merhaba arkadaslar uzun süredir forumlara okuyucu olmaktan başka bir katkıda bulunamıyordum ancak fırsat buldum.yıldırım nikahı kararıyla 5 yıldır yaşadığım izmirden ayrılıp erzurumun ispir ilçesine yerleştik yaklaşık 3 hafta önce eşimle.bilenler vardır belki ispirin içinden çoruh nerhri geçmekte ve benim içinde bulunmaz bir fırsattı böyle güzel bir yerde yaşantıma devam etmek.burada herkes cok sıcak cok samimi gerçekten gelinip gezilesi görülesi ve zevk alınası yerler.buradan halkla birkaç gün içersinde başladık çoruh hakkında sohbete.özellikle kaygım buralarda tırıvırının yaygın olabileceğiydi.ne yazıkki korktuğum başıma gelmişti üstelik sandığımdan da kötü bir durumda.burada herkes tırıvırı kullanıyormuş bakkallardan kolayca temin edebiliyorsunuz ve hiç bir önlemde yok.dün kaymakamlık binasına gittim bu durum hakkında neler yapılabileceği hususunda ama kimse önlem alınamayacağını söylüyor.satan bakkala söylediğimde bizim gibi son adamlarla uğraşacaklarına bunları imal eden yerlere önlem alsınlar diye o da kendini savunuyo cebine giren parayla ilgileniyor sadece.tırıvırı kullanmanın sakıncalarını anlatmama rağmen kendi bildiklerini okumaya devam ediyolar.inanın buralarda durum içler acısı.hatta dün bir müdür yardımcısıyla yaptığım sohbette daha da feci sahnelerin oldugunu söyledi bana ..bildiğiniz üzere tüp ve dinamitle yapılan katliamlar ...amacım sizlerin de tavsiyeleriyle bu kötü gidişata bir an evvel dur diyebilmek.ilerleyen günlerde buraların güzel resimlerini gönderme fırsatı bulacagım inşallah.tavsiyelerinizi bekliyorum.hepinizin mutlu huzurlu olması dileklerimle...