada ekolojik öneme sahip olmayan yerlerden bahsediyorum) satıp babalar gibi vergisinide alır.