Çorum Sudak Avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stillborn19 tarafından paylaşıldı.

1. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    (Pirana19) İle ani den aldığımız karar ile Sahurdan sonra yemimiz olmadığı halde kendimizi merada bulduk İlk önce çapari ile biraz yem balık topladık teker teker kancalara takıp attık
    Hava iyice ağardı Biraz daha yem balık topladıktan sonra serhat yanında geritdiği 0,15 misinya çapari kancası bağlayıp hamur ile inci balığı yakalamaya çalışırken bende oltaların başında oltalara bakıp yemliyordum aradan 1 saat geçti güzel tombul bir kasna aldım
    Sudaktan Ses seda yok Zaman ilerliyordu güneş Şafaktan yavaş yavaş yakmaya başlamıştı Bikaç ufak vuruş daha aldım sonuç yoktu aynen bu şekilde saat öğlen 12 ye kadar devam etti ben ve serhat farklı noktalarda oltaların başında kestiriyorduk sıcağın etkisiyle iyice mayışmışım yorgunluğumun verdiği uyku beni iyi baymıştı serhar yanıma gelmiş haberim yok oltaya bir vuruş geldi oda ne sabahtan beri beklediğim balık bu dedirtecek kadar güzel salladı zili gözümü açtım panik bi şekilde bi baktım serhat beni kandırıyormuş biraz Fırçaladım sabahtan beri bunu bekliyorum dalga geçecek adammı yok olm dedim katıla katıla gülüyor tabi gül gül dedim son gülen iyi güler dedim ve başladım serhat ile muhabbet etmeye biraz sohbetin ardından 40,80 gr atarlı karbon kamışıma bir vuruş geldi kamış C çeklini aldı kalama salıyor CıZzZZzZZZZzzzzZz diye Heyecandan kalbim küt küt atıyor Tasma atmama gerek kalmadı okadar vuruşa balık kendini tasmalamıştır bende tasma vurursam kanca ağzını yırta bilir dedim tasma atmadım yavaş yavaş tadını çıkara çıkara balık kenara geldi ve daha çok hırçınlaştı serhat kardeşimin yardımları ile Balığı kenara aldık saat 14 civarında Avı sonlandırdık 1 sudak 1 kefal ile evin yolunu tuttuk

Serhat 'ın fotoğraf makinası ile çektik hafıza kartı yokmuş bende yemeden önce telefon ile çektiğim bikaç resmi var onu ekleyim dedim

Lavbonun kenarındaki sudak Önceki Avdan kalma bozluktan yeni çıkartmıştım iftara ikisi ancak yeter dedim bu tutuğum yetti :D dierinide zevkine yedik

Bu arada balık 54 Cm 1,950 kg civarı geldi

Son düzenleme: 22 Ağustos 2010
  2. LapinCash

LapinCash

Şişenin yanında gördüm şok oldum , cidden çok güzel av , bende bazen arkadsla gidersem beni kandırıyolar zili öttürüyor bende fırçalıyom :D:D

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Sezai. Sudağın maşallahı var.

4. ..........

..........

maşallah sezai. güzel bir sudak.devamında da rastgelsin...

5. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Ne fırçalaması ayıp oluyo Sezzai.. Tebrik ederim kardeşim. Bana balık çekmek nasip olmadı ama bir daha kine inşallah. Balık güzel balık afiyet olsun iftarda iyi gitmiştir. 30 agustosta görüşmek dileğiyle. Emre Sezainin o anki verdiği tepkiyi bir görsen gülmekten yerlere yatardın . Tam uykuya dalmak üzereyken sıcaktan korunmak için üzerine aldığı montu atarak bir irkilmesi vardı ki anlatılmaz yaşanır :D

6. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Evet birde onu çekerken Göreceksin Kalama sesi insanı daha bir heycanlandırıyor Şakalar oluyor Sinirimi bozuyor ama bende aynı şakayı yaptıpım için Pek tepki vermiyorum :D

Teşekkür ederim Sizede nasip olsun

İnşallah Devamınıda getireceğiz hazırlıksız av böyle oluyor Ramazan dolayısıyla avıda kısa kesiyoz oyüzden bunlarla idare ediyoz çok şükür bunada boşgelmekte vardı :D İnşallah sizede nasip olur daha büyükleri

7. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    uykuya dalmakmı dedin len ben 15 kg yayın çekiyordum rüyamda :D sende vurunda kamışa ahadedim rüya değilmiş :D silkindim kalktım hevesim kursağımda kaldı

8. LapinCash

LapinCash

Aylardır çözemiyrum bu kalama işini.
    Şimdi ben oltayı attıktan sonra zili takıyorum kalamayıda açıyorum.
    E şimdi balık alıp yemi giderken ben nasıl tasmalıcam ben ipi tutum oltayı kendimemi çekmeliyim yoksa hıphızlı kalamayımı kapatmalıyom.Kalamayı kapatana kadar tasmalama olamaz diye düşünüyorum.
    Anında duruş sistemi olan makinelerde ne güzel freni aç 1 tur sonra kendi tasmalıyor nasılsa.
    Diyorumki zili takayım freni açayım zil sesiyle oltayı duyarım freni kapatır tasmayı atarım ?
    Olmazmı sizce siz nasıl yapıyorsunuz ?

9. LapinCash

LapinCash

(quigley3401) adlı üyemiz olan Arman arkadaşım da bana yaptı yamda suyun kenarındayım ben oda arkada açmış savanı oturuyor bi zil çaldı lan dedim noluyor sonra bıyık altından gülünce yüzümdeki ifade tahmin bile edilemez ;):):D

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Ben kalamayı büyük balık gelirse misinayı kopartmasın diye hafif gevşek bırakırım 1 kg altında balık kalamayı açamaz oratalama o ayarda kullanırım tüm kamışşlarımı avlandığım yerde çok büyük balıklar var kamıştan olmak istemem kalamayı sıkmazssan ya misina kopar yakamış sağam çakmadıysan kazığı suya gider kamış hassas ise kırılma ihtimali bile var o binde bir olur ama ihtimal kamışa gelen balığa aslında tasma vurmaya hiç gerek yok ama agolarımız tatmin olmuyor kamış kendisi tasmalıyor zaten balık vurunca kamış bükülüyor ve sonra tekrar düzeliyor bu esnada kamış senden önce anında tasmayı vurmuş oluyor Sert tasma vurmak Balığı kaçırmanda baş sebep olabilir özellikle sazanda balığın ağzının yırtılıp kancanın kurtulmasına ve balığın kaçmasına sebep olur özellikle hassas kamışlarda atarı düşük kamışlarda tasmaya hiç ama hiç gerek yok bu balığı tasmalamadan aldım kamış C çeklini aldı kanca damağına kadar oturdu benim oturmuş kancayı dahada otursun diye tasma vurmam çok anlamsız olurdu mantık bu

11. LapinCash

LapinCash

Anladım basitmiş , yani ben ne olur ne olmaz diye hafiften 3-4 kg. lık bi balığın çekebileceği kadar kalama bırakayım ;)

12. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Evet aynen öyle yap sen en verimlisi oşekildir

13. LapinCash

LapinCash

Teşekkürler..

14. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    gerçekten güzel bir balık...

15. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Sudak güzelmiş.Oltalar boş kalmasın.

16. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    İyice Sudak avcısı olup çıktınız maşallah, raporlarınız eksik olmasın, avınız daim olsun :D

17. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler... gerçekten balık bayağa iriymiş.. daha iyi avlar dilerim.. o bahsettiğiniz şaka balıktayken bana yapılsa, o zili yuttururum o şakayı yapana :)

18. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Daha büyükleri size nasip olsun
    Teşekkür ederim sizinki kadar büyük olmasada idare eder :)

E insan yaşaya yaşaya öğreniyor sizede nasip olsun
    Teşekkür ederim Şakayı yapana zili yutturamam çünkü aynısını bende yapıyordumda oyüzen Bişey diyemedim yoksa kulağını çekerdim :D

19. KARUN

KARUN imdat

ÇOK GÜZEL AV TEBRİK EDERİM,,,
    Böyle güzel levrek çıkıyormu çorumda...

20. KARUN

KARUN imdat

tatlı su levreği,,,bana göre deniz levreğinden daha lezzetli...