çorum çomar barajında levrek

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında çorumlu uğur tarafından paylaşıldı.

1. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

2. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Bu balığı çok seviyorum, tebrik ederim harika levrekler yakalamışsınız.

3. LapinCash

LapinCash

Mekanınız çok güzelmiş gerçekten balıklarda bir o kadar güzeller maşallah.Hala canlılar sanırım ;):)

4. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

bu balıklar sevilmezmi abicim bence tatlısuda eti ve avı en lezzetli ve heyecanlı olan bir balık :)

5. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

teşekürler kardeşim eve getirdiğimde hala canlıydılar resim çekerken 1 kaçı oynamışlar:D

6. 3182

3182

Çoruma sevgiler saygılar. Bizim işyerindeki çorumlu arkadaşlara gösterdim resimleri çok hoşlarına gitti.

Bu balığı daha önce 5 tane sıyırtma silikonu tek iğneli bedene dizerek çapari gibi çalışarak yakalamıştım. Aynı şekilde sanırım orada da iş yapar.

Birde canlı gümüşü nasıl iğneya takıyorsunuz sırtındanmı gözden gözemi? (Çorumlu hemşerileriniz sordu bu soruyu :D )

7. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Tebrik ederim baya bereketli olmuş avınız , benim merak ettiğim soruda lezzet bakımından nasıl oluyor tatlı su levreği....?

8. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

çorum barajında at çek usulü balık tutmak çok zort hiç ihtimal vermiyorum :)
    canlı yemi ben sırtından takıyorum daha iyi oluyo eğer balık canlıysa tabi canlı değilse kafasından direkte takılabilir

9. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

lezeti bakımından denizde mezgit alığına benzer tatlı sudada yayın ve turnaya benzer ama balığı pişirmeyi iyi bilirsen usülünce yaparsan hepsine 1000 basar
    eti çok lezzetli ve hafiftir diyer tatlı su balıkları gibi kokusu yoktur o yüzdende çok tercih edilen bir balıktır:p

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    uğur güzel manzaralar aynı mekanda bende sabahladım sabaha kadar 1 kere vurmadı sabahta 9 a kadar 1 tane alabildim başka yere gittim toplam 6 balık ile günü kapattım

11. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

nasib değilmiş demekki abi birdahaki sefere:)

12. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    öncelikle balıklar için tebrik ederim çok güzel balık yapan biri olarak size katılamayacağım çünkü turna hariç hepsinden tuttum vede yedim alabalığı saymazsak sudak bu balığa 1000 basar bencede birde ben bunun en büyük olarak 500gr.civarı yakaladım ama belgesellerde bayağı büyüklerini yakalıyorlar o balık daha mı farklı ki

13. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    kusura bakmayın ama sudak ile tatlı su levreği arasında lezzet bakımından pek fark yok sudak daha etli ve çabuk büyüyüp tez çoğalıyorlar bunlar böyledeğil daha nazik büyüyor sudak yumurtalarını korurken tatlı su levreği korumaz ve dier balıklara yem olur büyüyünce kendi yavrularınıda yer buyüzden sudak kadar çoğalmaz ve avı sudakta olduğu gibi sıkıcı değildir mücadele eder kolay kolay ürkmez sudak çok tırsak hayvan avcılığı çok incelik ister hava durumu falan göz önünde bulundurursak sudak yakalamak baya zahmetli bence tatlı su levreği vazgeçilmez turna yemedim ama etinin lezzetli olduğunu hiç duymadım sadece yakalaması zevkli ki zaten balıkçılığın en güzel yanı yakalamasıdır

14. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

bende sudak tutum ama yapılışına bağlı sanırsam sudakla tatlı su levreği arasında hiç bir fark yok sadece sudağın eti daha tez dağılıyo pişirilirken o kadar
    pişirilişte büyük farlar var:)

15. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

katılıyorum sezai abi sudak ile tatlı su levreği arasında büyük farlar yok ikiside aynı familyadan geliyorlar

Son düzenleme: 22 Haziran 2010
  16. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    bence yöresel olarak değişiyor tatları bende tatlı su levreğini hiç beğenmedim trakya bölgesinde yakalamıştım sudak avcılığına gelince hiç de bahsettiğiniz gibi değil bir iğnede çok kez iki sudak çektiğim oldu 200gr.sudak yakalanıyordu hissetmediğimiz için bekliyorduk 3-4 kg.gelen sudak ta ona geliyordu 8-10 kg.gelenlerini yakalayanlar oldu hatta getirirken misinamı kesen sudaklar oldu yani sudakta kendi türünü yiyen bir balık 1995 lerde olta yetiştiremezdik 3 olta atardım üçüne aynı anda yakalanırdı şimdilerde bilinçsiz ağcılarımız ve su ürünleri sayesinde müzelik oldu olta balıkçılığını kesmek için baraja saldıklara kaya balıkları diğer türlere zarar verince ilaçlama yapmış arkadaşlar bu sene tam yumurtlama mevsiminde kaya balıklarıyla birlikte sudağın yemi olan gümüşleride öldürmüşler

17. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    sudak güzel balık kendi ırkınıda yiyor neredeyse tüm dişli balıklar gibi ama sudak yumurtasını balıklar çıkana kadar koruyor yani gümüşler sudak yumurtasına dokunamıyor buda sudağı çoğaltıyor pek mücadele etmiyor oltaya vuruşu kişiyi tatmin etmiyor sportif balıkçılık için pek tercih edilmiyor 200 gr tatlı su levreği 1 kg lık sazan gibi vuruyor oltaya buda heycanlandırıyor buyüzden tutması çok zevkli

18. havagazi askeri

havagazi askeri Soner Pehlivan

En İyi Avı:
    Sazan 9.3 kg, Turna 3.5 kg, Yayın 15.4 kg
    Tebrikler.. Biz buralarda bu balığa testere balığı diyoruz. Güzel seri olmuş :)

19. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

gümüş balığı her balıktan daha teğlikeli sudak olsun levrek olsun turna olsun çünkü daha yumurta attıktan hemen sonra direk yumurtalara sarılıyo gümüş yemek için ayrıca atıldığı barjda veya gölde temizlenmesi imkansızdır o gene ürer siz merak etmeyin en fazla 1 sene:)

20. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Tebrikler uğur kardeşim. daha büyük avlara inş... hafta sonu bende gideceğim :D Sezai gelirse on la gideriz.. ne dersin Sezai?