Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

Konu, 'Genel Konular' kısmında Salihreis tarafından paylaşıldı.

1. balikci

balikci

Cumhuriyetimizin 86'ncı yılı kutlu olsun.

Yurdumun en büyük bayramı bugün!

2. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Gerçektende öyle..Yaşadığı çevreden (yurtlar) etkilenerek gidiş gelişler yaşayan bir kaç gence izlettirdim, daha doğrusu önerdim.. 2 tanesi bana geri döndü seyrettikten sonra.. " gözle görmeyince algılamakta zorluk çekiyormuşuz, hakikaten çok zor bir dönemden o harika adam sayesinde çıkmış ve bu günlere erişmişiz" deyip teşekkür ettiler..

Hararetle tavsiye ediyorum..izleyin.. izlettirin..

3. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Son Günlerde bir demokrasi havariliğidir gidiyor.. Öyleki dini inanç, IRKÇILIK ve doğru olmayan argümanlar kullanılıp yanıltılan ve aslında kendi hayatında, evinde, işinde, KÖYÜNDE MEZRASINDA, dağında BÖLGESİNDE aşiretinde DEMOKRASİNİN "D" sinden bi haber yaşayan insanlar Demokrasiyi dillerinden düşürmez oldular. Bunlara marksist enteller ve CUMHURİYETLE sorunu olan 2. CUMHURİYETÇİLER de televizyon ve gazetelerin baş köşelerinde kestikleri ahkamlarla destek verirken çalıştıkları kurumlarda bile yapılan anti demokaratik uygulama ve köle misali hiçbir sosyal güvencesi olmadan çalıştırılan kişileri de görmemezlikten gelerek yaptılar..

Toplulukarın içerisinde sayısal çoğunlukta olan hakim taraf demokrasiyi bilmiyor anlamıyor veya gerçek yapısı ile uygulamıyorsa BURADA DEMOKRASİ GEÇERLİ DEĞİLDİR VE ONDAN SÖZ EDİLEMEZ..

Demokrasi salt oydaşma biçimi değildir.. TEK BAŞINA SAYISAL ÜSTÜNLÜK SONUCU İSTEDİĞİNİ YAPABİLME ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇ DEĞİLDİR.. Demokrasi bir
    kurallar zinciridir ve bir halkası eksik olursa DEMOKRASİ olmaktan çıkar..

gizli IRKÇILIK konusunda, DİNİ İNANÇ KARŞISINDA demokrasi ile savunma yapılamaz. İNANÇ DEMOKRASİYİ İÇERMİYORSA VE DEMOKRASİYİ, TEOKRASİYE yada AYRLIKÇILIĞA VARABİLMEK İÇİN KULLANIYORSA burada DEMOKRASİ işlemez ve KİMSE DEMOKRAT DAVRANIYORUM diye yok olmayı göze alamaz.. ALMAMALIDIR..

DEMOKRASİNİN TEMELİ bilgiye ve genel insanlık kurallarına dayanmalıdır, bu manzumenin içinde ahlak değerleri, yolsuzluk ahlaksız, hırsızlıklara karşı mücadele olmazsa OLMAZ kuraldır ve bu MÜCADELEYİ yapmayan insanlar yinede OY alırsa bu DEMOKRASİ değildir.

YARGI demokrasinin olmazsa olmaz belirleyicisidir.. Haklarında ciddi iddialar olan kişiler seçimlere girer ve seçilirse BUNLARI SEÇENLERE DEMOKRAT DENMEZ, ve bu seçim DEMOKRATİK değildir

DEMOKRASİ GEREKTİĞİNDE İNİLİP BİNİLECEK BİR TRAMVAY OLMADIĞINDA DEMOKRASİDİR.... Yoksa, dini siyasete alet etmek gibi DEMOKRASİ de
    amaçlara alet edilebilen bir şeydir.. O sebeple Gerçekten DEMOKRAT OLDUĞU BİLİNEN.. yani.. ÖZÜ SÖZÜ AYNİ OLAN kişilerle demokratik tartışma ve konuşma yapılabilir....Amacı DEMOKRASİYİ YIKMAK olan sahte DEMOKRATLARA demokratlık işlemez.. ZATEN DEMOKRAT OLACAĞIZ DİYE DİYE DEMOKRASİNİN KATLEDİLMESİNE SEYİRCİ KALDIK.

Demokratik düşünce,VE DAVRANIŞ, SAFÇA inanmak değildir.. TEMELİ BİLİMSELDİR. ve AYNİ DÜZEYDE, BİLGİDE, FAKAT FARKLI DÜŞÜNCEDE OLUNAN KONULARDA söz ve fikir hürriyeti anlamındadır.. DEMOKRASİYİ YOK ETMEK İÇİN DEMOKRASİ KULLANILAMAZ..
    Bu durumda DEMOKRASİ kendini korumak için DEMOKRATİK OLMAYAN ÖNLEMLER ALMA HAKKINA DA SAHİPTİR..

ATATÜRK CUMHURİYETİ "Buraya odun koysam seçtiririm" zihniyetinden gelen DEMOKRATLARLA karşılaşmış ve hakikaten odun koysa seçtirecek seçim sonuçları ilede karşılaşmıştır. Ama zamanla bunları aşmıştır. (güncel not... Odunun yerini şimdi "ceket" almıştır..)

Şimdi de böyle bir dönem yaşıyoruz. BUNUDA AŞACAĞIZ ........

HEPİNİZİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN....

4. DENİZ REİS

DENİZ REİS Deniz

Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Sevgili Atamızın rahmetle anıyoruz.

Mumla arıyoruz...

Unutmayalım ki :
    Atamız olmasaydı Bizde olmazdık.
    Başımız dik alnımız açık olmazdık .

Yaşasın Cumhuriyet......

Son düzenleme: 30 Ekim 2009
  5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: