Daiwa EXCELER Z MAKİNE TERCİHİM

Konu, 'Makineler' kısmında 4443 tarafından paylaşıldı.

1. 4443

4443

Tekrar merhabalar ;

Denemelerim sonucu bir kaç bir şeyler aktarmak istedim , Öncelikle tahmin ettiğim üzre sıkıntısını yaşadığım bütün olumsuzluklar ortadan kalmış oldu bu makina ile tanıştıktan sonra ..

Yaşadığım olumsuzluklar ,

WTD çalışamamak ( mevcut makinalarım WTD çalışırken düzgün toplamıyordu boşluk bırakıyordu düzgün sarmıyordu bir dahaki atımda kusma , kuş gözü yapıyordu sürekli yukarıdada mevcut spro nova ve dam quick 30 'luk makaralar )

Dyneema ip kullanamamak atış sırasında sürekli kusma , kuş gözü yapması makarayı tam doldurmadığım halde ...

Başta en büyük problemim düzgün bir şekilde WTD çalışamamak'tı gerek normal misine gerek dyneema ip misine ile her ikisindede sıkıntı çok fazlaydı ve bu git gide can sıkıcı olmaya başlamıştı ..

SHİMANO EXAGE 4000 lük makara kullanan av partnerim değerli abim bu olumsuzlukları sürekli yaşamıyordu beraber avlandığımız için gözlemliyordum ve sürekli muhabbetini ediyorduk ...

SHİMANO EXAGE'nin makarasındaki eğim dikkatimi çekmişti ve bu eğimi önemsemeye başlamıştım yanı sıra 30'luk makara ile 40 'lık makara arasında ayrıca büyük farklılıklar gözlemledim örneğin 30 luk makinanın makarası daha dar buda atış esnasında daha çok sürtünme oluşturuyor 40'lık makaranınki ise daha geniş atış erimi kesinlikle daha etkili , bu makaralara sahip ve bu küçücük fark ciddi anlamda büyük farklılıklar gösteriyor , çok hafif kandırıcılar kullandığımız için en ideal makaranın 40 'lık olduğunu uzun yıllar 30'luk makara kullandıktan sonra anlamış oldum ( kendi adıma en azından ) ...ve bunları zamanla öğrenince kafama yatan DAİWA EXCELER Z 4000 ile tanıştım ve sahip oldum ...

Yeni bir spin makara sahibi olmadan bu tarz olumsuzluklarlada karşılaşabileceğinizi bilmenizi ve en azından bir kez daha düşünmenize belki etken olabilir diye değinmek istedim sağlıcakla ...

28 MM NİPPON SÜPER TOUGH SARIMI ;

Uploaded with ImageShack.us

16 MM REMİXSON SİLK PRO DYNEEMA VE SARIMI ;

Süper tough zaman zaman kullandığım hem ekonomik hem sağlam ideal bir misine kısa kullanımlarda, yanı sıra dyneema ipi hiç tanımıyorum araştırmadımda yalnız 1 yıldır arkadaşım kullanıyormuş memnunum dedi dene dedi onun üzerine aldım şimdilik iyi gibi tabiki zamana ihtiyacı var sevgiler ...

Son düzenleme: 9 Şubat 2013
  2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ben kullandım kardeşim remixonu.

O zamanlar Trio 40s kullanırdım, bu alet 150 m ipi 1 ay kadar bir zamanda yedi bitirdi. Sonra Remixona geçtim. 3-4 ay gitti. Yapı olarak serttir, ezilme görmez. Görse de etkilenmez. Gel gör ki makine onu da yedi bitirdi:D

Benim listemde 3. sırada, fiyat-performans açısında gayet iyi bir ip diyebilirim:)

3. 4443

4443

Makinanında çok önemi var bu durumda illaki kullandıkça daha iyi anlıyor insan , ilk yorumda olumlu söylemler gelmesi en azından kullanıcısından gelmesi iyi oldu teşekkür ederim aktarımın için ÇAĞRI ...