Arkadaşlar cumartesi kunduda yaladerma ve palamut vardı belek açıklarında barbun aldılar epey çoktu ben yaladerme ile uğraştım hava çok sakin olmasına rağmen iyi sayılabilecek kadar balık yakaladım. örnek köy ve liman tarafında neler vardı giden varmı.
Yalederma adı verilen bu balık ne kadar büyüyor? Haa birde Mırmırlar ne alemde? Yok mu hiç laradan kundudan mırmır alan? Büyümedi mi artık bunlar?
sevgili gökhan marmariste 18 kiloluk bitanesinin fotoğrafını gördüm balıkçıda ben en büyük 1,5 kilo kadar bi tane yakaladım cumartesi 20 parça kadar yakaladık açıktan kıyıya kadar taramaya bıraktım mırmır hiç yok varsa yoksa balon kıyıya yakın
ozan bey namık arkadaş 30-35 kg bahsediyor. bıakında şu balıklar büyüsün. biraz insaf edin ve yaşama şansı verin.
bu balıkların tamamının o boya ulaşması sizce mümkünmü benim gördüğüm yaladermaların tamamı 35 kilo olsa antalyada suya insan giremez. ayrıca kuzuda okadar büyür hatta daha fazla ama 30 cm -%5 sirkülere uygun yani 350-500 gr.
estafurullah önemli değil asıl mesele bu balıkların tamamının büyümeyeceğini ve kontrollsüz avlanırsada bir daha göremeyeceğimizin farkına varmak yani ikisinin arasında bir yol kurala uy üremesine izin ver limitli davran her zaman balık olsun her zaman tut çocuklarınada anlatmaktan başka tutturma şansın olsun mesele bu bence liman beldibi tarafı nasıl bilen varmı
Bende 30-35 kg deyince, birden gozlerim yerinden fırladı.... Cunku gordugum kadarıyla yaladerma cok nazik bir yapıya sahip olan bir balık. Yani vucut hatları cok ince, 15-20 cm civarına olanlar pestil gibi incecik. Bu yuzden 30 kg luk bir yaladermayı bir an gozumde canlandırdım da, 8 kişilik yemek masası geldi gozumun onune 5-6 kg mı, tamam simdi oldu....
Didekli Kaybolmadi Merhaba Ozan Didekli daha ziyade biraz acik suyu sever. Zargana ile Kiyiya yaklasmasi olur.., cok görülmesede. Sürü büyüklügüde pek fazla olmuyor. Bir cok Baligin yem Yelpazesinde oldugu icin, zaman zaman aciklarda fazla kistirildigi zaman Kiyilara kacar Rasgele
Evet bende buna dünkü avda şahit oldum. Didekli sürüsü kıyıdan yaklasık 80 m. acıkta idi ve dalgalardan secilebiliyordu. Ancak zargana ise mağlum kıyıya yakındı. Ancak ben Didekliyi 30 m. yakaladım. Demek ki bazen kıyıya sokuluyor...
burda didekli mevsimsel ekim gibi gelir kıyıya bi de baharda soğuk poyrazlı havalarda kıyıdan iyi av verir (di) 2 senedir çok az tek tük yani
ozan arkadaş özür dilerim . namığın ipi ile kuyuya inersek sonucu böyle olur işte . tekrardan kusura bakma cahilliğiizi bağışla. saygılar