Yok malzeme filan satmiyorum..Hastalik bu bende,cocuklugumdan beri balik avina merakliyimdir,70 li senelerin basinda,rahmetli dedem haremde kahyalik yapardi,ben 8-9 yasindayim,bana o eski mantara bagli misina ve igne verir bende balik avlardim,daha sonralari kadiköy iskelesinde,üsküdar salacakta cok olta salamisligim vardir,yasim su an 48 Eee hastalik olunca ve uzun süre olunca bu kadar malzeme birikiyor,gerci hepsini almanyada edindim malzemelerin..Nereye sigar?güzel soru,mesela killere,garaja,odalarin coguna dagitilir,koltuk altlarina,yatak altlarina zula edilir..keske sadece 800 makina olsa,bunun 400-450 kamisi,binlerce metre misinasi vs..su balik avina yatirdigim parayla inanin cok iyi bir ev alabilirdim ama malesef akillanamamisim daha halende almaktayim...
Selim abinin müze açacak kadar antika olta makine koleksiyonu var.. Forumda ara sıra bu güzide envanterleri resimliyor.. açmış olduğu konularda merak duyuyorsanız mutlaka takip etmenizi öneririm..
Anladım. Bu meretlerin estetik bir yanıda var gerçekten. Öyle olmasa insan saatlerce sadece resimlerine bile bakarak bile vaktin nasıl geçtiğini anlamazdı. Hemen daha önce açmış olduğunuz konulara bakıyorum. Bu arada açıklamanız için teşekkür ederim.
abi bende bir soru sormak istiyorum, türkiyeye kıyasla almanyada daha ucuza mı satılıyor makinalar? internetten ziyade mağazadan alışveriş için soruyorum.
Türkiyedeki fiyatlari tam bilmiyorum ama fazla bir fark olacagini zanetmiyorum.. Türkiyede sadece istedigin her seyi bulmada zorluk var yani cesitlilik az,yoksa fiyatlari hemen hemen ayni gibi,örnek olarak,berkleyin yeni cikan misinasi 100 metresi 13,5 euro,tahminen Türkiyedeki fiyatida ayni gibi,varsa tabiki...
Biraz yanlış yapmışsın abi. Daiwa özel yağlar kullanır, az sürülmesi gerekiyorsa, az sürer. Bir şanzımana mesela, daha fazla yağ konmaz, seviyesinin üzerinde. Bilhassa daiwa için, gerçekten ne yaptığınızı bilmiyorsanız, kullanacağınız yağın evsafından emin değilseniz, hiç yağlamaya filan girişmeyin. En azından alışma devresinde.
Merak etme serdar ben makinelerime cok özel,kaliteli yaglar kulanirim,bu konu buradaki alman sitelerindede cok tartisildi yani makinalara az sürülen yag meselesi ve bu isten hakikatten anlayan iyi balikcilarinda fikri ayniydi,sadece daiwa degil degisik markalardaki makinalarada az yag sürüldügü ortak görüs olarak belirtildi,sürtünmeyi en aza indirmek icin belirli bir dozda yag sürülmelidir hatta bu yag belirli sürelerde degistirilmelidir..Tabiki konu uzun ben sadece yüzeysel yaziyorum mesela kisi sadece yazlari baliga cikiyorsa bu yag degistirme daha uzun süreye yayilabilir,veya makinasini temiz tutuyorsa gibi.. Sunuda belirteyim,simdiki devirde firmalar ömürlük malzeme yapmiyorlar,yapsalar bile büyük meblaglar istiyorlar,bunun nedenide alim satimin cogalmasi,öyle ya adam 100 euroya ömürlük makina yapsa bir yada iki kere alir ömür boyu kulanirsin,baska makinaya ihtiyac duyulmaz,gerci bu her alanda böyle olmaya basladi artik,örnek bir eski arabalara bak birde simdikilere,en fazla ömürleri 15 sene,bilemedin 20 sene fazlasi yok(garajda tutarsan baska)...
Ha birde sanzimana gereginden fazla yag konmaz demissin,bak bu dogru ama sanzimanda yag kalmazsa dislileride mahvedersin...
Makina tercihiniz Shimano ise, ister teleskopik, ister parçalı, boy seçenekleri tercihi size kalmış. Güzel 2'li olurlar. http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_catana_cx_spinning_270_m_10__30_gr-pmu924.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_catana_cx_tele_spin_300_m_1030_gr-pmu1072.html
site şimdi ikiye bölünecek, bence imkan varsa ikisini alın biri yedek olsun ama kimse hangisinin yedek olduğunu bilmesin,
slm gökhan kardeş şhimano twinpower 3000 sfc bu sezon aldım geçen sezonda Shimano Twin Power FC kullandım iki modeldede bi sıkıntı olmadı gayet memnunum tabi tatlısuda kullandım ama yinide dersen hiç daiwa kullanmadım bence birde daiwa al derim aklında kalmasın bende uzun zamandır bir shimano kullanıcısıyım busene bi daiwa luvıas denedim şimdilik menmunum ama shimanodan vazgeçemiyorum banagörede shimano bu işin mercedesi daiwa da bmw si derim .jpg]
Yağın fazlasından zarar gelmez; olsa olsa makina biraz sıkar; fazla yağı alırsınız; ya da bir tarafa atar toplanır oralarda... Ancak az yağ var ise esas zararı o zaman görürsünüz... Dişler sıyırır; v.s.... v.s....