Çorum'dan tekrar Sudak av raporu. Serhat & Sezai

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında pirana19 tarafından paylaşıldı.

1. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Kullanılan takımlar : Tek iğneli gezer takım ve Çift iğneli klasik dip takımı.
    Kullanılan yem : Gümüş balığı , bulabilseydik İnci balığı olacaktı.
    Hedef Balık : Sudak.
    Avlak : Çorum'da meçhul bir yer.

Forumdan ve İlkokuldan beri arkadaşım olan Sezai ile sudak avına kaldığımız yerden devam etme kararı aldık. Pazar sabahı günün ilk saatlerinde balığa gidecektik. Benim sudağı özlediğim kadar sudaklarda beni özlemiş olmalıydı. 1 ayı aşkın süredir balık avına gidemiyordum.

Kararlaştırdığımız gibi Pazar sabahı saat 4,15 de yola koyulduk. Giderken içim umut doluydu. Bugün iyi bir av yapacağım diyordum içimden. 45 dakika yolculuktan sonra Avlağımıza vardık. Gittiğimizde hava hala aydınlanmamıştı. Bunu fırsat bilerek kenara yaklaşan gümüşleri kepçe yardımıyla toplamak istedik. Fakat ayışığının etkin olması sebebiyle Çok az sayıda gümüş yoplayabildik. Yaklaşık 10-15 adet.

İlk önce birkaç kamışımızı gönderdik suya. Havada aydınlanıyordu bu arada. Oltalarımızın hepsini suya gönderdikten 15 dakika sonra havada aydınlandı. Gümüşle aramızda yarım kalan mücadeleye Çapari ile devam etmeye karar verdik. Boşta duran kamışlarımızın birine çapari takarak gümüş avlamaya devam ettik. Gümüşler gece ayışığında yaptığı cimriliğin aksine bu sefer cömert davranıyorlardı. Bİr bir yakalanıyorlardı çaparimize. Yeterli sayıya ulaştığımıza karar verince bıraktık gümüş avlamayı. (30-40 adet)

Gümüş yönünden şansımız yaver gidiyordu fakat sudak ? Sudak gümüş kadar cömert değildi bize karşı. Oysa biz ona karşı çok cömerttik. Bir iğneye 2 gümüş taktığımız bile oluyordu. Saat 9.00 sudaklar sessizliğini koruyor. Saat 10.00 sudaklar hala sessiz.

Ava gelirken çocuklar gibi şendim fakat yüzüm asılmıştı bu tablo karşısında. Saat 10.10 geçiyor bir aydır özlediğim kulaklarımda çınlayan o ses Zil sesi. Yaklaşık 20 metre uzaktaki oltadan geliyordu. Sezai oltaya daha yakındı uyardım Sezai 'yi '' Sezai balık '' ! Sezai hemen oltaya doğru bir ok gibi fırladı :) Başladı ilk balığımızı çekmeye Bende hemen yanımda duran kepçeyi aldım Sezai'ye yardıma gittim. Balık yaklaşırken Sezai'ye o meşhur soruyu sordum :) '' Büyük mü ? '' Fazla geçmeden balığı gördük. Bu bir Sudak değil bu bir sazandı. Sezai'nin ve benim gözümüzdeki o ışığın parıltısı Parlaklığını biraz yitirmişti. Balığı hemen suya koyurduk. Çünkü Hedef balığımız Sudaktı Sazan değildi.

Aradan 10 dakika kadar geçti geçmedi. Bir diğer oltanın zili çaldı. Koştum hemen tasmaladım ve çekmeye başladım. Bu sefer hissediyordum bu balık Sudaktı. Fakat kendi oltam olmaması sebebiyle büyüklüğünü tam kestiremedim. Sezai hemen geldi yardımıma elinde kepçesiyle. Balık kepçelendikten sonra balığın tahminimden ufak olduğunu gördüm. Olsun sonuçta bu limit üstü bir sudaktı yaklaşık 50-55 cm .

Saat 11' e gelirken Uyku iyice bastırmıştı. Yanımızda ne bir çul nede altıma serecek herhangi birşey yoktu. Ama uykuya daha fazla dayanamadım yenik düştüm. Taş parçalarının fazla rahatsız edici olmadığı bir bölgeye seriliverdim. Fazla geçmeden uymuşum. Balığa saat 2,00 a kadar ara vermişim.

Uyandığımda Sezai balık çekiyordu. Uykumu henüz açamadan balığı kıyıya aldı. İlk balıktan biraz ufakça Sudak yaklaşık 40 cm. Henüz uykumu açamadan Sezai o acı haberi bana verdi. Oltalarımdan birisine balık vurmuş , gevşek olan kalamanın yardımıyla oltayı bayağı götürmüş. Sezai yetişmiş balığı tasmalamış ama o ara balık çalılara dolamış oltayı. Sezai kurtarayım derken koparmak zorunda kalmış misinayı. Sezai'nin söylediğine göre bir hayli büyük balıkmış. Ya nasip dedim üzülmedim pek fazla.

Saat 3 sularında Sezai 'nin oltalarından birisi hafif hafif sallanıyordu. Hemen başına gittim. Oltayı elime aldım Aniden vurdum tasmayı. Balık ilk anda Büyük bir kuvvetle karşı koydu bana. Oltamın ucunu iyice çekti suya doğru. Sonradan biraz çektim olta boşaldı. Çok üzüldüm bu durumu Sezai ye söyledim '' Balık kaçtı '' Sezai ' de üzüldü. Neyse oltayı sararken tekrar farkettim balık kaçmamış hala oltanın ucunda. Kafa darbelerinden anladığım kadarıyla ufak bir balık değildi bu. Balık kıyıya doğru yüzmüş yakalandığında. Sudak avında bu ilk defa başıma gelmişti. Makinayı sarmaya devam ettim fazla sürmeden kıyıladı balık. Sezai kepçeledi balığı. Günün trofesiydi bu... Yaklaşık 60-65 cm bir Sudak. Hemen Fotoğraf çekindik balığımızla. :)

Oltamızı yemledik gönderdik tekrar suya. Oltalar ara sıra Bizi heyecanlandırıyor O güzel melodiyi zil sesini çalıyorlardı. Son nasibimizi de Sezai kardeşim çekti Bu aralarında en ufağıydı yaklaşık 30-35 cm fakat Balık paylaşımında Sayısal adaleti sağlayacak balıktı :) 4. balığımızdı.

Zaman hızla akıyor Güneş dağı aşıyor ama Balık gelmiyordu. Oltalar sabahkinden daha çok çalıyor, bir ona bir buna koşuyorduk ama balık yok.. . Akşam ezanı okunduktan sonra oltalarımızı toplamaya başladık. Aracımıza yüklenip yola koyulduk.

Güzel bir hafta sonu geçirmiştik. Çorumspor'un maçına gitmek yerine balığı tercih etmiştim ve buna değimişti. Güzel balıklar ve eğlenceli bir gün. Darısı tüm balık severlerin ve forum üyelerinin başına.

Bunlarda bir kaç kare avımızdan.

Sezai ve Günün trofesi :

Ben ve Günün trofesi :

Tüm balıklar:

Son düzenleme: 27 Eylül 2010
  2. fish founder

fish founder Özgür

o kadar güzel bir anlatım ki,
    sanki avlakta sizlerle beraberdim,balıkları beraber çektik :)

tebrik ederim ekibi,

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Tebrikler. Allah daha güzel avlar nasip etsin.

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Özgür ağabey. Bende bu tür av raporlarını okuduğumda büyük zevk duyuyorum. O yüzden sıkılmadan uzunca bir rapor yazma gereği hissettim. Ama avda yaşadığımız heyecanın çok ufak bir kısmını aktarabildim maalesef.

Çok teşekkür ederim. Darısı sizinde başınıza olsun.

5. modena

modena

tebrikler...çok güzel bir av...balıklar şahane...daha büyükleri eksik olmasın oltanızdan...

6. DEREBEY86

DEREBEY86 iBrAhİm

tebrikler

abi tebrik ediyorum raporun avından daha güzel olmuş

7. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    3.5 kğ sazan 55 cm turna şuan için
    Tebrikler güzel av gerçekleştirmişsiniz.çok güzel birduygu hele birde eliniz boş dönmüyorsanız deymmeyin keyfinize

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Siz denizlerin güzeli levrek yakalıyorsunuz bizde tatlı suyun güzeli sudak yakalıyoruz.

Teşekkür ederim raporumun beğenilmesi beni çok mutlu etti.

Günün sonunda gerçekten çok keyifliydik.

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Tebrikler. Daha irilerini tüm amatör ruhlu arkadaşlarıma.

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Serhat. Çok güzel bir sudak. Bu arada Sezaiyi de tebrik ederim.

11. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    En büyük sudaklar sizlerle olsun. :) Tebrikler, avlarınızın devamını dilerim. :)

12. LapinCash

LapinCash

Evet abi ya çok güzel anlatmışsın..Balıklar şahaneler dün benimde başıma geldi boşaldı olta sardım kıyıya 8-10 metre var bi baktım balık sonra çıkarttım.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Serhat ve Sezai kardeslerim.Cani gonulden tebrik ederim.Gercekten cok guzel bir paylasim.Ve umarim sizlerin ornek avciliklariniz cevrenizdekilerede ornek olur.Raporlarinizi takip ediyorum.
    Rastgele...

14. bilent yıldırım

bilent yıldırım bilent yildırim

süper sudaklar.

15. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Hemserilerim benim helaliniz var iyi gidiyorsunuz tebrik ederim her ikinizide.

16. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Nedim ağabey. Darısı Tüm forum üyelerine.

Sizin tuttuğunuz balığıda gördüm gerçekten güzel bi balıkmış. Sezai adına ve kendi adıma teşekkür ederim.

Sadece bizimle değil tüm forum üyeleriyle olsun.

Emre e sende balık tutmuşsun hani raporu göremedim ben. ?

Teşekkür ederiz Emrah ağabey. Gerek yaptığın ürünler olsun gerek raporların olsun bende takip ediyorum. En son gerçek balık derisinden yaptığın sahte çok başarılıydı. O ne oldu kullandın mı hiç ?

Teşekkür ederim.

17. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Senin rekorunu egale edene kadar devam edeceğim sudak avına :) Şaka bi yanada İnşallah bizlerede nasip olur senin tuttuğun gibi bir sudak.

18. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Yorumlarınız için hepinize Teşekkür ederim Darısı Sizlerin başına
    Rastgele

19. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Serhat Ortağım Sende güzel anlatım yapmışsın Teşekkürederim sanada ...

20. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Sağol Abi
    Çorumluyuz HERİİ :))