Dediğin gibi hafif vuruş olduğu zaman makinayı biraz sarmak yemi oynatmak lazım.Bu akşam işim olmasa gidecektim ama bakalım işimi erken halledersem çubukludayım.
Taze yem bulursam bu akşam bende ordayım.Motorsikletinin yanında sandalyede pür dikkat oltasını izleyen tip görürsen o benim
ok ibrahim kardeşim.Bende gelmeye çalışacağım.Çok uzun boylu ve kırmızı montlu birisi görürsen oda benim
gerçeken istanbulu bilmeyen birisi için hele balıktanda yeni anlıyorsa ilk çinekopuda tuttuysa saatlerce sağına soluna bakar bunun çubuk neresinde diye rasgele
Dün akşam saat 19:30'dan saat 23:00'e kadar yanımdaki bir arkadaş bir tane çinekop aldı.Ufakta olsa 2-3 vuruş oluyor.Fakat çubuklunun tam karşısındaki koyun önünde (ismini bilmiyorum) 4 tane gırgır saatlerce ağ attı.Sanırım balığı orada sıkıştırıp alıyorlar.Bizde saatlerce bekliyoruz.Boğazda ağ atmak yasak değilmi anlamak mümkün değil
Çevirdikleri yer burunbahçe'dir.%80 lüfer veya palamut şıkıstırmışlardır.Gırgırlar orda olmasa akacağı yer çubuklu.2005 senesinde burubahçe'de çok iyi hatırlıyorum iki tane gırgır kıyıdan 70-80 metre ilerisini cevirdiler,ağları toplarken inanın gırgır yan yatıyordu,çekemiyordu av sonrasında kıyıdan seçeliyordu ,iri balıklardı (palmut veya lüfer) 25 dk boyunca yedek gemiye balıkları tahliye yaptılar varın siz düşünün.
Bugün öğleden sonra çubukluya gitmeyi düşünüyorum.Havalarda iyice bozdu umarım çinekopta kendini göstermeye başlar.
pazar günü akşam 18:30'a kadar sıyırtma ile yaklaşık 2 kilo istavrit aldım sonra çinekopa atan 2 kişi vardı birisi atar atmaz bir çinekop alınca bende taze yem ile denedim yaklaşık 6-7 kişi vardı saat 21:30 civarı bir kişi daha çinekop aldı ufak vuruşlar oluyor ama halen daha balığın tadı yok.Bayram dolayısıyla boludayım pazar günü dönünce hemen gideceğim çubukluya.Denemeye devam.
Çubukludan yeni geldim.7-8 parça lüfer ve 7-8 parça çinekop sarıkanat alındı.Bana kısmet olmadı bu sefer (lüferlerin hepsi güneş batımında alındı sonra çinekop'a öndü)