Comet mepps (4 numara) hakkında çok iyi balık aldığı söyleniyor bu gerçekten doğrumu.Almaya derğermi.
Ne avlanacağına bağlı.. nerde avlanacağına bağlı.. hava ve su durumuna bağlı.. bu faktörlere göre seçilecek renk ve desen en önemli kriter.
Fatih kardeşim sen Comet Mepps sorunca ben de kendi meppsimin resmini koyacaktım çok iyi iş yapıyor diye, sonra bir baktım benim mepps de Comet miş Resim biraz bulanık çıktı ama yine de anlaşılıyor ve turna için mükemmel iş yapıyor, şiddetle tavsiye ederim, fiyatı biraz pahalı ama bence değer
Mert abinin dediği Aglia da bu bunu da yeni aldım ama hiç denemedim. Aynı Comet gibi iyi iş yaptığını biliyorum. (Bu arada Comet de Fransız malı Mert abi ) Bu ikisi de Aglia nın iyi iş yaptığı bilinen diğer modelleri, Bir de ağır kurşunlu bu mepps var uzak atışlar için mükemmel ama adını hatırlamıyorum kutusunu atmışım. Bu da daha çok suların soğuk olduğu turnanın diplerde olduğu zamanlarda çok daha iyi iş yapıyor. Nedendir bilmiyorum ama bu turnalar turuncu renge dayanamıyor
Mehmet, Aglia'nın sahtelerini değil de Fransız olanını diye belirtmek için yazmıştım... Neyse... Özellikle üzerinde kocaman 4 yazan kırmızı - beyaz modeli ile sezon açılışında kum ocaklarında ilk turnayı yakaladım bilginize
. Turna için denicem bu kadar met ettiler bakalım iş yapacakmı gerçi comet işini yapsanada bizde iş yok be abi
Meppsleri maximum kaçlık misina ile atıyorsunuz ve çelik beden şart mıdır turna avı söz konusu olunca?
Turna avı için 0,25 - 0,30 arası iyidir ve çelik beden mutlaka olması gerekir ama eğer ip misina kullanıyorsanız çelik bedene gerek yoktur.
Teşekkürler. İp misina demişken kullandığınız, tavsiye edebileceğiniz marka - model var mı acaba? avmarketi.com'dan 30'luk makine ile birlikte almayı ve denemeyi düşünüyorum ancak karar veremedim bir türlü.
İp misina hiç kullanmadım, ne desem yalan olur kardeş Ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar, abiler bildiklerini esirgemeyeceklerdir
Sadece iyi bir mepps kullanmak yeterli değildir zaten doğru renk ve desen, doğru zaman, doğru hava koşulları ve doğru avlak... hepsi birbirine bağlı kriterlerdir... ip misine 0,18 mm öneririm. benim kullandığım 8-9 kg çekeri var. atış mesafesini artırıyor. 0,25-30 naylon misine için ideal.. daha kalını olmamalı. yine de ip misine 0,18 ise çelik beden kullanmakta fayda var.. ya da sahte yeminizin önüne 1,5-2 karış daha kalın bir ip misine kullanarak sorunu çözebilirsiniz. çok değişken rakamlar var.. 5-9 YTL arasında... sahteler 3 YTL Bu konuda çok tartışmalar yapıldı ve orjinaller galip geldi İp misine bütçe ayrılıması gereken bir konu.. En mantıklısı toptan satın almak 1000 mt gibi.. daha sonra paylaşmak ama başlangıç için alışma süresinde bana kalırsa remixon gibi orta halli bir şeyler denemek lazım.. sonrasında kaliteli olanlara geçin.. ip misine ile ilgili her zaman yazdığım bir uyarı var.. tekrar yazayım kesinlikle 0 C'ın altında (-) dereceli havalarda kullanmayın sudan çekerken buz tutuyor.. 2. atış imkansız oluyor..
Fatih bu döner kaşığı hiç kullanmadım ama benim sana nacizane önerim little cleo kaşık. Ama piyasada sahteleride bolca var. Ben orjinalini bulabildim. yarısı mavi yarısı parlak olanını ve gayet verim aldım. Kolay gelsin