Malzemeler: - Kişi sayısına göre istenilen miktarda ayıklanmış karides - Tereyağı - Kırmızı pul biber - Kekik - Dilim kaşar peyniri Bunlara ilaveten bir çok malzeme eklemek mümkün. Sarımsak, soya sosu, şarap vs... Ama bana genelde bu kadar malzeme yetiyor. Yemeğin yapılışı yağda yumurtadan daha zor değil kesinlikle. En geç 5 dakikada servise hazır. Genişçe bir tavaya yarım çorba kaşığı tereyağını koyup, kızdırıyoruz. Ardından tavaya karideslerimizi atıyoruz. Üzerlerine dilediğimiz ölçüde pul biberi ve bir miktar kekiği serpiyoruz. Orta ateşte karidesleri sularını iyice salana kadar karıştırıyoruz. Sonrasında dilimlediğimiz kaşarlarla düzgünce karideslerin üzerini örtüyoruz. Kaşarlar eriyip, tavadaki su bütünüyle çekilmeden ateşi kapatıyoruz. Yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun. Dikkat : Bu yemek aşırı derecede kolestrol içerir. Yemeğin kolaylığına ve lezzetine aldanıp, çok sık tüketimi rahatsızlık yaratabilir.
Emre süper bir tarif ve uygulaması... Bana da arkadaşın birisi demişti " Ekrana ekmek bansım geldi " diye.. Bu da aynen öyle olmuş... Afiyet olsun.. Bu arada Bülent'e de hak veriyorum. Biz yaştakiler için kollestrol açısından 3 ayda bir uygun olur..
Çok pratik bir karides tarifi 2 Tahmin ediyorum 12-15 yaşlarındaydım. Bir balıkçı barınağında... Sabah öğlen arası bir vakit... 1 torba (3-4 kg) karides ile geldi balıkçı ağabeyler... bir kaç kavanoz tahin ve bolca da limon vardı ayrıca.. kocaman bir alüminyum tepsiye herkes karidesleri ayıklayıp dizmeye başladı. temsinin tamamı dolunca üzerine bol yağlı tahinleri döktüler.. Tuzu eklediler... başka da bir şey yoktu... Taş fırına gönderildi tepsi.. ve geldiğinde cozurtu sesleri bitmemişti.. üzerine limonları sıktılar.. Sıcakken sıkılacakmış.. Sadece ekmeği bandırarak yediğimizi hatırlıyorum. Çatal falan yoktu Evde de pişirilebilir..
Emre ellerine sağlık fotoğraf da anlatım da çok güzel başlığından kopya alıp ben de bir tarif ekleyiverdim
Deniz bir dahaki sefere bunu mutlaka dene. Yem yapmayı bırakıp karides tüketeceğine bahse girerim. Çok rahatlıkla çiğ olarak da yiyebilirsiniz. İnanılmaz güzeldir. Biz yemeye bulamıyoruz millet yem yapıyor,çok tuhaf bu dünya çookk
Emre nefis görünüyor gerçekten. Birden canım çekti. Eve giderken bir markete uğrayayım en iyisi. Acaba bunu hazır dondurulmuş karidesten yapabilir miyiz. Eğer yapabilirsek karisdesleri buzları çözülünce atmak daha doğru olur kanısındayım. Doğrumudur
bakmaz olaydım keşke,nasılda canım çekti anlatamam ama yazıcıdan çıktı aldım en kısa zamanda yapıp yemeli sağol eline sağlık
Taylan abi, Dondurulmuş karidesle de uygulanabilir bu tarif. Hiç buzunu çözmeden tavaya koyarsanız, bolca su salıp çorba gibi olacaktır ilk başta. İyice suyunu çekene kadar beklerseniz pek bir farkı olmaz.