Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne diyon ki sen? Bir yerlerin ağrıyorsa doktora git, forumda oyalanma boşuna.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz yanlış biliyorsun Haluk abi.

Evet, çıkrıkta kullanılıyor elbette. Ama big game, Marlin ve Orkinos'tan ibaret değil. Çıkrık genellikle onlar için tercih edilir.

Sorun şu, benim zevkime karşı olmaktan ziyade, o Stella'lar maalesef dağılıyor çok zaman o işlerde. En azından eski modelleri öyleydi.

Ve mesele gayet basit, adama babasından, ustasından gördüğü ve güvendiği Daiwa varken, neden Shimano alıp macera arasın? Ha, Shimano belki daha iyidir, olabilir, ama bu her durumda Shimano'nun rüştünü ispat etmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

3. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Valla stella ve saltiga şu an baktım açıkçası bana göre

shimano belirli bir seviye'den sonra tuzlu suda(gerekl güç manasında çözümü müşterilerine çıkrık makinalarda sunmayı tercih etmiş)

Stella üstün körü incelemem sonucundan saltiga'nın ne fiyat olarak ne de amaç olarak rakibi değil.

Daiwa ise geleneksel yollardan çözüm getirmiş olaya.

Shimano stella ile daiwa saltiga yı karşılaştırmak ne fiyat aralığı ne de uygun olduğu av bakımından karşılaştıramayız gibi me geliyor.

Daiwa saltiga ya karşılık ancak shimano çıkrık makinalarını kıyaslayabiliriz.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu dediğine katılırım.

O sahada Daiwa var mı, var ama, var işte, hepsi hepsi..

Fakat orada PENN çıkıyor başta ortaya,c diğer markalarla birlikte. Onlarla kıyaslamak lazım.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    diğer makinaları geçmiş yinede mesafe de,onlarda aynı takımı kullanıyor:) istersen araştır..surf atış için parçalı kamış çok daha maküldür..ve yurd dışında ilk tercih edilenler arasında..sazan avı dahil..bizde el alışkanlığımı,yoksa taşıma sıkıntısı mı dert oluyor..bilindik teleskopik kamışlardan vazgeçemiyoruz:)

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynı mazleme ile teleskopik kamış yaparsan, parçalı kamıştan en az %30 dayanıksız olur.

O zaman aynı sağlamlık için, %30 daha sağlam malzeme gerekir ki, buda daha yüksek fiyat demektir. Genelde bu fiyatta lineer artmaz, %30 sağlamlık %150 fiyat artışı anlamına geliverir.

Diğer yandan, malzeme sağlamlığı istendiği kadar artırılamaz. En sağlam malzemen varsa elinde, en sağlam kamışı yapmak istiyorsan, parçalı kamış yapman haliyle elzemdir

Konu şu aslında, yük parça boyunda dağıtılmalıdır. Parça sayısı arttıkça, yükün dengeli şekilde tüm kamışa dağıtılması güçleşir.

Teleskopik kamışlarda en büyük sorun, parçaların biribirine çok iyi düzgün bir şekilde geçememesidir. Toz vs. yüzünden bu birleşme yerleri tam oturmaz, yükün dağılmasını engeller, dert olur.

7. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Tatlı sucu, sazancı olsam Fox markasından şaşmazdım. Domuz gibi makineler üretiyorlar. Bence shimano, daiwa vs tereyağı kalıyor o makinelerin yanında. Boğaz'a uygun ve cebime uygun makinesi olsa düşünmeden alırdım.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kaan niyetin varsa bir stratos düsün :) ilgimi çeken bir makine. Daha su kenarinda denemek kismet olmadi. Görünüste saglam biseye benziyor

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    stratos fs10000e yi gözüme kestirmiştim zaten Roy zamanında. Param yoktu o ara hiç :rolleyes: alamadım... 540 gram falandı, harika bir şeydi... Denemiştim boğazda, hani şu makina yormuyor bu yormuyor diyoruz ya, buna oturduğun koltuktan "çek oğlum!" dediğin zaman kol kendisi dönüyordu hahahah :)

Fox bildiğim kadarıyla burnundan kıl aldırmayan, doymuş bir firma, o yüzden bizdeki vergi oranlarını karşılayacak indirim falan yapmıyor, kolaylık sağlamıyor, buraya gelişi pahalı oluyor avrupa piyasasına göre, daiwa gibi... Sadece sazana yönelik firma olduğundan dolayı ve pahalı olduğundan dolayı da bizim memlekette sürüm yaparak, dünya kadar mal çekerek fiyatını indirmek pek yapılabilir durmuyor. Özel manyakları var gerçi, bizim shimano-daiwa tartışmalarımıza bir taraflarıyla gülerek bakacak kişiler, onlar isteyince geliyor hala...

fs12000 magnezyum ile bir sazan çekmek nasıl olurdu onu da hayal ederim ayrıca :D Neyse konuyu dağıtmayayım hehheh...:)

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Gel görki kimse kulanmıyor fox marka makineleri,en azından almanyada kulanıcısı çok az,geçen malzemecinin birinde görmüştüm,bir fox marka kamış alana,yanında fox marka (100 euro değerinde)bir makina hediye ediyorlardı,biraz zor piyasaya shimano ve daiwa gibi hakim olmaları...

11. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tipsiz makinalar Selim Abi, bir de bence kullanım olarak tek kötü yönleri kolları. Topuz mopuz yerine ufak tutamaçlar var çoğu makinasında. Onu değiştirseler daha iyi olur. Denediğim makine yormadı o kolla bile ama yine de benim gibi dombili elleri olanların elinin içinde kaybolur onlar. :)

Piyasaya hakim olmak amacında değiller bildiğim kadarıyla zaten. Ben acerationumla mutluyum iki senedir allahtan, ellerim ve cüzdanım kaşınmıyor :D

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kaan bencede kaliteli makinalari var Fox markasinin,sadece makinada degil,her alanda iyi malzemeleri mevcut(tatlisu icin)tiplerine gelince,eh zevk meselesi diyelim:)

13. MehmetKordan

Fox Un makineleri evet güzel ama bir daiwa ya da shimano değil ..Neden?

çünkü zaten fox un makinelerini daiwa yapıyor.Daha önce dediğim gibi tatlı su da makine haricinde herşeyi avrupa kökenli firmalardan tercih ediyorum zaten özellikle ingiliz markaları...

Kullandığım rod pod fox ranger

Fox sazan konusunda yelpazesi baya geniş.

Ama ben makinalarını o fiyata almam,alan da pek yok çünkü makinayı asıl üreten daha kalitelisini o fiyata satıyor zaten:) Keyif için alınabilir.

Fox kamış yapsın,bivvy yapsın ,iğneler yapsın ...yapsın da yapsın ama makine geçmiş henüz 2 -3 yıl olan marka'nın makinesi alınmaz bana göre.

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu arada ikinci makinasinida aldim Daiwa emblem pro nun,makinalar kötü cikarsa,yandin sen Serdar:D :D

Uploaded with ImageShack.us

15. MehmetKordan

Abi o linkte ki konuyu araştırdım zaten ,ama boğaz avcısı için doğru bir kaynak olamaz...Valla teleskopik kamış konusuna gelince ben tercih etmiyorum çünkü uzun mesafeler çalışmam gerekiyor.Boğaz için kaç metre atmak yeterli olur bilmiyorum ama 100 üstü isteyen kişiler bu makinalara yönelmesinler o açıdan bakarsak güzel makina ama tatlı suda kullanacaklarsa ve de mikro göllerde avlanacaklarsa alabilirler neden olmasın.

Tabii eksileri yok mu parçalı kamışın bana göre en büyük eksisi taşıma zorluğu.Çoğu kişinin arabası buna müsait değil.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şunların saplarına bak Selim abi, tam bir şenlik yani, hiç oluyor mu o sap ona?

O sapı saymazsan, hiç merak etme, gayet memnun kalırsın herşeyinden abi. Bilhassa yormayışı, paldır küldür sarıp bitirmesi özellikle dikkatini çekecektir. Ama gidip jig sallarsan tekneden filan, ona bir şey diyemem.

17. MehmetKordan

Hayırlı olsun abi, valla ben zannetmiyorum kötü çıkacağını. Şimdiden güle güle kullan.

Serdar abi beğenmiyor ama Shimano ULTEGRA 14000 bin likte bu kalibre de bir makine sizin yakından inceleme fırsatınız vardır bir de onu inceleyin bakalım:)

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

İphone'un ekranlarının bir kısmını da samsung yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam :) Bu gidip samsung alacağımı göstermiyor ekran bazında. Dizayn farklı, işleyiş farklı, teknoloji farklı, uzun süreler kullanmak lazım karar vermek için.

20. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://translate.google.com.tr/tran...=X&ei=aw_HUNqxEKbl4QS-wIHgBg&ved=0CIMBEO4BMAo

Buydu benim beğendiğim (linke tıklayınca ana sayfası görünüyor gerçi), nexave kullandığım dönem işsiz olduğum dönemdi, fiyatı da 3 katıydı alamadım. Ben gücünü ve tipsizliğini çok sevmiştim, yemli avlarımda kullanırım diye alayım demiştim ama para çıkışmamıştı :)

Rapalacılıkta ne yapar uzun vadede bilemiyorum, 3-5 kere atıp çektim... Tuzlu su iflahını keser mi bilemem... :)