Gel sen beni dinle al şu makinayı... https://www.fishermans-partner-shop...ationaerollen-Axxa_Saltliner_4000-162159.html Alamanca yada ingilizce bilen biri ile bu firmadan direk olarak isteyebilirsin.. Çok sevdiğin kardeşinde sevinsin bari,muhteşem bir makina,levrek falan vız gelir bu makinaya,bu makinayı 30/50 kg arası balıklar zorlar anca.. Bu kıyağamıda unutma.sevindir kardeşini...
Ya abi bu makina dehşet bişeymiş yaaa bu makinayı alsak bişey olduğunda neetcez asıl sorun o hakkaten makine fena bişey...bu arada detay özellikleri tur ölçüsü tur sayısı kafa kapasitesi yazılı değil biraz araştıracam abi bunu çok beğendim.:thumb:
Daiwanın konforunu kullandığım hiçbir makinada yaşamadım ben de. Balığa çıkamıyorum ki dün bir boşluk buldum 2 saat at-çek sonucu zıplayan 2 kefal gördüm okadar :laughing:
Bu gün bende iş arası boşluk buldum bi wtd yapayım dedim kefallerle birlikte kutu kutu pense oynadık hepsi okadar yarın da bi sabah suyu imkanım olacak iş arasında.bakalım neler olcak:thumb:
Gayet memmunum.Sevenerek kullanıyorum ama dediğim gibi yeni aldım sayılır şuan için hiçbir zararını görmedim.Fiyatına göre tavsiye edeceğim bir ürün.
Sen bilirsin,gerçi bu makinanın 3000 binliğide var ama oda 370 gr civarı.. Dediğim gibi sen bilirsin karar senin yanlız makina çok iyi bir makina...
Merhaba, ayni makine sorunundan ben muzdaribim, makine ariyorum ayni sekilde Exage 5000 fc makineme berkley .28 sanirim fluorocarbon misina sarili misinayi duzeltmekten av yapamiyorum resmen, dun cildirtti her atisimda biri duzgun olursa diger atisimda spoolda dugum oluyor yada tam ne demek oldugunu bilmiorum ama dolasip ust uste biniyor istesem bu kadar karistiramam, makinenin spoola sariminda misina sariminda sorun yok, eski konulara baktim duzgun sariyor ama bir turlu randimanli kullanmama izin vermiyor, en son sinirden firlatacaktim artik gole Exage 5000 den daha kucuk 25 yada kafa olculerinde daiwa oncelikli hani makinelere bakabilirim? .18 civari olcude misina kullanmayi planliyorum normalde shimano bakardim ama exage yildirdi sagolsun yedek kafasina sardigim misinada da bir kac sefer yapti farkli olcude misinayla deneyip cekicle kirasim var sinirden
Sence ben shimano'yu sevmediklerime hediye ederken, deli miydim? Ben bir hata ettim, onlardan birini denize attım. Yağı vs. bir sürü kirliliğe yol açmıştır şimdi o. Hataydı ama mazeretim var: öfkede akıl olmaz. Ama sen iyisini yapmışsın, göle atmamışsın. Exage'in rotoru çok dingildek. Tasarım açısı ufacı yükte bile kayıyor, bu da sarımın ve gam yapmasının bozuk olmasına yol açıyor. Daiwa tavsiyesi vermek zor, zira görüyorum ki, burada balık tutmak hiç bir şeyken, ağırlık herşey olmuş. Ucuz daiwa'lar ağır. Biraz pahalıca olanlardan almak gerekiyor. Ha, daiwa'nın 350gr olan makinesi, ötekilerin 250 gr olanından daha az yorabilir genel toplamda. Ama bu av stilinize bağlı. Bu nedenle, tavsiyem abu garcia, shekaspare, mitchell gibi markalara bakmanız yönünde. Bunların 180 - 220 TL bandındaki modelleri çok daha makul olabilecektir, incelemek lazım.
zaten dün balıkta sizin yazılarınızı hatırladım misina dolaştıkça göle atmadım ama çekiçleyebilirim her an ağırlık benim için çok mühim değil hafif olupta bu şekilde sorun yaşamaktansa ağır olsun ve tek seçeneğim artık daiwa diye düşünmekteyim hatta moulinet procaster düşünüyorum sizin düşüncenizide almak isterim bir sorum daha var , spin makine yerine yine 50 lik kafaya sahip surf makine kullanabilirmiyim acaba aynı makineyi çünkü sazan avında farklı kamışta da kullanmak istiyorum ? surf makine aslında çok ihtiyacım yok açıkçası ama spin makinede aslında işimi görür
Hadi bir biomaster aldın, meydanı açık buldun savura savura, sallaya sallaya attın. Sonra 2. bir aynı marka aldın, sevmediğine hediye dedin sallayıp attın. 3. yü aldın, onuda hediye olarak salladın, 4., 5. sonu yok. Adama sormazlar mı '' Hadi 1 aldın attın da, sonra 2,3,4,5..... niye aldın '' diye. Benim pencereden böyle gözükür. Acaba demeden kendimi alamıyorum Serdar. Bizim kullandıklarımız Stellaydı da, yanlışlıkla mı Exage amblemi basmışlar diye ? Bu serinin 2500, 4000, 6000, 10000 lik makaralarını kullandım ve de hala devam ederim ve bu bahsedilen sorunların % 1 ini bile yaşamıyorum. Hayret ki ne hayret. Acemiliğimden olsa gerek, kaç kere balık yerine tekneyi pervane aksamından yakaladım. O çekti ben çektim, o çekti ben çektim; amma velakiiiin, ne o dingildek dediğin müşküllezde, ne de başka müşküllezlerinde bahsettiğin sorunu / sorunları hiç yaşamadım. :thumb: Neden ki ? Var bir yerlerde bi şey ama................................
Tevfik abi, senle ben başka denizlerin yelkencisiyiz. Sen ancak şehre yakın barınakta, koyda yelken açıyorsun, bense ümit burnunda, okyanusata filan, aramızdaki fark bu. Sen dur bir makine alayım dersin, gider süsüne püsüne bakar, alırsın. Bense, iğne almaya giderim, iki tane makine alır çıkarım, eve atarım, bir gün kullanırım belki diye. İşte aramızdaki fark bu. Neden öyle yaparım? Bir gün bir yerde atıyorum kaşık çekerken, sahte çekeyim derim, makine o işe uygun olmaz. Yazarım aklıma. Bir gün malzemecide bakarım, o işe uygun bir makine var, fiyatı da uygun, kapar atarım eve. Eğer gene bir gün, ava gidince, bir şekilde aklıma "ya sahte çekecek olursak?" sorusu gelirse, ancak o zaman kutusundan çıkar, avlağa gider o makina. Yada bazen, dur şu yeni oyuncağı biraz oynayalım derim, o olur. Anlayacağın, yada belkide anlamadığın şekilde, senle benim tarzlarımız çok farklı. Bu yüzden, sen benim niye onu bunu ve şunu aldığımla, neden denize attığımla uğraşma hiç. Diyorum bak, son baharlar bu görüp göreceğimiz sevgili abim, kırlar diyorum, kelebekler diyorum, çiçekler diyorum, kaç kez daha söyleyeyim pek muhterem abim?
Ve öbür cihetten bakarsak... Hadi ben yaşadım, neyse de... Burada başıma böyle dert açtı diyen bu bir sürü insan da mı hayal görüyor abi?
Demek ki bunun için karşılaşmamışız. Şöyle bir şeye ne dersin ? 7 m. yi rahatlıkla sığdırırız. :laughing: http://www.jeanneau.com/boats/Sun_Odyssey_469.html Gerçi okyanus aşırı geldi ama, bir daha okyanusun yüzünü göremedi.