CUMARTESİ 23.06.2012 cumartesi günü sabah saat 06.00 da altınapa barajına gittim orda bulunan (kendisini avcı sanan bohçacılar) vatandaşlara baktım ki her biri 15 tane olta atmış baraja. herneyse söylenecek çok şey var.. ama sustum ve bir boşluk buldum oraya da ben yerleştim oltaları döşedikten sonra bohçacılara doğru ayakladım selam kelam derken bir gece önce geldiklerini ve hiç zil sesi duymadıklarını söylediler. ben onlarla konuşurken benim oltalardan birisi kuyruğuna basmışçasına çalmaya başladı koşturdum çektim boştu 1-2 saat daha durdum o bölgede sonrasında toplandım ve oradan ayrıldım. kullandığım yemler ; solucan, sülük, mısır, hamur, kuru üzüm. PAZAR 24.06.2012 pazar günü evde pc den google earth dan uydu görüntülerine bakarak konyadaki barajları ararken gözüme ardıçlı barajı çarptı ve forumda da okuduğum kadarıyla tek tük te olsa balık çıktığı bilgisini edinmiştim. ve bendeki balık tutkusu depreşince saate baktım saat 16.00 civarıydı keşif maksatlı olarak ardıçlı ya gitmeye karar verdim. her neyse neticede baraja vardım oltaları saldım suya tamamen yerleştikten sonra 1-2 saat beklememe rağmen dip oltalarında ses yoktu. şamandıralı oltayı açtım attım aradan 3-5 dk geçmeden mantar oynamaya başladı derken mantar kayboldu çektim oltayı ucunda 10 cm büyüklüğünde israil sazanı 1...2... derken 10 taneye yakın israil sazanı tuttum o boylarda tuttuğumu geri attım haliyle kayda değer bir balık çıkar düşüncesiyle biraz yer değiştirdim değiştirdiğim yerde de aynı 10 cm lik çapaklar çıkmaya başlayınca artık pes ettim toplandım ve iki günlük avı sonlandırdım. kullandığım yemler; ekmek içi, mısır.
Sevgili Kadir, Gecmis olsun...Aramaya arastirmaya devam..Yilmak yok... Birde bu Israil Sazanlari dogaya zararli bir tur.Bence hic geri salmayin.Hic bir sey yapamiyorsan mahallenin kedilerini besle onunla...)))) Sana duaci olurlar.Hem israil sazanlarinin da bir dogal avcisi olur...Dogaya bu sefer oldurerek hizmet edersin... Garip degil mi? Bir yandan yakala sal falan diyoruz...Bir yandan oldur kedilere yedir falan. Insaallah kafani karistirmamisimdir. Aslinda burda yapildigi gibi sitelerde dogaya zararli baliklari mumkun oldugunca imha etmek icin organizasyonlar duzenlemeli.Mesala bilmem ne barajinda israil sazani, tilapya hedefli organizasyon.Bu tur yakalandimi kesinlikle salinmayacak. Herkes ne kadar yakaliyabilirse yakalasin, hunerini gostersin. Sonra mesela bu baliklari anlasilan sembolik bir gubre fabrikasina satacak, gelen geliri amator balikcilik uzerine surdurulebilir balikcilik acisindan ciddi calismalari olan taninmis bir Dernege hibe edecek. Bu Ulkede boyle seyler yapiliyor.Insaallah benzer organizasyonlari Turkiye'de de goruruz... Paylasimin icin tesekkur ederim. Gonlundekine rast gelsin.
Kadir kardeşim ne hikmetse sazan bizim buralardada ya limit altı yada yok olanda israil sazanı . 1 inden sonra kayseriyi deneyeceğim . bende gittiğim avlaklarda senin gibi açık büfe yaptım ama nafile . sularımıza israil sazanını kim atıyor bilmiyorum ama hiç ama hiç iyi etmiyorlar . bundan sonra daha bereketli avlar geçirmen dileğiyle dostum . rastgele
bu arada hüseyin abi fikrin şahane gerçi israil sazanı yakalamak için ülkemizin çeşitli yerlerinde bu tip organizasyonlar yapılıyor . ama ne kadar temizliye bilirsinki . virüs gibi bişi bu israil sazanı
arkadaşlar pazar günü beyşehir gölünden çok güzel sazanlar aldım. klasik 3 lü dip oltası,yem olarak solucan kullandım,şu aralar beyşehir gölü güzel av veriyor.tek problem öğleden sonra saaat 2,buçuk ila 3 arası kıyıya çok yakın ağ seriyolar.bizim oltaların resmen üzerine ağ attılar. polemiğe girmek istemediğimizden 3 te toplandık. saat 3 e kadar toplamda 7 adet bir,birbuçuk ,iki kilogram arası sazanlar yakaladık. yani sazanda konya bölgesinde beyşehir gölünden başka avlak yeri tanımam. sazan avı seven arkadaşlara tavsiye ederim saygılarr
valla ben israili boyu ne olursa olsun geri salmıyorum çünkü zararlı balık diğerlerini korumak istiyorsak salmamak lazım ama o da bir canlı yaşamaya hakkı var diyen olursa ona da saygı duyarım o yönden bakarsak o da haklı bir görüş
teşekkürler hüseyin ustam israil sazanı konusunda hemfikiriz aslında hani böyle altınapaya gidip akşama kadar oltanın tık dememesi ve ardından da ardıçlıya gelip ufak israil çapaklarıda tutunca, takdir edersiniz ki insan içinden "lanet olsun" der ya hani benim ki öyle oldu adeta öfkemden tuttuklarımı da kahredercesine geri salıyorum. hoş.. salsakta tutsakta bu vahşi ırkın üstesinden biz avcılar zor geliriz gibi geliyor bana. bizim oltalar akşama kadar tutsa tutsa 5-10 tane tutar bunlardan aslında yapılması gereken şu hani kendisini ekmek parası kazanıyorum diye adlandıran ağcılar, ığrıpçılar, bohçacılar varya onları yönlendirmek lazım israil sazanı çıkan bölgelere ecdad boşuna dememiş dinsizin hakkından imansız gelir diye. böyle sahtekar ağcılara diyeceksin kardeş sen balık mı istiyorsun al sana balık. sussam gönül razı değil konuşsam tesiri yok..
Hakancim temizleyebildigin kadari yeter...Oyle bir organizasyonda yakalanan tum sazanlarin salindigini, israillerin sadece tutuldugunu dusunebiliyormusun. Hem media yi da cagirirsiniz. Boylece aksiyonunuz cevreci bir mesaja ve harekete donusur.Herkes duyar bunu hatta belki de yeni uyeler kazanir sitemiz. Bence balikavina.net e boylesi bir organizasyon cok yakisir.
Guzel dostum, Sinirlenme. Balikcilik keyif isi.Bir gun tutarsin, bir gun tutamazsin.Yada hedefledigine omur harcarsin. Israil sazani para etmedigi surece kimse onun pesinde kosmaz.Ama bu kadar cok varsa, amator oltaci bunu pratik acisindan bence hedeflemeli, hem de miktarli hedeflemeli. Gene burda balikcilik malzemesi satan dukkanlarda "hazir mazmoz"da satilir.Ve bu mazmozlar boyle ise yaramaz baliklarin kiyma makinasindan gecirildikten sonra mesela iki kiloluk naylon torbalara konulur ve dondurulur. Bunu deniz balikciliginda sadece kullanacaksin.Nehirler ve goller icin tehlikelidir.Bir yerden bir yere hastalik ve zararli alg tasiyabilirsin. Ama deniz balikciligi mazmozlari yapip, satacaksin.Alin size yeni bir endustri. Burda bu isten cok para yapiyorlar. Iste ozaman ben gorurum o tilapyalari...