Cumartesi Sarayburnu...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    2006 nın konusunu bulup hortlatan arkadaşı tebrik ediyorum :)

2. 4443

4443

6 yıl önce tek bir tepki dahi almamış bırakın bahsi dahi edilmemiş akla dahi gelmemiş Mehmet arkadaşın geçim sağlaması :rolleyes:

Benimde dikkatimi çekmemişti doğrusu şu günlerde tartışmaları sürünce dikkatimi çekmiş oldu hihi

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    O dönem bahsedilmemis ama Allahin parmagi yok, bak belasini bulmus :D ne güzel bir örnek degil mi Hüseyin :)

4. 4443

4443

Kesinlikle öyle abi :)

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Bu arada Serdar abi diyorduya 0.18lik misinayla köpekbalığı yakalıyorum diye.

Koskoca adamıda bilemedin 0.30la falan almıştır:D :D :D :D :D

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    0.18 örgü.

Adam yakalayan ise, 0.80 en az, bildiğin mono misinaydı. Mustad'ın hazır bir takımı. Kalın olsa iyide, bir de lastik gibiymiş meret.

7. ENKAZ

ENKAZ ibrahim

Favori Kamış:
    italcanna VULCANO
    Favori Makine:
    STELLA10000 SWPG
    usta balıkçıymışın ne diyelim belki çapariye 7 değil de 17 mt beyaz köpek gelir 0.80 helala olsun valla :):)

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Serdar Abi şu Arnavutköy hikayesini anlatsana bir de:) En az 20 sayfa yorum yazılmazsa bende birşey bilmiyorum:)

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Suya fırlatılan kedi hikayesi mi:laughing: :laughing: :laughing:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O karaköy'deydi gerçi...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    O kedi kesin balik çaliyordu. Allahin parmagi yine olmadigindan bu vazifeyi Serdar abi üstlenip bir kedinin en sevmedigi cezayi infaz etmis :) 1-2kez duymustum o bahtsiz bedevi kediyi

12. toprak126

toprak126 Baki Toprak

Serdar abi bu tetanoz aşısını 2 senede birmi yoksa 3 senede birmi yaptıralım İst.tıp fak. 20 sene çalışmış biri olarak soruyorum.Ben hiç yaptırmadım ne gibi mahsurları vardır merak ediyorum.Teşekkür ediyorum.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Onu bir kaç kez yaptırınca ömür boyu bağışıklık oluyormuş. Valla bize öyle dediler, haydi aşıya dediler. Koca koca adamlar, ilkokul öğrencisi gibi aşıdan kaçmıştık.

Velakin, bildiğim kadarıyla, 2 yıl içinde iki kez olduktan sonra 10 yıl süreyle etkili oluyor. Ama risk gruplarında, yani biz gibi eline ayağına bir şeyler batıp durması muhtemel kişilerde, 5 yıl sorna hatırlatma aşısı yapılıyor.

Yaralanmaya bırakmadan gidip yaptırmak iyi fikir olacaktır bence.

14. giyim16

giyim16 fezail ulukaya

çok büyük geçmiş olsun allah daha kötüsünden korusun

15. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Geçenlerde ben bahsettiğiniz aşıdan oldum malesef. Her nekadar elime iğne batmış olsa da daha önceleri, bu seferki durum vahimdi.

Şantiyede ölçüm yaparken, kör bir noktadan alım yapmak zorundaydım. Şenör arkadaş daha yeni bu işte, bende bıraktım aleti, gîttim reflektörün başına, göstereceğim nereye tutması gerektiğini:)

Son zamanlarda işlerin hafiflemesi nedeniyle şantiye botlarımı da giymemiştim. Derken çukur bir yerde, çamura basmamal için ayağımın önündeki tahtaya bastım:D

Basış o basış, tahta benimli birlikte geliyor:D 16lık çivi tabandan girdi.

Yarım saat kanatmak için uğraştım ama yok. Sonra bir usta geldi,

Dedi ki; şefim elle kanamaz, daha çok kapanır. Sopa ile vuracaksın:laughing:

Uyduk tabi, ve kanadı bir miktar.

Oradan doğru hastaneye. Doktorun demesine göre bu tip durumlarda her zaman gelip aşını vurduracaksın. Geri dönüşü olmaz.

Buradan çıkardığım ana fikir;

Çividen kaçmayacaksın o seni istediği zaman bulur:D

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tetanozun tedavisi yok. Kötü akıbet kaçınılmaz, en iyi durumda bile çokca işkence yaşatır, şakaya gelmez.

Asıl sorun, daha basit yaralanmalarda dahi tetanoz bulaşabiliyor olması. Basit kesikler, olta iğnesinin batması vs. gibi küçük yaralanmalar artık daha çok tetanoza sebep oluyor.

"Son yıllarda en çok görülen vakalar büyük yaralar yerine küçük yaralar nedeniyle oluşmuştur. Bunun bir nedeni büyük yaralara tetanoz riski ile uygun bir şekilde müdahale ediliyor, küçük yaraların pek önemsenmiyor olması olabilir."

O nedenle, böyle bir yaralanmayı beklemeden, turp gibi sağlamken, gidip tetanoz aşısı olmakta fayda var. Ne olur ne olmaz, tedbiri alalım.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tetanoz aşısı olasım geldi, öyle güzel anlatmışsınız ki. :eek:

Geçmiş olsun Çağrı, kötü kaza geçirmişsin. :(

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Hiç durma. Aile hekimine git, üstelik bedava, hemen yapsın bir tane. bir ay sonra bir tane daha. O sana bir daha ne zaman geleceğini söyler.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Toprak olmayan veya toprak bulaşmamış yerde tetanoz olma ihtimali "sıfıra yakın". Genel kabul olarak; misal evinizden dışarı hiç çıkmamış ve evde paslanmış bir bıçaktan tetanoz kapmazsınız. Kutusunda paslanmış sıfır olta iğnesinden geçmez, temiz ama paslı çividen geçmez, yeter ki toprağa önceden temas etmemiş olsun.

İnşaatlar, mezarlıklar, parklar bahçeler en sakat yerler bu bakımdan. Tetanoz bakterisi oksijenli ortamda çok kısa sürede mevta olduğu için şanslıyız, rutubetli, güneş görmeyen yerlerde daha çok barınabiliyor.

Ayrıca; sivri cisimlerin batması, yaranın dar ve derin olması veya geniş ve kirlenmiş yaranın olması riski artırıyor. Sinirlere ne kadar yakın, oksijensiz ortama (derinizin derinliklerine) ne kadar yakın o kadar sakat. Yeri geldimi derin bir çizikten bile (kanamasa da) bulaşabilir. Az bulaştıysa tek avantajınız kuluçka devresinin nispeten uzun olması, yani 2-3 hafta yerine 3-4 hafta sonra hastalanmanız olabilir :) O yüzden "aa kanamadı sadece sıyrıldı" diyerek geçiştirmeyin, toprak, inşaat alanı, park bahçe, kanalizasyon vs gibi yerlerde başınıza geldiyse, hayvan ısırdıysa vs mutlaka doktora görünün.

Tam bağışıklı olduğuna emin olan kişiler için bile derin veya kir-toprak bulaşımlı yaralarda, ısırıklarda, doku kayıplı yaralarda hatırlatıcı doz yapılması gerekiyor. Bazı bağışıksız hasta vakalarında, yara riskliyse, yani hızla çoğalabilecekse bakteri, yara içine- yakınına bile aşı uygulaması yapılıyor.

En güzeli işleri karıştırmadan, sanki önceden hiç aşı olmamış gibi düzgün bir programa başlayıp 10 sene bağışıklanmak. Anca ciddi kesiklerde dert etmiş olursunuz.

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Reçete tarzı bir şey yazıyor;

Aynen şöyle;

Bir doz tetanoz:laughing: :laughing: :laughing:

Bayada kafiyeli hani:laughing:

Daha anlatmadım ama kalanını;

Neyse doktora göründüm ama ayağımda bir ağrı var.(Boru mu 16lık çivi diyeceğim, o da boru gibi zaten:laughing: )

Yazdı reçeteyi gönderdi acile, içeri girdim, güler yüzlü bir pratisyen hekim kardeşim; buyurun dedi.

Ben de verdim elimdeki kağıdı.

Hemen arkadaşa vuralım iğnesini bilmem ne hanım dedi. Ben ki orta okulda dahi aşıdan kaçmış bir insanım. Ozamana kadar hiç olmadım.

Ağzımdan bayan hemşireye; gözünü seveyim hafifce yap diyecektim ki;

Gözünü seveyimi çıkardım ağzımdan, hemen ardından aldığım cevap;

Ne biçim konuşuyorsun sen benimle!!!:eek:

Nutkum tutuldu, önce ne cevap vereceğimi bilemedim. Bir taraftanda üzüldüm acaba yanlış mı yaptım gibisinden.

Sonra toparladım kendimi. Sanki kötü niyetle söylmişim gibi bir cevaptı bu.

Karşı atağa geçmem bir yada iki dakikamı aldı ama.

Kusura bakmayın hanımefendi kötü niyetle söylememiştim o lafı, ama arkasında art niyet arıyorsanız o sizin içinizin kötülüğünü gösterir dedim ve ardından hart diye bir şey etime girdi:laughing: :laughing: :laughing:

Neyse ki saniyelikti

Hemşire: Acıdı mı?

Ben: Töbe töbee!! Sanane! Hadi kaçtım ben sağol, selametle!

Ardından pansuman;

Pansumancı Doktor Who gibiydi sanki:confused: Adam kayıp, seslen allah seslen yok.

Sonra arka odadan mülayim bir bey çıktı;

- Buyrun?
    - Pansuman yaptıracaktımda,
    - Geçin uzanın,
    - Başka pansuman olacak mı? (Bende mi bağısaydım ne biçim konuşuyorsun sen öyle diye düşündüm:laughing: )
    - Olsa iyi olur en azından temiz kalır
    - Peki sağolun, elinize sağlık
    - Geçmiş olsun
    - Geçti bile:laughing: :laughing:

Ana fikir : Daha temkinli davranmak lazım iğne de bir nevi çivi sonuçta, bak nasıl kaklıyorlar:laughing: