arkadaşlar tekneden çupra avına çıkacağız izmir zeytin eline gidicez. bana kamış makina misna ve iğne markalarında yardımcı olurmusunuz. ne kullanmam lazım
olta olarak size kesinlikle effe adventure tavsiye ederim misina 35lik olsun iğne singapur 6 numara makinaya gelince ben suzumi 40 kullanıyorum yem olarakta izmirde baya ucuz kalamar en ii yem bence rasgele
öncelikle şimdiden rast gelsin. Çipura için en etkili iğne mustad 496-1 veya 2 numaradır. izmirde rahat rahat bulabileceğin çipura yemleri var, yemcilerden onlardan alabilirsin. Mesela biz çipura avı için sardalya kullanırız, canlı mamun kullanırız, boru kurdu kullanırız, madya kullanırız. tekneden avlanacaksan sardalya ve mamunu tercih etmelisin. haa sülünese de gelir, gelmez diye bişey yok. ama sardalyanın kokusu, yada mamunun kıpır kıpır hareketli olması avı birazdaha kolaylaştırır. misina markası çokda önemli değil. derin sularda 0.40' tercih ediyoruz, sığ sularda 0.35'i. makina en az 40'lık olmalı 60 lık olursa daha iyi. tekne için mutlaka kısa tekne kamışı kullanmalısın. markası önemli değil zaten 2 çeşit var tekne için kamış. tekrar rast gelsin.
İsmailciğim, hiç dert etme, hakanın dediği gibi mustad 496 / 1 - 2 ya da benzeri iğnelerden oluşan, mümkünse hırsızlı kurşunla 3 lü- 4 lü bi takım yap, 0.35 lik düzgün bi misinadan oluşan takımla, ama mutlaka giderken güzelbahçede yol üzerindeki yemciden 2 patlak mamun al, bence başka yeme de gerk yok... Rastgele kardeşim... )
arkadasim zeytineline ciftliklerin oldugu mevkiye gidiyorsan yem olarak sadece sülünez ve mamun alman yeterli birazda sirke yengec bulundurman faydalı olabilir