Muharrem saltigaların hayırlı olsun, en son 3. saltigama da ( yanlış misina seçimi, taktırma, örğüdeki düğümü karanlıkta farkedemeyerek patlatma) vs. nedenlerden ötürü kaybettikten sonra yüksek fiyatlı sahteler almaktan vazgeçtim. Hele ki istanbul gibi levrek yönünden kısır bir bölgede bu kadar sahte kaybetmek içini acıtıyor insanın.. Erim mesafesiyle , yüzüşüyle çok güzel sahteler, Umarım bol trofeli avlar yaparsın...
Sevgili Muharrem Mesajına tam incelemeden cevap verdiğimi farkettim. Sair üyelerimiz ve seninde şu noktayı iyi bilmeniz lazım. Japon milletinin kendine has aşırı milliyetci bir yönü var.Bir markanın üretiminde ve sonrasında satışında izledikleri yöntem şu. İki önemli markayı ele alalım. Örneğin Shimano ve Daiwa. Her iki ünlü firmada genelde ürünlerini imal ederken ve pazarlarken bunları,Japonya iç pazarına,Avrupa ve Amerikaya diye aralarında ufak nüanslar koyarak pazarlamaktalar. Mesela meşhur Shimano Stella makaralarda ve kimi shimano jiglerde durum şudur. Herikiside Japon imalatı olmasına rağmen bu Stellaları Japonlar kendi iç pazarı için Avrupa ve Amerika için üretmekte ve hemde önemli fiyat farkı koymaktadırlar. Mesela Japon iç piyasası için üretilen bir Stella ile Avrupa ve Amerika için üretilenlerin arasında takriben 300 dolara kadar artabilen bir fiyat farkı mevcuttur. Peki aralarındaki fark nedir.Bunu işin ehli olmayanların anlaması gayet zordur. Görünüşte aynıdır.Üstelik Japon imalatıdır.Ama Japon için üretilenin kol topuzu farklıdır ve karbondur.Bazı boylarda kol rengi gridir. Bir inanca görede,kimi partnerlerim sorup bu yönde cevap almışlardır, yani,Japon iç pazarı için üretilenlerin dişli kalitesi daha yüksektir. Aynı durum Jiglerde ve kamışlarındada geçerlidir. Mesela Avrupada bir Shimano Butterfly Flatside jig bulamazsınız.Ne kadar arasanızda bulamazsınız.Japonya ve Amerikada ise bulabilirsiniz.Ama bu jigin Avrupada Regular tipini bulabilirsiniz.Oysa iddia ederimki Flatside jigler Türk Karasularında bazı balıklar için daha işlevseldir. Daiwadada benzer taktikler vardır. Mesela sen raporunda satın aldığın sahtelerin resimlerini koymak yerine Oriental Tackle House'dan yapıştırıp koymuşsun. Bunlar işte Japonun kendi iç pazarı için ürettikleridir. Oysa senin aldıklarında Daiwa Saltiga olmasına rağmen Avrupa ve Amerika piyasası için üretilmiş olan,çok benzer ama en üst kalitede olmayan, belki gagasında ve boya kalitesinde menfi fark bulunan Saltiga Minnow'lardır. Bu bakımdan sen bunları daha ucuz bulabildin. Japon iç piyasası için üretilen Daiwa Saltiga Shore Line Shiner'ların buraya gelme maliyeti bile 40 YTL'nin üzerine çıkabilir. Bu noktalara dikkatinizi çekmek isterim. Sevgiyle kal
Sevgili hocam.Söylediklerinde çok haklısın.Üşengeçliğim tuttu resimleri koymadım.Kalite farkı evet ama görsellik olarak aynılarını koydum.Şimdi resimleri çekip ekliyorum. Bahsettiğin gibi farklar var elbet.Mesela Blue Black Gold modeli tahminimce eski üretim.Paket farkları da var zati ayrıca bu modelde ağırlık 14.4g dalış 3ft(1m) Kathakuchi Z ise paketteki fark owner etiketi ve tungsten etiketi ayrıca ağırlık 15.5 gr dalış 2ft(60 cm)
Sevgili Muharrem Her işte bir hayır vardır deyişine uygun olarak,böylece aradaki farkıda görsel olarak ortaya koyabildin. Diğer bir deyişle üyelerimizde aradaki farkı net anlayacaklardır. Sevgiyle kal
japon olanları shore line shinnerler .. dikkat edersen senin bu sahteler avrupa versiyonu saltigalar 3 feet dalar ( 90 cm yaklasık) .. japon versiyonu ise 2 feet dalar (60 cm).. japon versiyonu daha ince yapıya sahiptir,gagası ufaktır ve renkleri daha canlı desenleri daha fark edilirdir.uzak atış için içinde pim üstünde gidip gelen bir mekanizma vardır.balıgı yatay salladıgınızda bilya sesi falan alamazsınız... kutusunda ingilizce yazı yoktur. senin aldıgın resimler ori... sitesinden orjinal japon malı olanlar.. Fiyat farkıda var,mesela 23$ japonya piyasası boyuna göre .. ama avrupa saltigalar renk koduna baglı olarak daha uygun fiyatla.. dikkatli olmanı tavsiye ederim bundan sonra alırken ..40 tl bu balık için biraz pahallı gibi..! ben bunları nerdenmi biliyorum....senin ilk balıktan bende almıştım,ondan sonra daiwa hastalık haline geldi..nerdeyse her rengini aldım.ama shore line olandan.
Verdiğiniz bilgiler iyi hoşta bu sahteler dahil tüm saltigalarda uzak atım için tabir etiğiniz olay mevcut.Shore line olarak adlandırdıklarınız 14 cm den küçük değiller ayrıca bu dedikleriniz sürütme sırtı için daha uygundur.Adamlar paket yaparken müşterisini dikkate alacaktır umarım ki bu yüzden dünya dili ingilizce olan paketler içinde sunacaktır avrupaya ve abd ye.Bu her malda geçerli telefon dahil.Adam müşterisine göre içerik koyar.Bu elektronik otomotiv herşeyde vardır.Şimdi saltigamın gold olanı 3 feet diğeri 2feet ama kutular aynı ozaman durum ne olur.Madem paket fakrlı ise.Adamlar birkaç özel üretim yaparlar bu japon versiyonu olur.Mesela saltiga sardalya modeli birebir sardalyadır (özel üretimden bahsediyorum sardalya modeli var standartta)ve bu özel üretimdir ama hepsini genelleyemeyiz.Bu rapalada da var japon versiyon skitter popları görmüşsundur.Bunlar avrupada yok.E şimdi bunlar kalitesi düşük malmı sayılır?Satıcı malını belli bir kalite de sunmak zorundadır.Bu uluslar arası ticaret gerekliliğidir.Bir firma malzeme kalitesini düşürüp adını lekelemez ki bu müşteri türkler değildir sadece.Tüm avrupadır.Bizim kafamızda şu ar.Haaaaa paket farklı demekki bunda bir bit yeniği var.Bizim piyasada 60tl gördüklerimiz satıcının abarttıklarıdır bence.Aynı saltigayı ben 55 tl ye de buldum.65 tl yede var shore line diye tabir ettiğiniz 14 cm ve 17 cm.Ben bununla kıyıdan akya mı tutacağım yada kılıçmı tutacağım.Bu ebatlardaki saltigalar bana göre sırtı sahtesi....Ayrıca bu belkide kalite farkı diye kabaca küçük gördüğümüz sahteleri kullanan bir çok abim arkadaşım var ve aldıkları balıklar gayet memnun edici boylarda ve coklukta. Sevgiler saygılar.Burada size karşı bir tepki yoktur...
muharrem senin sahtelerinden bende hem japonya dan hemde ülkemizden aldım...ürünlerde ki farklılıklar malzeme kalitesinden değil gelen talepler doğrultusunda belirlenir...japon kıyıları ile avrupa kıyıları avrupa kıyıları ile afrika kıyılarında ki avlanabilir hedef balık durumu farklıdır...yani kıtasal kıyı balıkçılığı özellikleri üretimde belirleyicidir...ayrım söz konusu değildir...bilakis avrupalı ve amerikalı tüketiciler bu konuda çok kıldır... japonya da levrek avcılığı başlı başına bir sektör ve sadece buna yönelik ürünler piyasaya süren firmalar var...ve genel olarak sahte tercihleri az batarlı sahteler...hatta şimdilerde neredeyse 30 santimden daha az batan yok satıyor...basit örnek vereyim hemen...ima yeni komomoyu piyasaya sürdüğü ilk gün 65000 adet satarak bu alanda bir rekor kırmış... ama avrupa da durum farklı...çünkü talepler farklı...balığın olduğu yerler farklı... yani uzun lafın kısası üretim yapılırken kimse kafasından tahminde bulunmuyor...bunların hepsi birer mühendislik gerektiriyor... shore line shinner konusunda haklısın...bu tip sahtelerin uzun ve ağır olanları trolling için uygundur...yada heavy spin olarak kıyıdan da kullanılabilir...ama bizim kullandıklarımız da aynı seridedir... verdiğim linkleri inceleyin lütfen...ilk link benimde alış veriş yaptığım ünlü bir japon sitesi... http://www.orientalanglerstore.jp/product/2038 bu da yine ülkemizde olan neredeyse hepimizin alış veriş yaptığı sponsor sitenin linki... http://www.avmarketi.com/asp/product/13429/DAIWA-SALTIGA-MINNOW-FLOATING-12CM gördüğünüz gibi aynı sahteler...öyle malzeme farkı falanda yok... daiwa ve shimano gibi global markaların avrupa da ve amerika da temsilcilikleri yok aksine ana dağıtım merkezleri var...mesala daiwa avrupa iki ana dağıtım noktasına sahip biri fransa da biri almanya da...ayrıca almanya da birde co-production şirketine sahip...şirketin adı CORMORAN... shimanonun ana merkezi ise hollanda dır... ima, daiwa, shimano, evergreen, skagit design,imakatsu,bass day,mega bass,tackle house,falcon,anglers republic,duel,duo,f-tec vs vs gibi bir çok ünlü japon markasına ulaşmak artık zor değil...oldukça kolay...hatta ilerleyen zamanda bir çoğu ülkemizde de resmi olarak satışa gireceği için ulaşmak çok daha kolay olacak...sonuçta küreselleşen dünyada ekonomi yerel bazda kalamaz... fiyatlandırma ve vergilendirmeler ülkesel bazda değişiklik gösterebilir... örneğin benimde kullandığım bir kamış olan okuma salina sea spin 240 ingiltere de iki katı fiyatına satılıyor...sebep ise vergiler stoklar vs vs...
Yorumlarınız için teşekkür ederim abiler , arkadaşlar.Burada benim demek istediğimi tam olarak sezgileyip acıklayan modena ya teşekkür ederim. Bu arz talep meselesidir.Boy ebat şekil dalar gibi kavramlar talebe göre belirlenir.Birde fiyat farkı var,tabiki o ülkenin gümrük vergi vs. ve satıcının vijdanına kalmıştır. Örnek : İzmirde bir dükkan : İma sahteler modeline göre fiyatlanmakta bu doğal tabi ama iş şurada kopuyor.Fiyatlanma usd ve euro ustunden yani rağbet görmeyen sanırsam usd rağbet görende euroE bunu aynı firma distiribitör getirmiyor mu?O damı böyle satıyor malzemeciye? Gerisini siz düşünün arkadaşlar. Lafın kısası adam ima sına göre mana katmış Burada pahalı diye kalite farkımı vardr acaba Bu arada Photoshop ve benzeri programların çıkması satıcıyada yaramıştır.Ben bu sahteleri profesyonel bir makinayla çeksem artı az efek koysam acaba orientalanglerstore dan mı almışım derdim kendimeÜlkemizde de var böyle olaylar nette maşallah deriz gerçeğini görünce peki Sevgiler Saygılar Bol avlar dilerim
yanlış anlamayın balıklarınızı güle güle kullanın,ben iş yapmaz falan demedim, ben sadece ne farkı var onu söyledim.. birde sunu belirtiyim ben balıkların çogunu 14.5cm shore line shinnerle aldım.. boyuna bakmadan neredeyse her yırtıcı saldıyor bu balıga.çünkü ince bir gövde yapıısına sahip.. size tavsiyem denemek için sadece bir lazer sardine modeli daiwa shore line shinner alın ve kullanın 12.5cm veya 14.5 cm .. nedemek istedigimi ve farkı o zaman anlarsınız...
En basarili levrek sahtelerinden edinmissiniz. Gule gule kullanin. Avrupada dahi zor bulunuyorlar. sevgiler.
Fatih abicim yorumunu gözden kaçırmışım.Kusura bakma çok sağol İnşallah mesajın uğurlu gelir trofeler eksik olmaz
Teşekkür ederim abicim.Bendeki acemi şansı.Turgay abide bir muabbette gold modelinden söz etmiştir.tesadüf dükkanda 2 tane kalmış.Hemen atladımm.Diğeride aynı keza...Dileklerin için teşekkürler
muharrem kardeş öncelikle hayırlı vede bol av lı olmasını diliyoruz ancak bu renk ve boyları hangi balık için kullanacağınızı belirtirseniz bizleride bilgilendirmiş olursunuz
Ana hedef balığım levrek.Lüfer buralarda pek bulunmuyor nadir.Ayrıca ıskarmoz halk arasında turna gibi balıklarda kullanacağım