DAIWA EMCAST PLUS ECP5500 yardım

Konu, 'Makineler' kısmında mrbass tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Evet çözdün simdi. Surf takimla pendulum gibi uzaga pendulum atis yapmadan ulasmak gerekiyor. Ama baligi yemli lüfer hariç toplarken kandirip takima bindirmen gerekli. Anlattigimiz teknikler ve malzemeler tamamen bu hedefe odakli.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Atış mesafesi, surf'a göre çok uzak değil, yakın bile denebilir aslında. Ama sorun, o mesafeye ağır bir kurşunla ulaşmak gereği. Birde genel olarak spin yapar gibi geri sarmak gerekmesi.

Bir takım sarkaç atış teknikleri var, boğazda uygulanabilecek. Fakat bu tehlikeye davetiye olur. Misinanın kopması değil, kullanılan dengesiz, acayip takımların başa iş açacak olması asıl sorunu.

Boğazda asıl sorun, atışların daha çok kaba kuvvete dayanarak yapılması. Makul bir takımla, biraz teknik kullanarak istenen mesafelere rahat ulaşılır. Ama bizim atıcılar genellikle kaba kuvvete yüklenir. Örneğin, defaten söylemişimdir, kurşunu iyice geriye atmayın, ayağınızın arkasında dursun. Bu bile atışta %25 kazandırabiliyor yerine göre.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bogaz kamisi vijjj çiyouvvv diye öttürdügü için övünen balikcilarla doludur :) halbuki bilmezler ki o ses kamisi esnetemediklerinden dogar. Birde hem esnetip öttürenler var. Onlar 200 metre vuruyo :)

4. Bora1986

Bora1986 Bora

Favori Kamış:
    Century Tip Tornado Match ve Super Match
    Favori Makine:
    Abu Garcia Ambassadeur 6500 CT Mag Premium Elite ve PENN 525 MAG 2
    En İyi Avı:
    Kedi Baligi 3.5 Kg
    neden jig kamis kullan miyorsunuz? spinning demiyorum Jig diyorum. cevap halkadan dolayi olacak hrhalde.

5. Bora1986

Bora1986 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kedi Baligi 3.5 Kg
    Sende beni Ceyhun gibi germeye basladin :D
    Bir de sok lidersiz olta otturuyorlar emi!!!! aklimda bulunsunda Izmir ustunden ucayim Kibrisa.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şok filan derken konunun canına okuduk.

Bende Emcast Plus var ama, ECS'mi değil mi bilmiyorum. Saltiga, Emblem vs'in yanında, yedek makine gibi kullanıyorum. Daha doğrusu şöyle, mesela levreğe gidince, yem lazım, kefal, zargana vs. malum. İşte onları yakalamak için bu emcast'ı kullanıyorum.

Fakat sık sık, yahu bunu aslen kullanılacak makine yapsam, hep bunu kullansam daha mı iyi olur ki diye düşündüğümü ilave edeyim. Fiyatına göre son derece akıcı, dengeli bir alet. Ben aldığımda da 150 TL mi neydi ki, bir kaç yıl ancak olmuştur sanıyorum.

7. Bora1986

Bora1986 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kedi Baligi 3.5 Kg
    Aynen Konuyu dagittik. Eminim Kadir Arkadas: "amma Cattik!" demistir!

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Köprüden surf kamisla çarpma kullanip kefal levrek çarpan bohçaci yüzü kizarmazlar var tabi. Biliyosun çarpma aksiyonu jigging aksiyonlarina pek bir benzer :)
    Ceyhun için günesli havada yildirim gürültüsü yaratir derler. Ama bos gürültü degil, blank'lari uç halkadan kamis dibine kadar esneterek yaratir o sesi (videolarini izledim). Turnuva takimlari ile biraz antrenman yapsa derece yapar bence.

9. mrbass

mrbass kadir hikmet taze

yorumların için sagol skoylu arkadaşım

10. furunotr

furunotr Haluk

Boğaz'da şok leader olarak 0,37 - 0,40 maksimum 0,50 çapında bulunabilen orta veya iyi kalite monoflament misinalar kullanılıyor ve yeterli oluyor genellikle; atış sayısına göre gün içinde; ya da günaşırı bu şoku değiştirmek gerekiyor...

Atışlar omuzüstü veya kafaüstü olduğu için bir OTG; pendülüm gibi gerilim verilemiyor şoka (istenilse bile bu atış stillerini uygulamak için müsait bir alan yok); zaten amaç balığın bulunduğu yere ulaşmak olduğundan 80-120 metrelik atışlar yeterli oluyor... Kullanılan efektif ağırlıklar ise 140 ila 250 gram arasında değişiyor bölge ve duruma göre; sert sahte ise (5; 7; 9 ve 11 cm. tercihan floating) makinadan gelen ana misinayı sonlandıran fırdöndüye 30-40 cm.lik kurşun ayağı ile beraber geçiriliyor veya kurşun ayak bedenine bir fırdöndü ile iliştiriliyor; sahte bedeni yaklaşık 4 metre civarında bir boya sahip... Tüm bunlar sahte ile at-çek yapmak için tabii; yemli veya çapari için daha ince şoklar ve daha hafif ağırlıklar kullanılabiliyor...

Kamış boyları genellikle 4,25-4,30 civarında 200-250 gr. atar değerli ürünler; makinalar ise ya surf tipli (10000'lik olabilir) veya jig (heavy duty spinning) 65'ik veya 8000'lik gibi...

Toplam kamış makina ağırlıkları genelde 1 kg. civarı...

Bu takımla gün içi şartların durumuna göre 100-300 arası atış yapılabilmekte...