Daiwa ProCaster 2500X makine

Konu, 'Makineler' kısmında miller01 tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ben 10 sene demiri çelikleştirme işinde ustabaşı olarak çalıştım,16MnCr5 ne dmektir bilirim,nasıl dökülür nasıl işlenir bu demirler,hepsini bilirim.
    Bu mesleği yaptığım zamanlarda 1,5 milyon çeşitli çelik nasıl işlenir bilirdim.
    Demirin paslanmaması için,içinde ne kadar Crom ne kadar molibden ve ne kadar mangan, nikel olması gerektiğini bilirdim,hepsinin notunu almış regallerde saklarsım,hatta kendi bulmuş olduğum yöntemler bile vardı,kısaca ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum bu konuda...

2. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Sonuçta olaya sadece korozyon ve kırım olarak bakılmaması gerekli diye düşünüyorum.Sonuçta hareketli elemanlarla deniz suyunun teması önlenemezse( Selim Beyin verdiği örnekte ki Daiwanın 'magseal' mekanizması gibi ) deniz suyunda bulunan tuz ve diğer mikropartiküller bir süre sonra birikerek bilyalar ve diğer diğer hareketli elemanların çalışmasını olumsuz yönde etkileyecektir diye düşünüyorum.Saygılar...

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    daiwa, daiwadır, fazla konuşmak gerekmez daha.

güya tuzlu su koruması filan olmayan makineleri, kaç kez denizden, belime kadar sudan topladığımı saymadım. bakım filanda anlamam. ama hala taş gibi, adam boyu balığa, 'bi gel sen böyle, görüşeceğiz bi sadece' diyorsa.. daha söz etmek, kuru gürültü olur.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Benim konuşmamı senmi engeleyeceksin,daiwa daiwaymış,görülüyor içi plastik..

Alırsın adam gibi Daiwanın; branzino,Certate,İnfinityQ,Saltiga gibi makinalarından,bizde iyi olan yanlarını yazarız.

Senin şu suya düşürmüş olduğun makineleri çok merak ediyorum doğrusu.

Ayrıca makine suya niye düşer ya:D

5. arslantunc

arslantunc Tunç Arslan

Favori Kamış:
    Mad D-Fender 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner
    Ne güzel Selim Bey, meslektaş sayılırız. Ben metalurji yüksek mühendisiyim ve 99'dan beri çelik döküm sektöründe çalışıyorum. Sizin değiminizle demiri çelikleştiriyorum:) Sektörüm olduğumdan sadece yanlış bilgilendirmeyi düzelteyim dedim.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tunç bey ben yapmıyorum artık o mesleği,ama çalışmış olduğum en güzel işlerden biriydi,çalışmış olduğum fabrika başka şehre taşınınca,bizede başka iş bulmak kaldı malesef...

7. furunotr

furunotr Haluk

Sektörde olabilirsiniz; ancak paslanmaz sadece sıfat olarak mevcut benim için; eğer işin içinde metal varsa paslanıyor er ya da geç... Plastik v.s. diğer maddeler de farklı tür aşınmalara ve bozulmalara uğruyorlar... Dilerseniz tersaneleri falan bir gezin; ben çok gördüm oralarda paslanmayan paslanmışları...

Tamam paslanmaz malzemelerin çok daha dirençli olduğunu da biliyorum; ama sonuçta uygun şartlarda hepsi paslanabiliyor...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İyi ya işte, plastik hayatta paslanmaz malum.

40 senedir tuzlu suda kullanılan ve paslanma emaresi göstermemiş bir sürü GS9 var mesela. Hiç birinde de ek bir tuzlu su koruması yok. Ha, hepsi de öyle mi, değil tabi.

Basitçe şunu diyebilirim. Daiwa türlerinde, paslanma sorunundan etkilenecek yerler, sarma telinin çarptırmasındaki yay, vida filan olur genelde. Ağır iş gören parçaların paslanma sorununa uğraması çok çok nadir başa gelir. O yaylar filanda kolayca değiştirilebilir, çünkü orjinalini bulmanı gerekmez, herhangi bir yay işinizi görür.

Makineyi denizden niye toplarız? Valla genelde balık alıp gidiyor abi. Ben yemli yakalamayı severim her bir şeyi. Yemi takıp bırakınca, balık çok zaman pek insaf etmiyor alıp gidiyor kamış vs. ne varsa. Bazen rüzgar uçuruyor filan, oluyor öyle tersliklerde ara sıra.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Doğru plastik paslanmaz ama deforme olur,yada metalden daha çabuk aşınır.
    (Kafa yapmıyorsun bizimlede değilmi,bu ne biçim cevap)

Tabiki 40 senelik hatta daha eski olan makineler karşımıza çıkyor,yepyeni olarak hiç kulanılmamış gibi,Eh birazcık takdir edersin herhalde,benim işim bu,ben müzelik makinalarla uğraşırım,çoğunun içini açıp baktığımda,gres yağı diye bir şey kalmadığını,gres yağının sert bir maddeye dönüşmüş olduğunuda görürüm,zaten burada paslanacak olan makina gövdesi değildir,bilyalar ve seninde dediğin gibi yay vs dir,ama ben gövdeside paslanmış çok makina gördüm.

Sonuç olarak,sen içi plastik olarak bir makinayı almak istersen tercih senindir,ben zaten ilk yazımdada kararı,soruyu soran arkadaşa bıraktım, benim için hava hoş,bende içi plastik olan bir sürü makina var,ama kulanmak için değil,koleksion için...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Selim abi, yük binen yere plastik parça koyarsan aşınır, ezilir, her bir şey olur.

Ve bu bir sene sonra da olmaz, hemen olur. Eğer yük binmeyen bir parça ise, haliyle pek bir şeyde olmaz.

Olay belli: Daiwa alırsan, paslanacak filan kaygıların minimumdur. İlla su koruma olacak, olmazsa, vah vah, alır gidersin ilk hafta su kaçar, her yanı paslanır hemen gibi bir şey yok.

Haftanın 7 günü, sürekli denizde kullanıyorsan makineyi, yıl boyu, mesela tur işletmecisi, mesela profesyonel balıkçı vs. isen, bu tuzlu su koruması elzemdir. Ama haftada bir gidip, akşama dönüyorsan, bu koruma olmadan da yıllarca hizmet eder kaliteli bir makine.

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Buna itirazımız yok zaten(kaliteli makina)

12. spinnoculus

spinnoculus mustafa güner

Selim bey Daiwa nın Zaion diye tabir ettiği şeyin ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı?

Durun siz fazla düşünmeden ben söyleyeyim. Sizin "plastik" diye tabir ettiğiniz şeyin basınç altında kalıplanmışı. Bir basiair 45 QD yi söküp bakın bakalım gövde rengi içeriden nasılmış. Süprizzz, aynı malzeme...
    Rengine bakıp malzemeye "plastikmiş bu" derseniz kuyuya oldukça büyük bir taş atmış olursunuz. Ancak çıkartmaya hiç uğraşmam haberiniz olsun :)

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yok bilmiyorum,teşekkür ederim siz açıklamışsınız,de ne açıkladığınızı bilmiyorsunuz..

http://www.daiwa.de/dw/de/produkte_...ucts-knowledge.htm?ovs_prdrows2=10&ovs_page=1

Bu daiwanın kendi sitesi,sizin zaion dediğiniz maddenin açıklaması,almanca
    İsterseni siz ingilizce olarakta bakabilirsiniz.

http://www.angelcenter-kassel.de/ack/daiwa-infinity-q-3000-zaion.html
    Bu sitede ise zaion maddesinden yapılmış daiwa infinity q 3000 zaion makinesinin açıklanmış hali.

Şimdi benim bilmediğim konuyu daha netleştirmeniz için bana söyleyin lütfen.
    Daiwa Procaster X modelinde,nerede zaion rotor yada zaion iç kaplama geçiyor.
    Ben bilmiyorum,bi açıklayıverin lütfen:)

14. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Zaion değil sanırım...idk

15. spinnoculus

Zaion is an excellent material developed by DAIWA to built reel bodies and rotors. The big advantage of this material is its lightness and solidity. Zaion is a kind of "High Density" carbon strain material, which is made for highest performance and to resist maximum impact

Selim bey verdiğiniz linkte yazanları okumadınız sanırım. Gözlerinizin iyi görmediğini düşündüğümden büyük harfle yazıyorum kusuruma bakmayın

"HIGH DENSITY" CARBON STRAIN MATERIAL-
    Bu cümlenin neresinde plastik geçiyor açıklar mısınız. Sakın siz plastik(nylon-ABS)/magnezyum/alüminyum özelliklerini karşılaştıran cümledeki "nylon" kelimesini "zaion" zannetmiş olmayasınız.

Ayrıca ben procaster için zaion demedim, üreticilerin grafit diye tabir ettiği yüksek yoğunluklu karbondan imal edilmiştir. Ama tabi siz bu malzemeyi genellikle renklendirilmiş olarak gördüğünüzden, doğal rengindeki materyali görünce "aaa bu plastik" demiş olabilirsiniz. Zaion un tek farkı aynı malzemenin çok daha yüksek basınç altında kalıplanmış olmasıdır, daha ufak tanecikli ve daha sıkışık bir yapısı olduğundan daiwa bunu "high density carbon material" olarak tanımlamıştır, plastik olarak değil.

16. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ukalaca yazı yazmasını bırak
    Bilmiyorsan öğren
    Burada adı geçen makine procaster
    Zaion ne demek senden iyi biliyorum merak etme
    Hadi naş naş

17. spinnoculus

Ben kendi ayarımda insanlarla muhattab olurum arkadaşım. Mesela okuduğunu anlayanlarla. Yada ingilizce metinleri google translate aracılığıyla çevirmeyen insanlarla. "Ha evet yalış anlamışım" demek zor geliyorsa tavsiyem büyük konuşup altında kalmamayı öğrenmeniz yönünde olacaktır. Doğrudan korkmayın, doğruyu hoşlanmadığınız birisi bile söylese doğru yine doğrudur. Kabullenmek gerekir.

Sizin oralarda "naş naş" güle güle gibi birşeydir herhalde. Eğer öyleyse benden de size naş naş.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Okuduğunu anlamadığın,bu konuya balıklama dalmandan belli..
    Benim ingilizcem yok,ama almancam gayet iyidir,Çeviriciye filan ihtiyaç duymam.
    Yani anlayacağınız,sizin gibiler gibi,yalan yanlış yabancı dilim yok.
    Naş naş demek,bizim buralarda Hadi Hadi demek olur.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yazmıyayım diyorum genede yazıyorum
    Soru;Daiwa Procaster X zaion materyalindenmi yapılma?
    Böyle ise,yani procaster zaion materlyalinden yapılma ise,neden hiç bir yerde ZAİON kelimesi geçmez bu makinanın açıklamalarında.
    Ama biz bilmiyoruz,bizim gözümüz iyi görmüyor,biz çevirici sayesinde takip ediyoruz herşeyi,tamam o zaman siz gösterin bir procaster makinesinin açıklamasında zaion kelimesinin geçmiş olduğu yeri,bizde sizi alkışlayalım o zaman.
    Biz procasteri tartışırken,birden biri çıkıyor Zaion diyor:confused: benim kafam almıyor,yaşlandık herhalde...

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Procast 4000 A üzerinde durdugum bir makine. Fiyat olarak da makul. Sarimi çapraz zannedersem.
    Makine zaion falan degil. Hiçbir yerde öyle bir bilgi yok. 60euroluk makineye o materyeli kullanacaklarina ihtimal dahi vermiyorum.