Sevgili dostlar bu seneki yıllık iznimde her zamanki gibi Sinop'taydım.2 Ay içerisinde 4 kez Sinoba gittiğim için fotoğraflar Haziran ve Temmuz ayına ait karışık fotoğraflardır.Bu sene geleneksel gizli cennetimin yakışıklıları ziyaretimi daha önceki sinop gezimde yaptığım için bu seferki ziyaretimde zamanımın çoğunu kerterizlerini daha önce işaretlediğim farklı avlakları keşfetmekle geçirdim.Bu seneki rehberlerim Bekir ve Birol saolsunlar Karadenizin yağmur ormanlarında beni gezdirmedik yer bırakmadılar kaynaklarından itibaren farklı 2-3 derede avlanma imkanı buldum.Girdiğimiz tüm derelerde Kırmızı beneklileri kandırma imkanına sahip oldum .Avlanma metodu olarak her zamanki gibi derin göllerde yada şelalerde döner kaşıkla at çek yaptım... Bazı derelerin çevre köylüleri tarafından özel olarak korunduğunu görmek Benekli dostlarımız açısından güzel olsada bir amatör olarak bu sefer biraz zorlandım fakat rehberlerim Birol ve Bekir'in çevre köylerde kalan akrabaları sayesinde vede güzel ve tatlı sözlerimiz karşısında eriyen köylülerin amatörlüğümüze olan güvenlerini sağlayarak bu konuyuda aşmış olduk..Fakat her şeyden önce o köyden birine özellikle Muhtarına sofular köyünden Koca Davutun oğlu Azizin selamını götürmek şart Smiley)) İlk girdiğimiz dereye yakın bir orman yolunda dağı mesken tutmuş erkek mandaların artık yabanileşmiş suratları ve tehditkar bakışları arasında yoldan geçiş yaparken bayağı bir korktum doğrusu çünküsü dev cüssesiyle arabaya doğru boynuzlarını doğrultan mandanın gücü arabayı uçurumdan aşağı sürükleyecek cinstendi...Sonradan öğrendiğime göre dağlarda yatıp kalkan bu erkek mandaların sahipleri varmış fakat yaz aylarında ağaç kesiminde çalıştırılan bu mandaları getirip götürmek zor olduğu için sahipleri ormanda bırakıyormuş.2 inci uğradığım derede kaynağında koloni oluşturup üreyebilen gökkuşağı alabalıklarını görmek ise ayrı bir deneyim ve tecrübeydi...Bir diğer deredede uğultusunu duyacak kadar yaklaştığımız ayıdan korkarak geri dönmek zorunda kalmak beni bir hayli üzsede bderede 2 farklı formda alabalığa rastlamak bir diğer tecrübemdi...Yaptığım keşif avları bir kaç gün sürsede bu sefer yaşadıklarımı an ve an anlatmak uzun sürecek gibi fakat fotoğraflar her şeyi anlatmaya yeter galiba saygılarımla........ Önemli Not :Sevgili üyemiz Hocamız Yakup ERDEM (KARAYEL)'e Erfelek şelelerinde olta atarken yakalandım.Alllahtan oltanın ucunda yem ve kanca yoktu..Fakat bir gelişi vardı görmeliydiniz Yanıma geldiğinde şelalerde kurgu amaçlı fotoğraf çektirdiğimi görünce bayağı bir rahatladı gerçi Erfelek şelelalerindedi dostlarımız yıllar önce terketmişler diyarı bir kaç su semenderinden başka bir canlıya rastlamamak üzücüydü tabii....Yakup hocamla çektirdiğim hatıra fotoğrafı elime çarşamba günü ulaşacak geldiğinde eklerim.... Dağları Mesken Tutan Mandalar ve Alalar Tek Kuyruk Dereler Rehberim Bekir ve Ben Sadece Gökkuşakları Tavaya Alındı Sisli Dağlar
Kaynanaya Kıyamadım Şelaleler Her İhtimale Karşı Suya Görüntü vermedim Notterdem Kamburu Sinop Cezaevi Tecrit Hücresinde Kaldığım Yıllar Sinop sahil Hatırası Buda Semenderlerin Aşkı Yedigöller Rastgeleder şenlikleri fotoğraf yarışmasında bana birincilik kazandıran Fotoğrafım
Hakan bey Doğaya olan sevginiz örnek davranışlarınız ve güzel anlatımlarınız için nekadar teşekkür etsek azdır..Sizin sayenizde bilinçli amatör balıkçılığın gelişerek duyarlı hale geleceğine olan inancım her yazınızda her anlatımınızda büyümekte Hücre cezanızın Manda Çevirme yerken yakalandığınız konusunda olduğu söyleniyor....(Allah korusun) Yazmadan geçemeyeceğim fotoğraflar kartpostalları kıskandıracak güzellikte
Gerçekten mükemmel bir anlatım güzel bir av ve müthiş fotoğraflar (özellikle ayran tabelasına bittim ) Herkese örnek olacak doğa sevginizi kaybetmemeniz dileğiyle... Nice avlara....
cok guzel bır paylasım elınıze gozunuse saglık. sıze 1. lık kazandıran fotografa hayran kaldım m gercektren mukemmel
Sevgili Kardeşim Hakan Hangi balık alabalık kadar güzelki,hangi yer yaşadığı yerler kadar güzelki vede bence hangi avcı avcısı kadar güzelki. Bunları bana bir kere daha hissettirdiğin icin sana teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgiyle kal.
Hakan kardeş,bu harika kareleri ve güzel avı bizle paylaştığın için çok teşekkürler.devamını bekleriz..slm.
Öncelikle kocaman bir teşekkür size. Bu anı ancak yaşasaydım böyle yaşardım. Bizi bu anı yaşattığınız için ve güzel resimler için çok teşekkür ederim. Eminim daha ne fotoğraflar vardır sizde. İnanın içim gitti sizle gezip bu anı yaşamak için neler vermezdim.
çok güzel bir gezi olmuş,bizimle paylaştığınız için teşekkürler. köylümüzün ağzı yanmış,yoğurdu bile üfleyerek yiyor. kireçle,serpmeyle,ağla vs. ile o kadar çok balık tuttan varki,onlara balık tutan değil,balık yutan demek daha doğru olur.
Cok saygideger ve sevgili Dostum Hakan Bey, Muhtesem raporunuzu buyuk bir tadla okudum. Doga var, essiz baliklar var, Dogaya saygi ve ask var, espri, bilgi, sanat....Ne ararsan...Bu sitelerde cok nadir bulunabilecek buyuk emek urunu essiz paylasim icin sizi tebrik ediyor ve tesekkurlerimi sunuyorum. Saygideger ogretmenim Yakup beyle karsilasmaniz cok hos olmus. Onun paylasiminda da sizi okudum , umarim hakkinizda soyledigi muhtesem iltifatlari duymussunuzdur. Dunya kucuk degil mi? Umarim bir gun bir yerde ben de sizinle karsilasirim ve dostlugumuzu sicak bir kucaklasmayla pekistiririz. Daha nice paylasimlarda bulusmak umuduyla, sevgiyle saygiyla saglicakla kaliniz. Dahasina rast gele
Sevgili dostlarım Erdal ,Şafak,Ömer,Atıf,Mesut Savaş,Ahmet Fatih,Ugur ve değerli Hüseyin ALPASLAN ve Vedat ABAYOĞLU abilerim değerli yorumlarınız ve katkılarınız için çok teşekkür ederim... Uzun soluklu bir macerayı elimden geldiğince fotoğraf karelerine sığdırmaya çalıştım...Beğenmenize sevindim...Bu arada Hüseyin abi dünyadaki doğal yaşam sınırları ne kadar büyük olursa olsun biz amatör balıkçıların duygu dünyalarındaki ortak alanlar elbet bir gün bizleri bir yerde karşılaştıracaktır ben buna eminim...Yakup beyin paylaşımını henüz okumadım özel mesaj yoluyla link verirseniz okumak isterim...Saygı ve sevgilerimle....
Hani sadece fotoğrafları görsem Türkiye olduğuna inanmayacağım.Vatanın heryanı bir başka güzel,bir başka bereketli. Fotoğraflar çok güzel, Yaptığınız av bir o kadar güzel, dünya küçük dedirten Sayın karayelle karşılaşmanız bir başka güzel... Umarım bol bol fırsatınız olur Sinop yollarına düşmek için,biz de mahrum kalmayız bu güzelliklerden böylece...