Daiwaların üretim yerlerine baktım birazda şuan üretilen procaster,megaforce. Vs Tayvan vietnam exceler legalıs lexafreams vs bunlar cin üretimi gerçi üretim yeri kaliteyi etkılemez ama.çine kaymış 400 tlık daiwa makine made in prc 90 tl lik daiwa vietnam tayvan
Amatör biri olarak gölde balık tutmak için kullanılabilecek bir makine bakıyordum 2 makine arasında kararsız kaldım, daiwa procaster 4000a ile okuma adventure 65, sizce hangisi ?
Biraz geç bir cevap oldu,yeni gördüm.. Tabiki daiwa procaster,gölde balık tutmak için yeterli bir makina ama denizdede kulanabilirsiniz...
Selâmlar Necip ,,, "daiwa ballistic ex 4000 7.5.1 daiwa ballistic 4000 sh 6.5.1 " bilgilerinin kaynagini belirtebilirmisin ? Zira bir yanlislik oldugunu zannediyorum...
tercihlerin güzel red arc fiyat performans makinasidir kamis tercihinde iyi 3.18- 6-18 varsa 6 18 al satilmayan hic bir 2 el red arc görmedim simdiye kadar
daiwa ballistic ex 4000 daiwa ballistic 4000 hs yorumlarınız ve kullanan varmı? www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=741 daiwa.com/reel/detail.aspx?id=598
.................. Selâmlar Necip,,,, Carklar arasi Rasyolarda (Dönüs katsayilarinda) rakamlarda yer degisikliklerinden dolayi farkliliklar olmus ama biz yinede bu iki makina hakkinda dogru bilgilerle yardimci olmaya calisalim. Her seyden önce hangi boy ve atarda kamisla ve sahtelerle bu makinayi kullanmayi düsünüyorsunki ? Zira rakamlara bakilip cok yüksek devirli (6.2:1 5.7:1) denmese bile,1 kol turunda 1 Metre ve daha üzeri toplayan makinalar ! Yani daha cok su üzeri, üzerine yakin veya diplerde dolastirilan sert sahteler (POPPER , STICKBAITS , CRANKBAITS) ler icin düsünüldügü asikâr ! Yani yumusak sahteler icin pek avantajli sayilmayan konumdalar ! Malûm yumusaklar daha yavas hareketler yapan ve bu sayede aksiyonunu gösterebilen özellige sahiptirler. HIZ pek aranmaz ! Daha düsük devir ve toplamama miktari 75 85 arasi olanlar tercih edilirler ! Yahut sarimda yavas sarilmaya calisilir ama bu seferde sahte ile aramizdaki kontagi kaybetme problemi yasariz. Hissetmek , boslugu almak icin tekrar hizli sarmaya baslar,, yahut kamisi saatin 11 12 - 1 rakamlarina dogru dikmeye calisiriz vs.. Böyle konulara girmrmrk , ilerde yasamamak icin , önce kamis ve sahteler konusunda karar vermek , sonradan MAKINAYI DÜSÜNMEK daha dogrusudur ! Zira bu sarimda 4000 makina dendigi zaman akla ilk gelen , uzakta balik aramak , sahteyi uzaga atabilecek yapida bir MH veya H kamisla , uzaga gidebilecek yapida ve agirlikta sahteler gelir ! Yahut derinlerde aranacak baliklar icin kullanilacak dikine veya shore jigging av tekniklerine uygun kamislarla , ön takimlarda kullanilan sert veya jig sahteler ! Sakin yanlis anlama ! Olaya kalite olarak degilde,, islevsellik olarak bakmak lâzim ! Zira MAKINA ,,,, önce uygulanacak teknige , sonra bu teknige uygun bir kamisa ve kullanailacak yeme göre düsünülürse, daha isin basinda dogru adimlar atmis sayiliriz ! Kararlarina yardimci olmak ümidiyle
Merhabalar; Biraz suskunluğa bürünmüş Daiwa konusunu tekrar hortlatayım dedim. Yeni bir spin makine düşünüyorum. Bu bağlamda Ballistic EX14 4000 oldukça dikkatimi çekiyor. Twin buster 2, gyro spin gibi bahsedilen özellikler kullanımda ciddi farklar yaratıyor mu? Fiyatına değecek bir makine midir? Kullanan varsa, mümkünse tecrübelerini aktarmasını rica edeceğim. Teşekkürler, saygılar.
Slm arkadaşlar makarali avında yeniyim kendime daiwa crossfire 4000 aldım ama ne bir kullanma kılavuzu nede başka bı açıklamalı kagit çıktı bu makaranın üzerinde dönen aparat ne işe yarıyor bu mavi içine aldığım şey sağa sola kaydiriliyor kullanım amacı nedir şimdiden teşekkürler dediğim gibi hiç bilgim yok makaralar konusunda
O kalama ayarı yapmaya yarar aynı zamanda o vidayı, kapağı adı her neyse sonuna kadar açtığınız zaman makinanın misina sarılan bölümü yani makarası nı çıkartırsınız. Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Bir makina almak istiyorum hem at çek, hemde dip balıklarına atabilmek isterim. Daiwa Revros A 3000 H ile Ryobi Warrior 3000 (Ecusima) arasında karasız kaldım. Aliexpres' te Daiwa 44 $. Ryobi ise 40 $. Hangisini tercih edeyim ve bu makinalar ihtiyacımı karşılar mı?
Herkese merhaba daiwa ninja 3000a hakkında düşünceleriniz nelerdir ve 14 15 grlık rapala kullanımına uygun mudur daiwa legalis 259cm 10-35gr ile kombine edeceğim sizlere danışmak istedim
Öncelikle herkeze selamlar. Konuyu daiwa diye acmissiniz ben shimano icin bir soru sormak istiyorum simdiden gereksiz olursa özur dilerim illaki shimanodan anlayan birisi cikar diye soruyorum. Benim bir sorum olucak geçenlerde aldığım okuma carbonit 390 surf kamışı ile hem yemli hem istavritde kullanmak için bir arkadaşımdan shimano aernos c5000 fa modelini aldım sizce kamış ile uyumu nasıl olur birde makine nasıl surf kamışına uygun olurmu yoksa surf kafa bir makineye mi yönelmeliydim yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden yorumlayan herkeze teşekkür ederim.