DAIWA MI SHIMANO MU?

Konu, 'Makineler' kısmında GOKHAN AKSOY tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok malzeme filan satmiyorum..Hastalik bu bende,cocuklugumdan beri balik avina merakliyimdir,70 li senelerin basinda,rahmetli dedem haremde kahyalik yapardi,ben 8-9 yasindayim,bana o eski mantara bagli misina ve igne verir bende balik avlardim,daha sonralari kadiköy iskelesinde,üsküdar salacakta cok olta salamisligim vardir,yasim su an 48 Eee hastalik olunca ve uzun süre olunca bu kadar malzeme birikiyor,gerci hepsini almanyada edindim malzemelerin..Nereye sigar?güzel soru,mesela killere,garaja,odalarin coguna dagitilir,koltuk altlarina,yatak altlarina zula edilir..keske sadece 800 makina olsa,bunun 400-450 kamisi,binlerce metre misinasi vs..su balik avina yatirdigim parayla inanin cok iyi bir ev alabilirdim ama malesef akillanamamisim daha halende almaktayim...

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Selim abinin müze açacak kadar antika olta makine koleksiyonu var..

Forumda ara sıra bu güzide envanterleri resimliyor.. açmış olduğu konularda merak duyuyorsanız mutlaka takip etmenizi öneririm..

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)

Anladım. Bu meretlerin estetik bir yanıda var gerçekten. Öyle olmasa insan saatlerce sadece resimlerine bile bakarak bile vaktin nasıl geçtiğini anlamazdı.

Hemen daha önce açmış olduğunuz konulara bakıyorum.

Bu arada açıklamanız için teşekkür ederim. :)

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    abi bende bir soru sormak istiyorum, türkiyeye kıyasla almanyada daha ucuza mı satılıyor makinalar? internetten ziyade mağazadan alışveriş için soruyorum.

5. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Daıwa diyorum ve bir daha daıwa diyorum...

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Türkiyedeki fiyatlari tam bilmiyorum ama fazla bir fark olacagini zanetmiyorum..
    Türkiyede sadece istedigin her seyi bulmada zorluk var yani cesitlilik az,yoksa fiyatlari hemen hemen ayni gibi,örnek olarak,berkleyin yeni cikan misinasi 100 metresi 13,5 euro,tahminen Türkiyedeki fiyatida ayni gibi,varsa tabiki...

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Biraz yanlış yapmışsın abi.

Daiwa özel yağlar kullanır, az sürülmesi gerekiyorsa, az sürer. Bir şanzımana mesela, daha fazla yağ konmaz, seviyesinin üzerinde. Bilhassa daiwa için, gerçekten ne yaptığınızı bilmiyorsanız, kullanacağınız yağın evsafından emin değilseniz, hiç yağlamaya filan girişmeyin. En azından alışma devresinde.

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Merak etme serdar ben makinelerime cok özel,kaliteli yaglar kulanirim,bu konu buradaki alman sitelerindede cok tartisildi yani makinalara az sürülen yag meselesi ve bu isten hakikatten anlayan iyi balikcilarinda fikri ayniydi,sadece daiwa degil degisik markalardaki makinalarada az yag sürüldügü ortak görüs olarak belirtildi,sürtünmeyi en aza indirmek icin belirli bir dozda yag sürülmelidir hatta bu yag belirli sürelerde degistirilmelidir..Tabiki konu uzun ben sadece yüzeysel yaziyorum mesela kisi sadece yazlari baliga cikiyorsa bu yag degistirme daha uzun süreye yayilabilir,veya makinasini temiz tutuyorsa gibi..
    Sunuda belirteyim,simdiki devirde firmalar ömürlük malzeme yapmiyorlar,yapsalar bile büyük meblaglar istiyorlar,bunun nedenide alim satimin cogalmasi,öyle ya adam 100 euroya ömürlük makina yapsa bir yada iki kere alir ömür boyu kulanirsin,baska makinaya ihtiyac duyulmaz,gerci bu her alanda böyle olmaya basladi artik,örnek bir eski arabalara bak birde simdikilere,en fazla ömürleri 15 sene,bilemedin 20 sene fazlasi yok(garajda tutarsan baska)...

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ha birde sanzimana gereginden fazla yag konmaz demissin,bak bu dogru ama sanzimanda yag kalmazsa dislileride mahvedersin...

10. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    pekı degerlı abılerım bu makınelere uygun spın kamıs hangısını onerırsınız 10 ıle 30 gr atarlı

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  12. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

selim abi seninle özel olarak konuşmalıyım fakat mesaj atamıyorum. buarada shimano

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    site şimdi ikiye bölünecek, bence imkan varsa ikisini alın biri yedek olsun ama kimse hangisinin yedek olduğunu bilmesin,

14. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

gökhan kardeş şhimano twinpower 3000 sfc bu sezon aldım geçen sezonda
    Shimano Twin Power FC kullandım iki modeldede bi sıkıntı olmadı gayet memnunum tabi tatlısuda kullandım ama yinide dersen hiç daiwa kullanmadım bence birde daiwa al derim aklında kalmasın bende uzun zamandır bir shimano kullanıcısıyım busene bi daiwa luvıas denedim şimdilik menmunum ama shimanodan vazgeçemiyorum :)
    banagörede shimano bu işin mercedesi daiwa da bmw si derim :D

.jpg][​IMG]

15. furunotr

furunotr Haluk

Yağın fazlasından zarar gelmez; olsa olsa makina biraz sıkar; fazla yağı alırsınız; ya da bir tarafa atar toplanır oralarda... Ancak az yağ var ise esas zararı o zaman görürsünüz... Dişler sıyırır; v.s.... v.s....